DSO 1 overklast Stormvogels

20 januari 2013door Webmaster

Vandaag moest het gaan gebeuren. Stormvogels kwam op bezoek in Klundert. Die ploeg stond bovenaan en had bovendien in de eerdere wedstrijd gewonnen van DSO. Dat kwam toen door een doelpuntloze tweede helft. Vandaag had DSO, met de steun van het trouwe sfeerteam, kans op revanche.

DSO begon met dezelfde opstelling als vorige week. Voordat de wedstrijd kon beginnen scoorde de pupil van de week zijn doorloopbal en werden de spelers verrast door de wc-rollen actie van het sfeerteam. Ik weet niet of het hierdoor kwam, maar DSO startte sterk en kwam all snel op 2-0 door 2 schoten van Frank. Stormvogels gaf zich nog niet gelijk gewonnen, maar het eerste signaal was afgegeven. Gedurende de eerste helft begon ook het tweede aanvalsvak gemakkelijker te scoren, waardoor DSO snel wegliep bij Stormvogels. Belangrijk hierbij was de goede verdedigende druk. Stormvogels probeerde het over de dames, maar deze werden keurig verdedigd. Met een mooi schot vlak voor rust bepaalde Remco de ruststand op 10-4.

De vorige wedstrijd tegen Stormvogels werd verloren na een ruime voorsprong. Dit mocht ons geen tweede keer gebeuren. Gewoon blijven scoren en verdedigend goed druk blijven geven, dan zou het helemaal goedkomen.
De tweede helft was nog maar net begonnen toen Stormvogels de eerste goal al gemaakt had. De ploeg kwam gretig uit de kleedkamer en straalde uit er nog geloof in te hebben. Dit was echter maar schijn, want buiten dat eerste doelpunt na rust scoorde de ploeg nog maar 1 keer. DSO bleef geduldig en verzorgd aanvallen. Opvallend was ook dat iedereen tot score wist te komen in deze fase. Zo’n kwartier voor tijd stokte de machine, maar het gat was toen al onoverbrugbaar. DSO wist de wedstrijd uiteindelijk te winnen met 17-6.

Een prima wedstrijd. Zowel aanvallend als verdedigend werd er als een team gespeeld. Daardoor was Stormvogels niet in staat om aanvallend iets te kunnen forceren. In aanvallend opzicht was het belangrijk dat alle basisspelers scoorden. Doordat VIOS later op de avond won van Seolto, doet die ploeg voorlopig niet meer mee. DSO staat nu bovenaan met ONDO en Stormvogels. Volgende week speelt DSO tegen Scheldevogels. Die wedstrijd wordt gespeeld in Bergen op Zoom en begint om 13:30. Supporters en sfeerteam, jullie waren wederom geweldig. Bedankt!