In de wolken met Ies

23 maart 2012door Webmaster

Op de Bingo van 2 maanden terug ongeveer had mijn zusje de rondvlucht gewonnen met Ies. Aangezien ik nog al eens achter mijn computer een vlucht zit te simuleren op Flight Simulator, mocht ik van haar met Ies mee om eens een keer echt te vliegen.

Vandaag 21-03-2012 was het dan zo ver! Vandaag ging de rond vlucht toch echt gebeuren. Ik had al een tijdje uit gekeken naar deze dag maar steeds zat het weer niet echt mee. We hadden al drie keer een datum afgesproken maar steeds was het weer te slecht om te gaan vliegen. Maar vandaag kwam er toch een beetje verandering in. Met een temperatuur van 16 graden had ik toch wel goede hoop dat het vandaag ging lukken en ja hoor vandaag konden we vliegen.

Het zicht was in eerste instantie 8 km maar dit bleek uit eindelijk toch iets minder te zijn. Om 14.30 stond Ies bij mij en gingen we naar Seppe Airport (EHSE). Toen we alle spullen opgehaald hadden en ons aangemeld hadden bij de toren gingen we naar het vliegtuig voor de Visuele Checks. Dit was allemaal goed en gingen we dus maar in de cockpit verder checken. Er was een moeilijke check die ik moest uitvoeren en dat was de o zo lastige 4-puntsgordel om doen. Nu ook dit gelukt was en alle checks uitgevoerd waren startten we de motor en gingen we eerst nog even tanken. Voor onze veiligheid moesten we uit het vliegtuig en moest dus ook de gordel weer los gelukkig gaat los altijd makkelijker dan vast.

Na getankt te hebben gingen we verder taxiën naar de Runway om precies te zijn Runway 07 zo rond 15.45 gaf Ies vol gas en kozen we het luchtruim. Eenmaal op 1000-1500 vt (300-450M) en een Snelheid van 75-80 Knopen (ong. 150 Kmh) vlogen we over de volgende dorpen Zevenbergen – Industrieterrein Moerdijk – Klundert – Willemstad – Numansdorp – Tien gemeenten – Oude Tonge en toen weer terug richting Seppe waar we een mooie landing maakte op Runway 07. Na de baan af ge taxiet te hebben en de after landing checklist gedaan te hebben konden we de motor uitzetten en ons weer melden bij de toren dat we veilig geland waren. Daarna hebben we de Logboeken nog even ingevuld zodat alle vlieguren weer kloppen. Daarna hebben we de spullen ingeleverd bij de balie en toen zijn we weer terug richting Klundert gereden.

Zoals jullie waarschijnlijk wel konden lezen een hele leuke vlucht ik heb het erg naar mijn zin gehad en natuurlijk heb ik er ook weer wat van geleerd voor op mijn simulator.

Bedankt Ies en DSO voor deze leuke maar ook leerzame ervaring!!

Groetjes Jean-Paul Commereuc

klik hier voor de foto’s 

ROUTE BESCHRIJVING

ADRES GEGEVENS

VELD
Molenvliet 9a
Sportpark de Niervaert
4791 GB Klundert
0168 - 402751

ZAAL
Molenvliet 7
Sportpark de Niervaert
4791 GB Klundert

OVERIGE INFORMATIE

© 2024 KV D.S.O. Klundert
Alle rechten voorbehouden

Privacy policy
Cookie policy