Bastion winnaar 20e Schoolkorfbaltoernooi

5 mei 1996door Webmaster

Het twintigste schoolkorfbaltoernooi op het sportveld van de Klundertse korfbalvereniging DSO is gisteren voor de jongste leerlingen een sprookjesachtig festijn geworden. Zij konden niet alleen sporten, maar kregen ‘s middags tijdens een sprookjesfeest ook allerlei spelletjes voorgetoverd.

Er deden zo’n 275 kinderen mee aan het toernooi, verdeeld over drieendertig teams, die in zeven poules streden. Dankzij de strakke organisatie van DSO konden alle wedstrijden keurig op tijd beginnen. ,,Gelukkig hebben we heel wat medewerking van onze leden”, aldus voorzitter Marijn van Wensen van het jeugdbestuur van DSO. ,,Veel van onze juniorleden staan paraat om de ploegen te begeleiden, zodat ze allemaal op tijd het goede veld kunnen vinden. Ook zorgen ze voor de coaching van de wedstrijden. Zonder hun hulp zouden we zeker niet zo’n groots opgezet festijn kunnen houden.”

Het sprookjesfeest trok zo’n honderdtwintig kinderen. Ze mochten op visite bij Klein Duimpje, waar ze aardappelen in een pan moesten gooien, bij Assepoester werd op bussen lopend een parcours afgelegd en als ridder van Doornroosje mochten ze met een zwaard blikjes omslaan. Spannend was het spel van Roodkapje. Daar moesten ze een mandje wegbrengen, terwijl de wolf hen probeerde te pakken. Bij de schminkstand werden ze allemaal gegrimeerd als Dalmatier, zodat er aan het eind van de middag minstens 101 Dalmatiers op het veld liepen. Alle kinderen kregen een traktatie: de heks van Sneeuwwitje deelde appels uit, ze mochten koekhappen bij Hans en Grietje en limonadedrinken bij de zeerover uit het sprookje van Peter Pan

De finale van het toernooi was dit keer niet erg spannend. In beide poules van de hoogste groepen was Het Bastion als eerste geeindigd. De wisselbeker ging naar het tweede team van deze school, dat met 1-0 won van Bastion I.

De uitslagen:
poule A: 1. Bastion 1, 2. Molenvliet 2, 3. Clundert 1
poule B: 1. Bastion 2, 2. Molenvliet I, 3. Rietvest 2
poule C: 1. Rietvest 4, 2. Rietvest 3, 3. Clundert 2
poule D: 1. Bastion 4, 2. Rietvest 5, 3. Bastion 6
poule E: 1. Bastion 12, 2. Molenvliet 8, 3. Bastion 11
poule F: 1. Molenvliet 6, 2. Bastion 10, 3. Rietvest 6
poule G: 1. Rietvest 7, 2. Bastion 8, 3. Molenvliet 7

ROUTE BESCHRIJVING

ADRES GEGEVENS

VELD
Molenvliet 9a
Sportpark de Niervaert
4791 GB Klundert
0168 - 402751

ZAAL
Molenvliet 7
Sportpark de Niervaert
4791 GB Klundert

OVERIGE INFORMATIE

© 2024 KV D.S.O. Klundert
Alle rechten voorbehouden

Privacy policy
Cookie policy