Een terugblik op een fantastisch seizoen van DSO 3

6 juli 2009door Webmaster

Lianne den Hollander schrijft een stuk over het afgelopen seizoen in DSO 3, lees en geniet!


Eerste helft veld:

Het seizoen begon met een uitwedstrijd tegen Voltreffers 2. We moesten het helaas zonder coach doen, want Kees had deze dag andere verplichtingen.

Het spel kwam moeilijk op gang, mede door het achterverdedigen van de tegenstander en onze voorbereiding was ook niet al te best geweest. Er waren nog te veel spelers en speelsters net terug van vakantie. Voor een ploeg met een gemiddelde leeftijd van ca. 33 jaar is een degelijke voorbereiding wel noodzakelijk.

Gelukkig wonnen we uiteindelijk deze wedstrijd toch nog met 9-12.

Daarna onze 1e thuiswedstrijd tijdens de fancy fair tegen Nikantes 2, een fysieke ploeg. Ook deze dag was de afronding nog niet al te best. We kwamen zelfs met 3-5 achter, maar we lieten ons niet van de wijs brengen en wonnen nipt met 7-6.
Een week later volgde de wedstrijd tegen Oranje Nassau 3 en wat de eerste 2 wedstrijden nog niet lukte, ging vandaag wel. We scoorde vrij gemakkelijk en wonnen met 18-9. De wedstrijd erop moesten we tegen Ventura Sport 3, een team te vergelijken met ons. Zoals altijd konden zij zaterdag niet spelen en moesten we aantreden op donderdagavond. Uit de jaren ervoor, is gebleken dat we na een dag gewerkt te hebben, ’s avond niet goed uit de verf komen. Ook deze avond niet. Vrij moeizaam moesten we met een gelijkspel genoegen nemen (7-7). De week erop, moesten we weer tegen een zeer jonge ploeg met ontzettend veel beweging. Toch wonnen we deze wedstrijd vrij gemakkelijk met 13-7. Opvallend detail: meeste doelpunten gescoord, waren doorloopballen.

De een en laatste wedstrijd was tegen Oranje Zwart, op dat moment onze mede-koploper. We leken op een overwinning af te steven, maar toen besloten ze maar een aantal 1e spelers erin te zetten. De regel is nl. dat tot 3 wedstrijden voor het einde van de competitie mensen van 1 met het 2e mee mogen doen. Persoonlijk vind ik dit competitievervalsing. M.n. voor ons 3e, want wij kunnen niet van deze situatie gebruik maken. Uiteindelijk werd het een gelijkspel. De laatste wedstrijd was een vervolgwedstrijd tegen Nikantes. Ook bij deze uitwedstrijd werd er een overwinning behaald. We sloten af als koploper gedeeld met Oranje Zwart 2. 

Zaalseizoen:
Het zaalseizoen startte we zeer sterk. Met zeer goed aanvalsspel en een goede concentratie in de verdediging, wonnen we achtereenvolgens van Maassluis (17-8), Thor (6-18) en Vitesse (14-10). Het hoogtepunt moest toen nog komen, want de 2 wedstrijden daarna leek alles te lukken. De uitwedstrijd bij KVK wonnen we met 23-8 en de week later thuis tegen Sagitta haalde we weer ruimschoots de 20, namelijk 24-8. Het leek wel of al onze ballen erin gingen. Iedereen scoorde en Jurgen maakte de gekste doorloopballen. Hoe hij ze nam, kan ik moeilijk uitleggen. Het ware een beetje showballetjes, maar volgens Kees, onze trainer, had het meer te maken dat zijn buik in de weg zat, zodat hij ze wel zo moest nemen. We laten het maar in het midden wie er gelijk heeft.

Daarna hadden we een aantal weken rust i.v.m. Kerst en Oudjaar. Deze rust had ons echter geen goed gedaan. In de beslissende wedstrijden tegen Ventura Sport en Blauw Wit was het tempo veel te laag en veel te veel kansen werden gemist. De scherpte was er gewoon niet. Tegen Ventura Sport behaalde we nog een gelukkige overwinning, maar tegen Blauw wit moesten we ons 1e puntverlies incasseren. Daarna tegen iets mindere tegenstanders (Maassluis en Thor) konden we ook niet echt imponeren, maar werd er wel een gemakkelijke overwinning behaald. Tegen Vitesse werden we op onze 1e nederlaag van het seizoen getrakteerd. Met 1 puntje verschil verloren we de wedstrijd. Misschien zorgde dit echter voor een ommekeer, want daarna speelde we weer goed. Het spel was weer veel verzorgder en er werd meer gebruik gemaakt van een ieders sterke punten. Er werden dus zeer goede overwinningen behaald tegen KVK en Sagitta. We hadden dan ook alle vertrouwen erin om onze kampioenswedstrijd tegen Ventura Sport winnend af te sluiten. Helaas, we konden deze wedstrijd geen potten breken en we verloren terecht met 11-8. Een week later moesten we het dan maar doen tijdens een thuiswedstrijd tegen Blauw Wit. Alleen met een overwinning kon het kampioenschap behaald worden. Deze wedstrijd ging zeer gelijk op en wat was het spannend. Uiteindelijk scoorde Debora in de allerallerallerlaatste seconde de winnende en uiteindelijk beslissende treffer. Wat was de ontlading groot!! Met een gemiddelde van 15 doelpunten per wedstrijd waren wij de terechte kampioen!!! 

