DSO 1 pakt ook de punten tegen ADO

18 september 2022door Webmaster

De eerste thuiswedstrijd van het seizoen stond op het programma. Met de selectie van ADO op bezoek was vooral de vraag in hoeverre het weer zou mee werken op deze wispelturige dag. Na met de selectie te hebben geluncht had het 2e had in een zwaar bevochten wedstrijd de punten veilig gesteld, wat voor een goed gemotiveerd 1e zorgde. Esmeralda was er deze week wel bij, waardoor DSO met de complete ploeg het veld opstapte. En met de extra aanmoedigingen, spandoek en erehaag van het D1 die team van de week waren, kon de wedstrijd beginnen.

De eerste helft speelde DSO tegen de wind in, waardoor het voornamelijk zoeken was naar de juiste positie om te kunnen schieten. Door de hoge druk waarmee ADO verdedigde was het daarbij niet altijd eenvoudig om elkaar aan te spelen en niet te ver uit te komen. Met 2-2 op het bord legde de scheidrechter het spel na 10 minuten stil, omdat er al teveel ‘gezeur’ zou zijn geweest van DSO. Maar door het ‘aanvoerdertje’ van DSO er bij te roepen getuigd dat niet van al te veel respect. DSO liet zich hierdoor echter alles behalve afleiden en met de 3-2 van Damy werd er een sprint ingezet naar 6-2. Alleen toen stokte de machine. De aanvallen werden minder en ADO maakte gebruik van slordigheden in de verdediging rond de paalzone, waardoor zij met 6 goals op rij met een 6-8 voorsprong de rust in gingen.

Maar DSO liet het er niet bij zitten. Scherper zijn in de korfzone in de verdediging en in de aanval op een betere manier omgaan met de druk van ADO was het devies, maar Enno gaf vooral aan gewoon door te blijven knokken. DSO begon sterk aan de tweede helft en door 2 goals van Esmeralda kwamen ze meteen weer gelijk. Toch bleef het 1e achter de feiten aan lopen. Totdat Daan de ban brak en de 11-10 binnen schoot. De rollen waren nu omgekeerd en ADO moest in de achtervolging. Toen DSO door een ingestudeerde vrije bal op 13-11 kwam via Lotte leken de punten binnen. De bezoekers maakten het nog even spannend, maar de 14-12 van wederom Daan bleek de kers op de taart. Waardoor ook DSO 1 de punten in Klundert hield. Een knappe overwinning die coach Enno toch wel een beetje trots maakte.

Volgende week gaat de selectie op bezoek bij NIO, die een aantal weken in de oefencampagne nog oefentegenstander waren. NIO 1 staat op doelsaldo bovenaan en lijkt de favoriet voor het kampioenschap, maar DSO zal er alles aan doen om de punten mee naar huis te nemen. DSO 2 start om 14:30 uur en DSO 1 om 16:00 uur. Alle support is welkom!

ROUTE BESCHRIJVING

ADRES GEGEVENS

VELD
Molenvliet 9a
Sportpark de Niervaert
4791 GB Klundert
0168 - 402751

ZAAL
Molenvliet 7
Sportpark de Niervaert
4791 GB Klundert

OVERIGE INFORMATIE

© 2024 KV D.S.O. Klundert
Alle rechten voorbehouden

Privacy policy
Cookie policy