Wedstrijdverslag Scheldevogels 5 – DSO 7 (19.01.2013)

20 januari 2013door Webmaster

Karel van Dam heeft weer een sprankelend verslag weten te schrijven omtrent de wedstrijd tussen het 7e en scheldevogels 5:

Ja, je ziet het goed, het hoogste team van DSO heeft weer toegeslagen!


Maar voor het zover was…..

We verzamelden ons rond 12 uur bij Sporthal de Niervaert. Echter, tot onze schrik was het team niet compleet. Waar is Adje? Ze had zich niet afgemeld, dus zou ze er moeten zijn. Nog even rondgekeken, maar er was geen spoor van haar te bekennen. Welk televisieprogramma moest worden ingeschakeld, was dat nou Vermist of Spoorloos? Het was op deze koude winterdag van 19 januari, met overal besneeuwde velden, tuinen en daken, waarop Piets weerbericht een gevoelstemperatuur van min 10 graden aangaf. Ze zal toch niet zijn ingesneeuwd?

Ria kreeg het verlossende telefoontje (en dat is nou weer makkelijk van de huidige technologie van mobiele bereikbaarheid) en kreeg te horen dat niet alleen mensen last hebben van de kou. Adje vertelde dat voor haar slee de rit naar Klundert net te ver was.

Onwillekeurig gingen mijn gedachten naar een kleine variant van de Dodenrit van Drs. P. uit 1974, “Dat is pech, Ja Klundert is een mooie stad, maar net iets te ver weg.” Gelukkig liep dit minder dramatisch af dan in dit lied, want we hebben haar gelukkig levend en wel in de polder teruggevonden.

Ondanks dit oponthoud waren we nog netjes op tijd in Bergen op Zoom en om 13:10 uur gaf de scheidsrechter het startsignaal.

In de aanval begonnen Gerrie, Ies, Karel en Marianne. In de verdediging Adje, Corrie v.B., Marcel en zijn zoon Paul, die als gastspeler de gelederen mocht versterken.

We namen gelijk een voorsprong met een afstandsschot van Ies en we gingen de rust in met een stand van 3-8.

In de tweede helft kwamen Alex (nauwelijks meer een gastspeler te noemen) voor Paul en Corrie M. voor Gerrie in het veld. We bleven sterk spelen en de eindstand kwam op, jawel, 8-18.

Moe maar voldaan, zoals dat heet, hebben we in de kantine nog genoten van heerlijke worstebroodjes die Marianne had meegebracht omdat ze donderdag jarig was.

De punten zijn gemaakt door:

Alex 1, Corrie M 1, Corrie v B 1, Gerrie 1, Ies 4, Karel 2, Marcel 6, Marianne 1, Paul 1

Hoe het kon gebeuren dat ik er weer twee heb weten te maken blijft een raadsel.

Dit komt mijn reputatie als “niet-scorende heer” niet ten goede en er let mij niets anders te doen dan me onderdompelen in de grote schare van regelmatig scorende mensen.

Komende drie weken wordt je niet lastig gevallen met dit soort niet ter zake doende informatie, omdat de planners van deze competitie ons in de gelegenheid willen stellen de zaterdagen op een andere manier in te vullen.

Groeten,

Karel

p.s. Voor de wat jongere lezers van dit feuilleton, moet ik vermelden dat er op YouTube helaas weinig is te vinden van de Dodenrit van Drs. P. De lyrics zijn wel eenvoudig te vinden.

ROUTE BESCHRIJVING

ADRES GEGEVENS

VELD
Molenvliet 9a
Sportpark de Niervaert
4791 GB Klundert
0168 - 402751

ZAAL
Molenvliet 7
Sportpark de Niervaert
4791 GB Klundert

OVERIGE INFORMATIE

© 2024 KV D.S.O. Klundert
Alle rechten voorbehouden

Privacy policy
Cookie policy