Trainersbijeenkomst Spelenderwijs Verbeteren

28 november 2016door Webmaster

DSO-trainers hebben sinds april 2016 toegang tot de aangeschafte bundel en een app van Spelenderwijs Verbeteren, waarin volop oefenstof is te vinden. Op woensdag 16 november 2016, werd er van 19:00 tot ongeveer 21:00 uur een trainersbijeenkomst georganiseerd, met het onderwerp: ‘Spelenderwijs Verbeteren’.

“Spelenderwijs Verbeteren is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het training geven aan de korfballende jeugd. Zij hebben spelvormen ontwikkeld vanuit de visie: Teaching Games for Understanding. Een spel(er) gecentreerde benadering om de balans te creëren tussen plezier en het spel leren te begrijpen. De technieken worden gezien als middel om succesvol deel te nemen aan het spel, maar niet meer als doelstelling. Succeservaringen opdoen tijdens het spel is voornamelijk gebaseerd op het beheersen van spelcompetenties en minder op het leren of ontwikkelen van technieken.” (Bron: SpelenderwijsVerbeteren.nl).

Medebedenker en -maker Jeroen Euser gaf tijdens de trainersbijeenkomst eerst een clinic aan het D1 gebruikmakend van de oefenstof uit de bundel en de app. Na de clinic werd de gegeven training besproken met de aanwezige jeugdtrainers en zijn er wat handvatten meegegeven. Doel van Jeroen was niet om te vertellen hoe je de app moet gebruiken, maar wat je er mee kan doen. De bijeenkomst was bedoeld voor jeugdtrainers van de teams F t/m de B. Mooi om te zien dat er veel trainers aanwezig waren. Vanuit de trainers was er feedback dat er weinig sturing en/of begeleiding was. Binnen de JTC zal gekeken worden hoe we dit verdere invulling kunnen geven.

Ben je zelf (ook als niet-trainer) benieuwd naar wat Spelenderwijs Verbeteren exact inhoudt? Je kunt ze volgen op Facebook. Hier worden vaak duidelijke filmpjes van voorbeeldoefeningen op geplaatst.

Namens de JTC,

 

Mark Noordink

ROUTE BESCHRIJVING

ADRES GEGEVENS

VELD
Molenvliet 9a
Sportpark de Niervaert
4791 GB Klundert
0168 - 402751

ZAAL
Molenvliet 7
Sportpark de Niervaert
4791 GB Klundert

OVERIGE INFORMATIE

© 2024 KV D.S.O. Klundert
Alle rechten voorbehouden

Privacy policy
Cookie policy