Hoe was het jeugdkamp met foto’s

28 juni 2009door Webmaster

Jeugdkamp DSO

Vrijdag 29 mei was het dan eindelijk zover. Het jeugdkamp van DSO! Deze keer geen kamphuis ver weg, maar op ons eigen DSO terrein. Het thema van dit jaar was Op De Camping dus iedereen moest, hoe kan het ook anders op een camping, in een tent slapen.

Verder was er een zwembad, een jacuzzi, een dierenpark, een volleybalveld, een trampoline en een grote stormbaan! Het clubhuis was omgetoverd tot een restaurant en snoepwinkel.

Gelukkig hadden genoeg kinderen hun tent meegenomen. Met behulp van de ouders werden de tenten in no-time opgezet. Bij de 1 ging het wel wat sneller en gemakkelijker dan bij de andere, maar het camping gevoel was er in ieder geval snel! De cadeaus voor de leiding werden ingeleverd en het mag gezegd worden: het wordt elk jaar beter en uitgebreider! Alleen bleek 1 familie een ander idee te hebben van de opdracht “neem wat lekkers mee voor de kampleiding”… want soesjes met mosterd behoort daar niet toe!

Nadat alle tenten opgezet waren en de inrichting geregeld was, werden we in het midden van de camping bij elkaar geroepen. Mariëlle heette iedereen welkom en kondigde het eerste spel aan. Aan de hand van dit spel werd al snel duidelijk bij wie je in de groep zat en wie de leider zou zijn dit weekend. ’s Avonds was er nog een lampionnentocht voor iedereen t/m de E. Een lange stoet van kinderen is door Klundert en omgeving getrokken. En het ging er niet geheel zachtjes aan toe… zingen dat ze konden!

Later op de avond was er nog een nachtspel voor de D t/m de A met na afloop een lekker soepje voor een ieder die trek had gekregen van de nachtelijke tocht door het bos.

De meesten op de camping zijn gaan slapen, maar voor sommige is het een heeeeel kort nachtje geweest…

Zaterdagmorgen was het weer vroeg opstaan voor het ontbijt. Het was stralend weer, dus het beloofde een leuke en vermoeiende dag te worden! En dat werd het uiteindelijk! Na ontbijt (met voor iedereen een vers gekookt eitje!) en corvee was het tijd voor een zeskamp met leuke spellen zoals voetballen in tweelingbroeken, blind volleyballen en eieren gooien! Met name eieren gooien zorgde voor flink wat smerige, maar wel erg leuke situaties!

Na de lunch stond er een middag vol met spellen op het programma. Het nodige water ontbrak niet en niet iedereen bleef droog op deze warme middag. Met name de stormbaan was een ware trekpleister. Zeker toen Rob ervoor zorgde dat niemand droog over de baan meer kwam! Het was een vermoeiende, natte, warme en een hele toffe middag!

Veel groepen gingen na de middagspellen aan de slag voor de bonte avond. Want iedereen had een opdracht gekregen waarmee tijdens de bonte avond punten mee konden worden verdiend! Daarnaast kon je jezelf vrijwillig opgeven met bijvoorbeeld een playbackact of een toneelstukje.

Het avondeten bestond uit friet met een frikadel en hamburger van de BBQ. Na het toetje was het tijd om te douchen en jezelf klaar maken voor de bonte avond. Daar bleek maar weer eens hoe creatief iedereen was! Wat een leuke optredens en leuke ideeën! De kampleiding werd zo af en toe een beetje voor gek gezet, maar leuk was het wel! Zo weet iedereen dat Arjan en Claire gaan trouwen en hoe het kindje van Arjan en Claire er later uit gaat zien…

Na een paar hele leuke en knappe optredens was het tijd om de bonte avond af te sluiten en naar buiten te gaan. Daar was in 2 vuurkorven een knapperend vuur aangestoken en door Marc en Frank werden diversen liedjes gespeeld. Geen kampvuur zonder marshmallows, dus voor een ieder die het wilde was er de mogelijkheid om flink te snoepen.

Hierna was het voor de meesten tijd om te gaan slapen. Maar of de meesten dat ook gedaan hebben… niet direct misschien. Maar na verloop van tijd was het muisstil op de camping en lag iedereen in zijn of haar tent te slapen.

De ouderen waren weer weg om in het bos vlaggenroof te spelen. Na terugkomst was er nog de gelegenheid om wat te drinken en een bitterbal te happen. Dat bleek niet voor iedereen genoeg want de pizzeria schijnt ook op de camping te bezorgen… helemaal niet erg, maar volgende keer ook de kampleiding vragen of ze wat willen!

Zondagmorgen kwam wat langzamer op gang voor de meesten dan op zaterdagmorgen. Vermoeidheid? Ja was het veel gehoorde antwoord. Gelukkig begon de dag goed met wentelteefjes als ontbijt. Na het ontbijt was het tijd voor het opruimen van je eigen spullen. Wat kunnen sommigen er toch een enorme rotzooi van maken in 2 dagen!! Na het opruimen was er een echte quiz gemaakt en gepresenteerd door Corrie. Hier vielen flink wat punten te verdienen dus iedereen deed zijn en haar stinkende best.

Na de quiz kon je nog wat opruimen of relaxen. De lunch bestond natuurlijk uit broodjes worst. Niet 1. Niet 2. Nee, zoveel je wilde!

s’ Middags was er een nog een speurspel in het bos. Hier konden de laatste punten verdiend worden voor het klassement.

Na terugkomst vond de prijsuitreiking en de afsluiting van het kamp plaats. Gelukkig waren de ouders op tijd om mee te helpen met het afbouwen van de tenten en het ophalen van de spullen. En de kinderen natuurlijk!

Mede door het goede weer, maar het meeste dankzij alle deelnemers van het kamp zelf is het een heel geslaagd kamp geweest!!

Wij vonden het in ieder geval een heel tof kamp! Tot volgend jaar!

Namens De kampleiding,

Anton van Dam

 

Klik op de link hieronder en op de foto daaronder om toegang te krijgen tot de verschillende albums.

Link naar foto’s jeugdkamp

 

DSO kamp 2009 (jeugd)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ROUTE BESCHRIJVING

ADRES GEGEVENS

VELD
Molenvliet 9a
Sportpark de Niervaert
4791 GB Klundert
0168 - 402751

ZAAL
Molenvliet 7
Sportpark de Niervaert
4791 GB Klundert

OVERIGE INFORMATIE

© 2024 KV D.S.O. Klundert
Alle rechten voorbehouden

Privacy policy
Cookie policy