Moeizame wedstrijd voor DSO

25 januari 2009door Webmaster

DSO speelde een moeizame wedstrijd tegen een alles of niets spelend Nikantis. DSO kende wel het betere van het spel maar was in de afronding matig. Vooral het de laatste weken goed draaiende aanvalsvak scoorde veel te weinig.

Naast de slechte afwerking zat het ook niet mee, vele ballen kwamen uit de korf. Wat bij DSO niet lukte Nikantis wel zodat de gehele wedstrijd DSO achter de feiten aanliep en regelmatig 1 of 2 doelpunten achter stond. Na 11-10 liep in de slotfase liep Nikantis uit naar een dik verdiende 14-10 overwinning.

DSO 2 won met 13-14 uit bij mede concurrent voor de titel Nikantes. De eerste helft ging gelijk op maar in de tweede helft toonde DSO veerkracht en liep langzaam maar zeker weg naar een voorsprong van 3 doelpunten. Nikantis kwam nog terug tot op 1 doelpunt waardoor de slot minuten enorm spannend werden. Goed verdedigingswerk resulteerde uiteindelijk een nipte maar verdiende overwinning. Doordat ook mede concurrent Merwede 4  thuis onderuit ging tegen Voltreffers 2, heeft DSO een riant uitzicht op de titel, zeker als er a.s. zaterdag zelf gewonnen wordt van Merwede 4.

DSO 3 startte voortvarend  met 2 doelpunten in een paar minuten tijd. Thor liet het hoofd echter niet hangen en zorgde direct voor de aansluitingstreffer. Dit bleef zo de gehele 1e helft. DSO kwam 2 doelpunten voor en Thor bleef iedere keer met 1 doelpunt terugkomen. DSO kon met name niet uitlopen door het zeer fysieke spel van Thor. Thor vertraagde het spel daarbij door het continue achterverdedigen. De ruststand was 8-6. In de tweede helft ging het een stuk beter. Het spel werd wat breder gehouden, waardoor DSO uit de ruimte gemakkelijker de afvang kon pakken. De eindstand werd 17-11. Invaller Anton van Dam (voor de 2e keer op rij) scoorde 4 doelpunten.

DSO 5 speelde uit tegen Nieuwerkerk 8. Direct in de beginfase liep Nieuwerkerk 4 punten uit, vooral door zuivere afstandschoten. Later herstelde DSO zich en ging beter verdedigen. De ruststand was 8-6. Na rust direct weer zuivere schoten van Nieuwerkerk, zodat verder inlopen voor DSO er niet in zat. Uiteindelijk 15-11 verloren, in een verder sportieve leuke wedstrijd.

Op een voor DSO 6 wel zeer vroeg tijdstip (9 uur!!) moesten ze op weg naar Bergen op Zoom. Naar Scheldevogels, een ploeg die DSO vaker tegenkomt in de competitie, waar het altijd gezellig spelen is. DSO opende de score en Scheldevogels kon de eerste helft niet veel terug doen, de rust ging DSO dan ook in met een 2-9 voorsprong, Na de rust was de scherpte er wel een beetje af, DSO scoorde nog vijf keer en Scheldevogels drie keer, zodat de eindstand 5-14 in het voordeel van DSO was. Met dank aan vaste invaller Ben Stam die deze keer ook weer goed was voor 6 doelpunten.  

DSO Jeugd
DSO A1 kende in Tilburg A1 weer eens een lastige tegenstander. DSO stond ongeslagen bovenaan, Tilburg tweede op vijf punten. Tilburg begon de wedstrijd meteen scherp en kwam op 1-0. Anita Lips scoorde vrij snel daarna de gelijkmaker. Dit was eigenlijk symbolisch voor de gehele wedstrijd. Steeds kwam er een ploeg op voorsprong, waarna het gat weer gedicht werd door de andere partij. De ruststand was 6-7 in het voordeel van Tilburg. Nog niets aan de hand dus. De tweede helft scoorde Tilburg echter meteen de 7-9. DSO knokte zich echter terug en het bleef lang gelijk op gaan. Frank Posthumus scoorde 3 minuten voor tijd de 12-11 voor DSO, zijn achtste treffer. Tilburg leek echter niet onder de indruk, want maakte meteen daarna de 12-12. De laatste 2 minuten waren doelpuntloos, waardoor het spel in een 12-12 gelijkspel eindigde. Voor DSO het eerste puntverlies, maar Tilburg komt zo geen stap dichterbij. Over 2 wekende laatste thuiswedstrijd, waar bij een overwinning het kampioenschap kan worden behaald.

Uitslagen 24 januari
Nikantes 1 – DSO 1 14-10
Nikantes 2 – DSO 2 13-14
DSO 3 – Thor (R) 2 17-11
Nieuwerkerk 8 – DSO 5 15-11
Scheldevogels 4 – DSO 6 5-14
DSO A1 – Tilburg A1 12-12
ELKV B1 – DSO B1
DSO C1 – Voltreffers C1
DSO D1 – Nieuwerkerk D3 3-14
DSO E1 – Zevenbergen E1
DSO F1 – Juliana F1 1-1

{gallery}/wedstrijdverslagen/2009/24012009{/gallery}

ROUTE BESCHRIJVING

ADRES GEGEVENS

VELD
Molenvliet 9a
Sportpark de Niervaert
4791 GB Klundert
0168 - 402751

ZAAL
Molenvliet 7
Sportpark de Niervaert
4791 GB Klundert

OVERIGE INFORMATIE

© 2024 KV D.S.O. Klundert
Alle rechten voorbehouden

Privacy policy
Cookie policy