Trainerbijeenkomst ‘Hoe om te gaan met’ druk bezocht

19 november 2017door Webmaster

Als JTC zijn we druk bezig door via allerlei manieren alle kids met zoveel mogelijk plezier te laten sporten en zo goed mogelijke korfballers te laten worden, door bijvoorbeeld schottrainingen te organiseren. Daarnaast zijn we ook druk bezig om hiervoor de best mogelijke omstandigheden te creëren door de trainers hier de juiste handvaten voor te bieden. Vaak door middel van trainersbijeenkomsten, maar ook zeker door een stukje persoonlijke begeleiding en te gelden als vraagbaak voor de trainers.

Afgelopen donderdag hadden we weer een trainersbijeenkomst op het programma staan. Met als onderwerp: hoe om te gaan met kinderen met bijvoorbeeld ADHD of autisme? Omdat niemand het zelfde in elkaar zit, is het als trainer soms wel eens lastig hier een goede balans en manier van begeleiding in te vinden. Doormiddel van deze avond hebben we geprobeerd hier handvaten voor te bieden. Om een stuk specialisme te kunnen bieden hebben we hier Tessie Vermeulen en Mandy Wigant bereid voor gevonden om deze avond te verzorgen. Op een interactieve manier kregen de trainers zelf te maken met het gevoel hoe het is om anders in elkaar te zitten dan de rest van de groep. De trainers werden gesplitst in 2 groepen en beide groepen kregen een ander spel uitgelegd. Vervolgens gingen de trainers 1 voor 1 naar de andere groep en moesten ze proberen te achterhalen wat die aan het doen waren, wat bijna niet te doen was. Op die manier kregen de trainers inzicht hoe kinderen met ADHD of autisme zich voelen in een groep met andere kinderen.

Als afsluiting werden de verschillende vormen van Autisme en ADHD nog besproken en werden een aantal voorbeelden gegeven van situaties die zich kunnen voordoen op trainingen. Een zeer leerzame avond, waar wij van denken dat de trainers hier zeker mee verder kunnen en de kinderen een nog betere structuur, sfeer en omgeving kunnen bieden om in te sporten.

 

ROUTE BESCHRIJVING

ADRES GEGEVENS

VELD
Molenvliet 9a
Sportpark de Niervaert
4791 GB Klundert
0168 - 402751

ZAAL
Molenvliet 7
Sportpark de Niervaert
4791 GB Klundert

OVERIGE INFORMATIE

© 2024 KV D.S.O. Klundert
Alle rechten voorbehouden

Privacy policy
Cookie policy