Patrick Michielsen over Braderie in BN/DeStem

30 juni 2003door Webmaster

Maandag 30 juni 2003 – KLUNDERT – Drie dagen was het feest in Klundert met braderie, kermis en veel optredens. Op de dertigste braderie zat het weer mee en was het lekker druk, zoals tijdens het afsluitende optreden zaterdagavond van de Bio Brassband uit Rotterdam. Sommige bezoekers vinden het elk jaar hetzelfde. Ach, zegt de organisatie, waarom zou je een goed concept veranderen?

Edith Timmermans uit Klundert komt al dertig jaar: “Al die jaren heb ik het leuk gevonden, vooral het schommelen en paalzitten. Die sensatie mis ik nu wel. Ik kom elke dag even kijken, ‘s middags een keer en ‘s avonds een keer. Tussendoor eet ik thuis, maar ik haal hier ook wel eens poffertjes. Nu is de portemonnee zo’n beetje leeg. Dat komt vooral door mijn elfjarige zoon, die komt steeds weer om tien euro vragen. Op de kermis wil hij overal in.”

Hennie Hillenaar loopt met vier volle tassen in haar handen: “Ik kom uit Uden en ben hier vandaag speciaal voor de braderie. Ik vind het enig, echt een zalige dag. De kermis is veel te lawaaierig en de optredens vind ik allemaal van hetzelfde. Ik kom voor de kraampjes, daar ben ik dol op. Overal naar kijken en overal aanzitten. Ik heb een zeem gekocht, bloemetjes voor in het haar, bloempotten en shirtjes. Het past allemaal niet meer in de auto. Mijn Klundertse kennis komt het later een keer brengen.”

Renate Buckens uit Klundert: “Ik heb al twintig rondjes gelopen over de braderie. Het is weer precies hetzelfde als vorige jaren. Ik vind het wel leuk, ik klets gewoon met iedereen. Het is gezellig dat alles zo bij elkaar staat.”

Arie Dekkers, voorzitter van de braderiecommissie: “Dit is een goede formule: het is een mooie locatie en je kunt een rondje lopen. Er is voor iedereen wat. Ja, het is hetzelfde als voorgaande jaren. Iets wat goed is, moet je niet veranderen. Dit jaar gaat het buitengewoon goed, het is hartstikke druk en er wordt goed verkocht. We hadden extra uit willen pakken omdat het de dertigste keer is, maar daar was geen geld voor. Dit is mijn laatste jaar in de commissie. Ik doe het nu voor de vierde keer en toen ik begon heb ik al gezegd dat ik het niet lang zou doen. Er is nog geen nieuwe voorzitter. In september moeten ze alweer beginnen met de voorbereidingen voor de volgende braderie.”

B. Verhoeven, autoverkoper in Standdaarbuiten, staat met tien auto’s op de braderie: “Ik heb nog niks verkocht, o ja, alleen een Suzuki Alto aan een paar oude mensen. Die auto had ik nog staan. Ik ben hier ook niet om te verkopen, ik wil reclame maken en contacten leggen. Je weet nooit waar het toe leidt. Ik heb al een afspraak voor een proefrit gemaakt. Mensen willen een beetje kijken, de prijzen weten en horen hoeveel ze voor hun auto krijgen. De echt geïnteresseerden komen later weer terug, dan kunnen we rustig praten.’

Patrick Michielsen van korfbalvereniging DSO heeft een korf op de braderie gezet: “Mensen kunnen hier in een minuut zoveel mogelijk proberen te scoren. Het record ligt op 24, zowel bij de kinderen als bij de volwassenen. Het korfschieten is moeilijker dan mensen denken. Vooral bij kinderen is dit populair, volwassenen durven niet omdat ze bang zijn dat het niet lukt. We willen de kinderen overhalen om nog voor augustus lid te worden. Onze actie loopt aardig. In een uur hebben al vijftig man gegooid. Nou ja, een uur, de bal heeft ook nog een kwartier in het water gelegen.”

ROUTE BESCHRIJVING

ADRES GEGEVENS

VELD
Molenvliet 9a
Sportpark de Niervaert
4791 GB Klundert
0168 - 402751

ZAAL
Molenvliet 7
Sportpark de Niervaert
4791 GB Klundert

OVERIGE INFORMATIE

© 2024 KV D.S.O. Klundert
Alle rechten voorbehouden

Privacy policy
Cookie policy