F-kamp 2010: Het was weer fantastisch!! update: foto’s

26 mei 2010door Webmaster

 

Na wekenlange voorbereidingen was vrijdag 21 mei de dag dat het F-kamp van start ging in onze eigen kantine. De dag begon met het halen van de boodschappen, daarna ’s middags het versieren van de kantine en het terrein, onder meer door het opblazen van enkele honderden ballonnen. Dit gaf in ieder geval heel veel kleur en vrolijkheid wat zeer goed paste bij het kampthema circus.

 

 

Vanaf half zeven konden de kinderen aankomen en binnen 10 minuten was iedereen er. De als clowns en een verdwaalde kerstman verklede leiding nam het traditionele lekkers voor de leiding in ontvangst en verwees de kinderen door naar de slaapplaats. De ouders hielpen nog even met het inrichten van de slaapzalen (de kleedkamers) door het opblazen van de luchtbedden en mochten daarna afscheid nemen van de kinderen, voor sommigen was het voor het eerst dat ze alleen weggingen. Dit betekende voor de ouders vaak wel een lekker rustige nacht en dag.

Het kamp ging van start met de mededeling dat de echter circusartiesten ziek waren geworden en we vervangers zochten onder de kinderen. We gingen dan ook gelijk de kinderen testen op hun kwaliteiten. De verschillende onderdelen bestonden uit jongleren met ballen, lichaamsbeheersing door met een lepel met tennisbal van de glijbaan af te gaan, knuffels in korven gooien, geblinddoekt een parcours afleggen en een evenwicht/uithoudingstest door zo lang mogelijk op één been te blijven staan. Alle kinderen hebben aan de eisen voldaan en konden dan ook ingedeeld worden in hun tijdelijke groep circusartiesten: acrobaten, clowns en dompteurs. De openingsactiviteit werd afgesloten met de verloting van de gebruikte knuffels, die ’s nachts gelijk al bij de kinderen in bed zijn beland.

Na deze intensieve tests gingen we de uitnodiging voor de voorstelling die naar thuis verstuurd ging worden zelf in elkaar zetten. Tijdens dit knutselen kon er ook nog worden gedanst. De uitnodigingen zijn later op de avond of de volgende ochtend allemaal op het huisadres bezorgd.

Nadat het rond half elf donker was geworden dachten de artiesten dat ze naar bed moesten, niets was echter minder waar. We moesten namelijk nog op zoek naar de circusgeluiden in het bos. Na zichzelf versierd te hebben met lichtgevende armbanden gingen de artiesten met hun groepje op zoek naar de geluiden zoals de trapeze, de leeuw, het paard, de levende kanonskogel en de trommel. In het donker werden de 8 geluiden door iedere groep snel gevonden en bleek rondlopen in het donker achteraf ook niet zo spannend te zijn.

Rond half twaalf kregen we nog een laatste keer drinken en werd het tijd om naar de slaapzalen te gaan. Het bleef niet lang onrustig want iedereen had toch wel slaap gekregen en binnen een half uurtje sliepen alle kinderen wel (op één na).

Zaterdagochtend 7 uur was alles nog rustig, maar daarna werd iedere artiest geleidelijk aan wakker, zodat er om 8 uur gestart kon worden met de ochtendgymnastiek door het meedoen aan de verschillende dansjes van voorgangster Corrie. Hierna kon iedereen zichzelf van energie voorzien door het eten van een paar boterhammen, die er goed ingingen.

Nadat de borden en het bestek waren afgewassen konden we van start gaan met het levende ganzenbordspel. Iedere groep ging een parcours af met de snelheid van een dobbelsteen en kreeg onderweg vragen en opdrachten waarmee muntjes of circuskaartjes verdiend konden worden. Soms mocht je ook een paar plaatsen verder of moest je juist terug. De artiesten waren fanatiek bezig met de vragen, werden geschminkt, deden mee aan pictionary of één van de andere leuke opdrachten. Uiteindelijk heeft iedere groep het einde van het bord bereikt, maar waren de opdrachten zo leuk dat er nog een rondje werd gelopen. Rond 11 uur was het spel klaar en ging iedere groep hun act voor het optreden die avond voorbereiden.

Ieder DSO kamp is het al lekker weer geweest en dit kamp was daarop geen uitzondering. Het werd weer erg warm en na de lunch uit het vuistje werden dan ook snel de zwemspullen aangedaan. Lekker op je blote voeten over het kunstgras lopen, weer eens wat anders, maar gelukkig liep dit wel lekker. Warm weer en veel zon betekent natuurlijk ook waterspelletjes en gelukkig bestond de zeskamp hier dan ook uit. De 6 spelen waren het gooien met waterballonnen op een clown, met een waterpistool een pingpongbal wegspuiten, met een lek bekertje lopen, verleed als clown een hindernisparcours afleggen (over een tuinsproeier), waterbowlen en het schele korfschietspel. Het rode draad-spel was een gouwe ouwe, het overbrengen van dienbladen met bekertjes water terwijl er met sponsen op je gegooid wordt. Nadat uiteindelijk ook de leiding de bekertjes had overgebracht en was bekogeld werd het overtollige water uit de tonnen op gebruikelijke wijze weggegooid, over iemand heen. Het echte grasveld aan de zijkant van de kantine heeft voorlopig in ieder geval genoeg water gekregen.

Na de waterspelen hadden we nog even rust om de laatste voorbereidingen voor de voorstelling te treffen en werd er nog friet met knakworst gegeten. Toen alle toetjes op waren heeft iedereen met behulp van de leiding de spullen in gepakt en was het alweer half zeven, een half uur voor de eindvoorstelling. De ouders, broers en zussen en andere ophalers kwamen binnen en konden genieten van de 3 groepen die hun voorstelling gaven. De acrobaten als eerste met een spectaculaire menselijke toren op een stevig fundament. Vervolgens konden we hard lachen om de grappen van de clowns en werd er afgesloten met de dompteurs die lieten blijken hun wilden dieren (leeuwen en elanden) goed afgericht te hebben. De kinderen hebben laten zien goede vervangers voor de echte circusartiesten te kunnen zijn en hebben hiervoor dan ook allemaal een diploma gekregen.

Al met al een zeer geslaagd kamp met veel leuke spelen, enthousiaste deelnemers, geen ruzie of gezeur, niemand die heimwee had en natuurlijk ook de 2 skelters, waarmee je een mooi rondje om de velden kan rijden. De leiding heeft nog even de kantine mogen opruimen en ging daarna met een voldaan gevoel naar huis, op naar het volgende kamp over 6 weken.

De kampleiding

Mariëlle, Titia, Tamara, Angelique, Corrie, Miranda, Arjan, Rob, Jasper, Wim en Patrick.

Patrick Michielsen verzorgde dit verslag.

 

klik op de foto om naar de andere foto’s te gaan:

 

DSO F kamp mei 2010

ROUTE BESCHRIJVING

ADRES GEGEVENS

VELD
Molenvliet 9a
Sportpark de Niervaert
4791 GB Klundert
0168 - 402751

ZAAL
Molenvliet 7
Sportpark de Niervaert
4791 GB Klundert

OVERIGE INFORMATIE

© 2024 KV D.S.O. Klundert
Alle rechten voorbehouden

Privacy policy
Cookie policy