DSO 1 pakt punt tegen DVS

2 februari 2014door Webmaster

Na de pijnlijke nederlaag van vorige week tegen Velocitas, kon er vandaag vrijuit gespeeld worden tegen DVS. Die ploeg stond op een gedeelde eerste plaats met VEO, dus DSO had niets te verliezen. Met een goed strijdplan werd er rond 18.30 begonnen aan de wedstrijd.

DSO speelde zoals verwacht: verdedigend de zaakjes prima op orde, maar aanvallend erg onmachtig. Het eerste aanvalsvak maakte veel fouten in de looplijnen, in de passing en het schotpercentage was beroerd. Omdat de verdediging het prima dichthield stond er bij de rust een 4-4 stand op het scorebord. Het tweede aanvalsvak draaide wel prima en zorgde er verdedigend ook voor dat DVS steeds maar 1 keer kon schieten. Rubin heerste daar in de rebound. 

DVS was duidelijk niet tevreden met de 4-4 ruststand en begon steeds meer tegen zichzelf te korfballen. DSO kampte nog steeds met 1 moeizaam draaiend vak, maar het probeerde in ieder geval met strijd de wedstrijd naar zich toe te trekken. Het werd een echte vechtwedstrijd en DSO ging hier aanvankelijk het beste mee om. DVS begon overtredingen te maken en er werd dan ook terecht een gele kaart gegeven voor een bewuste en harde overtreding op Robert. Helaas werd de hierop volgende strafworp gemist, maar invalster Carola zorgde alsnog voor het doelpunt. De stand was nog altijd gelijk en DSO begon steeds meer te geloven in een stunt.
Een spannende slotfase volgde en Robert scoorde 2 hele belangrijke doelpunten, namelijk de 9-8 en de 9-9. Mandy schoot DSO zelfs naar 9-10, maar in de allerlaatste seconde wist DVS toch nog een doelpuntje te maken, 10-10. 

Als je de uistlag leest zonder de wedstrijd gezien te hebben, ben je misschien positief verrast dat DSO een punt pakt. Voor de mensen die wedstrijd wel gezien of gespeeld hebben, voelde dit heel anders. Er had vandaag meer ingezeten, maar daarvoor ontbrak bij sommigen net de vorm van de dag. Al met al moeten we gezien de situatie waar we in zitten gewoon tevreden zijn met dit punt. 

Helaas wist concurrent Velocitas te winnen van Achilles, waardoor het verschil met de veilge 6de plaats nu 4 punten is. Met nog 3 wedstrijden te gaan, wordt het een enorme klus dat gat nog te dichten. Volgende week speelt DSO thuis tegen ADO, tegen die ploeg moet het toch mogelijk zijn de eerste thuisoverwinning van het seizoen te behalen. We hopen wederom op uw steun.

Doelpuntenmakers DSO:
Robert 2x, Rubin 2x, Mandy 2x, Frank 2x, Olaf 1x, Carola 1x. 

ROUTE BESCHRIJVING

ADRES GEGEVENS

VELD
Molenvliet 9a
Sportpark de Niervaert
4791 GB Klundert
0168 - 402751

ZAAL
Molenvliet 7
Sportpark de Niervaert
4791 GB Klundert

OVERIGE INFORMATIE

© 2024 KV D.S.O. Klundert
Alle rechten voorbehouden

Privacy policy
Cookie policy