DSO wint van Gemini in openingswedstrijd van het seizoen

11 september 2022door Webmaster

Na een kleine maand aan voorbereiding te hebben gehad, was het nu tijd voor het echte werk. Met een flink vernieuwde ploeg ging de reis voor de eerste wedstrijd naar Gouda. Daan en Maerle hebben tijdens de voorbereiding een plekje veroverd in het eerste en Esmeralda is ook weer aangesloten na haar blessure. Al werd zij vandaag nog vervangen door Lieke.

Gemini is een voor ons onbekende tegenstander, omdat we jarenlang in de Zeeland poule hebben gespeeld. Wel wisten we dat het een waarschijnlijk fysieke ploeg zou zijn en dat we weer old school op gras mochten spelen. Met de regenval was het nog afwachten hoe het veld er bij zou liggen, maar het was gelukkig prima te bespelen.

DSO begon twijfelend aan de wedstrijd en Gemini pakte een 2-0 voorsprong. Na 13 minuten brak Jean-Paul de ban door een strafworp te scoren, waarna Lotte met 2 schoten de 3-3 op het bord zette. Het bleef vervolgens stuivertje wisselen, dan kwam de thuisploeg voor maakte wij gelijk en dan was het weer andersom. Maerle schoot DSO vlak voor rust op voorsprong waardoor we met 7-8 voor de rust in gingen.

Coach Enno Verhoef gaf in de rust aan dat het nu tijd was om het verschil te gaan maken. Ondanks dat we soms moeite hadden met de aanvallende rebound, moesten de dames meer voor hun eigen kans gaan en vooral voor de 2e kans gaan lopen. Verder moesten we wel mee blijven gaan in de inzet die de tegenstander toonde, om het op dat gebied in ieder geval niet te gaan verliezen.

Het verschil werd mede door 2 goals van Arthur vergroot naar 4 en het leek er op dat DSO er nu overheen zou knallen, maar de ploeg uit Gouda bleef knokken en kwam weer terug tot 10-11. Het bleef spannend, maar Erik en Maerle creëerde weer wat lucht door er 10-13 van te maken. Het einde verliep moeizaam dus dan maar de 2 punten over de streep trekken wat gelukkig lukte. Met 12-13 niet de beste pot, maar in ieder geval wel de punten mee naar huis.

Volgende week de eerste thuiswedstrijd waarbij ADO op bezoek komt. Het 2e begint om 14:30 uur en om 16:00 start DSO 1. Met de D1 als team van de week moet dat helemaal goed gaan komen. Tot dan allemaal!

ROUTE BESCHRIJVING

ADRES GEGEVENS

VELD
Molenvliet 9a
Sportpark de Niervaert
4791 GB Klundert
0168 - 402751

ZAAL
Molenvliet 7
Sportpark de Niervaert
4791 GB Klundert

OVERIGE INFORMATIE

© 2024 KV D.S.O. Klundert
Alle rechten voorbehouden

Privacy policy
Cookie policy