Pepernotenquiz

5 december 2004door Webmaster

Op vrijdag 3 december was de oudere jeugd uitgenodigd om Sinterklaas te komen vieren bij DSO.Vanaf half 8 waren ze welkom. Een lekkere Sinterklaasbeat kwam al uit de boxen en het wachten was tot alle kinderen aanwezig waren, want dan konden we het spel uit gaan leggen. Toen alle kinderen binnen waren, kwamen er opeens 3 Pieten binnenwandelen die vertelden dat ze een quiz gingen doen. De kinderen gingen de pepernotenquiz doen. Eerst moesten zij dmv loting groepen vormen en een naam voor hun eigen groepje verzinnen. Daarna werd alles uitgelegd.

De quiz bestond uit 3 verschillende onderdelen : 1. vragen 2. stellingen en 3. hints De hints moest elk team 2 keer doen.Er stonden allerlei termen op een briefje , die natuurlijk met Sinterklaas te maken hadden, en een kind uit elke groep moest voor zijn eigen groep iets uitbeelden. Als het team het goed raadt, krijgen ze een pepernoot in hun bakje. De vragen en stellingen liepen door elkaar heen. Daar mocht wel elke groep op antwoorden en elke groep die een antwoord goed had, kreeg een pepernoot. Na 18 vragen/stellingen moesten de kinderen zelf aan de slag. Zij moesten 3 vragen verzinnen (er waren 4 teams, dus voor elke tegenstander 1 vraag) die aan de andere teams gesteld moesten worden. Als je als team het antwoord goed had ,kreeg je ook een pepernoot. Maar het team met de leukste vragen zou ook nog eens 3 pepernoten extra ontvangen.

Aan het einde van de avond werd er bekend gemaakt welk team had gewonnen, zij kregen een dienblad met strooigoed. Daarna mocht iedereen zijn cadeautje ophalen bij de Piet. Het was een gezellige avond, alleen vonden sommige kinderen het toch nog jammer dat ze niet naar buiten mochten. Misschien volgend jaar ????

Annika

{gallery}/sinterklaas/2004/pepernotenquiz{/gallery}

ROUTE BESCHRIJVING

ADRES GEGEVENS

VELD
Molenvliet 9a
Sportpark de Niervaert
4791 GB Klundert
0168 - 402751

ZAAL
Molenvliet 7
Sportpark de Niervaert
4791 GB Klundert

OVERIGE INFORMATIE

© 2024 KV D.S.O. Klundert
Alle rechten voorbehouden

Privacy policy
Cookie policy