Voor de statistieken: (met de wedstrijd tegen Sagitta niet meegerekend, want daar had ik geen scoreverloop van)
Meest scorende speler: Jurgen, wel direkt gevolgd door Wilbert en Herbert
Meest scorende dame: Karolien
De heren scoren gemiddeld 2,5 x zoveel als de dames. De heren laten echter 3x zo veel doelpunten door. 

Tweede helft veld:
We hadden er zin in. Ook hier hadden we de hoop op een kampioenschap. We stonden er goed voor en we moesten starten tegen Oranje Nassau, toch wel de minste van onze poule. De 1e overwinning was dan ook weer snel binnen (14-7). Daarna volgde goede overwinning tegen Ventura Sport en Voltreffers. Na een zeer korte nacht vanwege de gezellige bruiloft van Debora en Frank moesten we aantreden tegen onze concurrent Oranje Zwart. Deze wedstrijd eindigde in een gelijkspel, terwijl wij de betere ploeg waren. Maar ja mannen, het blijkt dat bij jullie toch de scherpte weg is als er die avond daarvoor te veel alcohol genuttigd is. Nu moet ik wel eerlijk zijn, de scherpte bij de dames was ook niet optimaal. Dan maar weer het kampioenschap thuis binnen halen tegen Good Luck. Het zag er naar uit dat het een zeer zonnige dag zou zijn en iedereen had er dan ook heel veel zin in. Helaas ging de wedstrijd niet door, omdat Good Luck geen team op de been kon brengen. Zeer spijtig, nu moesten we het op een doordeweekse dag inhalen. Op woensdag werd het kampioenschap binnengehaald. Het gaf jammer genoeg toch minder voldoening als in de zaal. De laatste wedstrijd was een formaliteit. Spelers van 3 moesten beschikbaar zijn voor 1 en 2 en daarom werd er besloten om onze wedstrijd te verzetten naar vrijdagavond. We hadden deze wedstrijd niet de overtuigingskracht die we de weken daarvoor wel hadden. We verloren dan ook deze wedstrijd. Eigenlijk wel spijtig, want nu waren we niet ongeslagen kampioen. 

Weer voor de statistieken:
Meest scorende speler: Wilbert
Meest scorende dame: Lianne
De heren scoren in het veld minder als 2x zoveel als de dames. Toch krijgen ze nog steeds 3x zo veel doelpunten tegen. 

Al met al een super seizoen met gezellige, leuke spelers en speelsters en een goede coach!
We bedanken alle invallers en speciale dank aan Anton en Henriette, die er 2e helft veldseizoen bij gekomen zijn. We hadden ook tijdens het seizoen afscheid moeten nemen van 2 mensen: Wim, vanwege een blessure en Monique die naar het 1e ging. 
We wensen Patrick veel succes met het coachen van het 2e. Jammer dat je ons team verlaat en ook Anton zien we volgend seizoen niet meer terug want hij gaat de selectie weer versterken. Als ik dit schrijf, weet ik nog niet de nieuwe samenstelling van het 3e komend seizoen. Hopelijk kunnen we compleet blijven en zorgen we ervoor dat we in het veld weer kampioen worden en in de zaal zullen we laten zien dat we in de 3e klasse geen flater slaan.

Iedereen hartstikke bedankt voor een geweldig leuk seizoen. Speciale dank nog voor Kees Ploeg, onze coach en trainer. Het is niet altijd gemakkelijk om ons te trainen vanwege onze eigenwijsheid, maar we waarderen je ontzettend dat je alle energie in ons wilt en blijft steken. Bedankt. 

Prettige vakantie voor een ieder!
Lianne den Hollander

ROUTE BESCHRIJVING

ADRES GEGEVENS

VELD
Molenvliet 9a
Sportpark de Niervaert
4791 GB Klundert
0168 - 402751

ZAAL
Molenvliet 7
Sportpark de Niervaert
4791 GB Klundert

OVERIGE INFORMATIE

© 2024 KV D.S.O. Klundert
Alle rechten voorbehouden

Privacy policy
Cookie policy