DSO wint weer van ZKV en maakt zich op voor 2 finales

3 maart 2024door Webmaster

Voor DSO 1 stonden er voor dit weekend nog 3 finales op het programma. De eerste daarvan was de uitwedstrijd tegen ZKV. Voor DSO 2 stond de uitwedstrijd tegen koploper ONDO op het programma en op die info zullen we het maar houden. DSO 1 had op de heenreis dit jaar wel met zijn allen het pondje richting Zuidland ontlopen. Het doel van vandaag was allereerst die punten meenemen, maar het liefst ook met goed spel en een grotere uitslag dan thuis toen DSO niet hun beste wedstrijd afleverde.

Wat DSO nog wist was dat ZKV twee lange rebound heren heeft rondlopen en het fysieke zeker niet uit de weg zouden gaan. Ondanks de lengte heren wist DSO vaak langere aanvallen te creëren. Mede daardoor wisten ze in de beginfase al het verschil te maken en kwamen ze eenvoudig met 0-5 voor. Het was zeker geen sprankelende wedstrijd, want daar heb je wel weerstand voor nodig, maar DSO probeerde er met mooi opgezette aanvallen en goede individuele acties nog wel iets leuks van te maken. De scheidsrechter die af en toe beslissingen maakte waar beide teams niet veel van begrepen, werkte niet altijd mee om echt tempo in de wedstrijd te krijgen. Ook een harde botsing, waardoor een van de heren van ZKV helaas het veld moest verlaten, zorgde voor vertraging. Vlak voor rust drukte DSO het gaspedaal nog even in en na 3 goals in korte tijd gingen de ploegen rusten met een stand van 2-10.

10 goals door 6 verschillende spelers is gewoon weer heel goed. Het was vooral belangrijk om de concentratie te behouden in de tweede helft en zelf de uitdaging op te blijven zoeken. Al is dat simpelweg lastig als je door het tempo en spel van je tegenstander wordt ingedut. Toch breidde DSO de voorsprong uit naar 2-12 en was er daarna even een periode waarbij de 2 ploegen snel achter elkaar wisten te scoren en het tempo toch even in de wedstrijd kwam. 6-16. De meegereisde reserves kregen in eindfase ook nog speeltijd en in die fase ging ZKV vooral naar binnen pompen en na weer een botsing was DSO toen even vooral bezig met heel blijven. Uiteindelijk vielen er nog een paar ballen in bij de Zuidlanders, maar DSO wist de pot wel duidelijk te winnen met 10-17. Daardoor kon ons vlaggenschip ‘gewoon’ weer 2 punten bijschrijven en kunnen ze zich gaan opmaken op de eerste volgende finale tegen Oranje-Zwart. Met een overwinning daar kan de promotie naar de 2e klasse DSO eigenlijk al niet meer ontgaan, al wil DSO natuurlijk meer dan alleen promoveren. Die wedstrijd start om 16:45 uur in Mijnsheerenland. DSO 2 hoeft minder ver te reizen, want die spelen om 13:30 in Oud-Gastel tegen Juliana 3.

ROUTE BESCHRIJVING

ADRES GEGEVENS

VELD
Molenvliet 9a
Sportpark de Niervaert
4791 GB Klundert
0168 - 402751

ZAAL
Molenvliet 7
Sportpark de Niervaert
4791 GB Klundert

OVERIGE INFORMATIE

© 2024 KV D.S.O. Klundert
Alle rechten voorbehouden

Privacy policy
Cookie policy