DSO sluit het veldseizoen na een beladen slotfase goed af

30 oktober 2022door Webmaster

Het was alweer tijd voor de eerste returns in het wedstrijdkorfbal. Voor de selectie hield dat in dat Gemini uit Gouda op bezoek kwam. De heenwedstrijd voor DSO 2 was een flinke domper, maar gisteren zou het een spannende pot worden. Al leek het soms meer op een pot vrij worstelen, waar DSO helaas net aan het kortste eind trok. DSO 1 verspeelde de vorige wedstrijd bijna een voorsprong van 4 goals, maar trok de wedstrijd nog net over de streep door 12-13 te winnen. Damy en Esmeralda waren weer terug en fit en stonden samen met de verder bekende namen in de basis. Deze week waren de E-teams Team van de week en toen de 2 teams en de scheidrechter door hun erehaag heen liepen kon de wedstrijd beginnen.

Geheel volgens de traditie van dit seizoen kwam DSO met 0-1 achter al zorgde Damy met een schot voor de gelijkmaker. Waar Gemini het vooral moest hebben van hun inzet en het vechten voor elke bal (wat 1 heer wel heel letterlijk nam met een snoekduik op het kunstgras). Was DSO vooral op zoek naar een juiste invulling van de rebound en de juiste looplijnen. Terwijl er veel kansen lagen in de diepte lijnen en de acties naar binnen, werden de loopacties daarvoor eigenlijk niet gemaakt en werd de steun niet goed getimed waardoor een actie naar binnen ook lastig werd. Arthur gaf uiteindelijk het goede voorbeeld door uit een doorloopbal de 2-2 te maken. Geen van de ploegen wist echter het verschil te maken, waardoor de eerste helft gelijk op bleef gaan. Esmeralda in het ene vak en Jean-Paul in het andere vak zorgden voor de doelpunten, waarbij laatste genoemde mat een rake vrije bal het slotakkoord van de eerste helft had. 7-7 wat gezien het spelbeeld een terechte tussenstand was.

Zoals gezegd moest DSO vooral op zoek naar de acties naar binnen, zeker omdat de goed fluitende scheidsrechter niet schroomde om strafworpen te geven. In de verdediging hoger druk  gaan geven, waarbij vooral de eerste bal het vak in minder makkelijk toegelaten moest worden. Ook in de tweede helft liep wist geen van de ploegen op een voorsprong van 2 goals te komen. Waar Gemini gelijk na rust op voorsprong kwam, zorgde Lotte met een goede actie naar binnen voor de 2e kans voor de eerste voorsprong van DSO in de 2e helft. DSO bleef op 1 doelpunt voorsprong komen, maar Gemini wist continu mee te blijven scoren. De slotfase werd er eentje om niet snel te vergeten. In de laatste minuut leek Jean-Paul met wederom een rake vrije bal voor de laatste en beslissende voorsprong te zorgen. 13-12. Maar de wedstrijd was nog niet klaar, want er kwam zelfs nog een strafworp voor Gemini, waarvan de meeste aanwezigen overigens nog steeds op zoek zijn naar de reden hiervan. Die beslissing had een klein opstootje tot gevolg, coach Enno nam toen de gemoederen wat waren gesust zijn laatste time-out en de heer van Gemini bezweek onder de druk en miste de strafworp. Waarna de wedstrijd eigenlijk meteen klaar was. Net als in de heen wedstrijd wist DSO dus te winnen met 13-12.

Geen hele goede wedstrijd en een zeer hectische laatste minuut, maar uiteindelijk wel die fijne 2 punten in de pocket. Het bleek overigens een zeer goed weekend, want concurrent ADO verloor van Thor en Paal Centraal won verrassend van koploper Trekvogels. Hierdoor gaat DSO samen met NIO en Trekvogels aan de leiding en kunnen ze met een goed gevoel de zaal in. Dat gevoel kan DSO 1 goed gebruiken want er staat ze een flinke uitdaging te wachten in de 2e klasse. Publiek weer bedankt voor de support, hopelijk kunnen en mogen we jullie weer in grote getalen verwachten in de zaal.

ROUTE BESCHRIJVING

ADRES GEGEVENS

VELD
Molenvliet 9a
Sportpark de Niervaert
4791 GB Klundert
0168 - 402751

ZAAL
Molenvliet 7
Sportpark de Niervaert
4791 GB Klundert

OVERIGE INFORMATIE

© 2024 KV D.S.O. Klundert
Alle rechten voorbehouden

Privacy policy
Cookie policy