B1 wordt tweede op korfbalchallenge

29 december 2004door Webmaster

Op woensdag 29 december zijn we met de B1 naar de jeugd korfbalchallenge geweest, in het Topsportcentrum in Rotterdam. Rond 10 uur vertrokken we uit Klundert met 9 spelers om dit toernooi te spelen. Het toernooi wordt gespeeld met afwijkende regels: zo speel je vier tegen vier, maar wel met twee korven. Dit heeft als gevolg dat het spel enorm snel op-en-neer gaat. Verder staat de korf naar de achterlijn gericht en tellen doelpunten vanaf die kant voor twee. Ook is het veld veel kleiner dan normaal (20×12 maar) en mag je onbeperkt doorwisselen. Door het hoge tempo was het ook wel nodig om veel door te wisselen.

Na een korte taktische bespreking gingen we de eerste wedstrijd spelen tegen De Meervogels B1, een ploeg die normaal hoofdklasse speelt. Of ze compleet waren weet ik niet, maar deze wedstrijd werd ondanks het wennen aan de spelregels, gewonnen met 3-2. We wenden aan de andere regels, want de volgende wedstrijd tegen het Utrechtse Synergo wonnen we met 6-2, vooral door het scoren van tweepunters.

Movado had alles al dik gewonnen, zodat we van hun moesten winnen om koploper te blijven. In een harde wedstrijd met veel strafworpen over en weer bleven zij aan de goed kant van de score, we verloren met 7-4. De laatste twee wedstrijden wonnen we weer eenvoudig, zodat de tweede plaats binnen was.

Wel leuk om te vermelden dat er een groot aantal internationals op dit toernooi rondliepen. Zo kreeg Nada de beker uitgereikt door de bondscoach Jan Sjouke van de Bos. Op de groepsfoto staat B1 samen met Michiel Gerritsen, speler uit het nationale team. Ook was het spectaculair om Leon Simons eens in actie te zien. Iedereen vond het leuk om aan dit toernooi mee te doen en ook de andere spelregels gaven een andere dimensie aan het spel.

Na de wedstrijden hebben we geprobeerd bij de Mac te gaan eten, maar daar was het echt te druk, een frietje in de porthal smaakte echter ook goed. ’s Avonds hebben we nog de halve finales van het eindejaarstoernooi gezien, topkorfbal met veel doelpunten, wat dacht je van een uitslag van 40-29! Ik denk wel dat het een geslaagde dag was die voor herhaling vatbaar is. Volgend jaar weer meedoen en dan ook proberen een C-team te laten meedoen. Patrick

{gallery}/algemeen/2004/challenge{/gallery}

ROUTE BESCHRIJVING

ADRES GEGEVENS

VELD
Molenvliet 9a
Sportpark de Niervaert
4791 GB Klundert
0168 - 402751

ZAAL
Molenvliet 7
Sportpark de Niervaert
4791 GB Klundert

OVERIGE INFORMATIE

© 2024 KV D.S.O. Klundert
Alle rechten voorbehouden

Privacy policy
Cookie policy