DSO heeft moeilijke start

7 september 2008door Webmaster

De korfbalcompetitie is weer begonnen. Na een aantal weken van voorbereiding en training  speelden de teams van DSO hun eerste wedstrijden. DSO 1 trof in Olympia een erg sterke tegenstander. Door de lange aanvallen van Olympia werd DSO verdedigend op de proef gesteld. Het lukte DSO met moeite om het voorverdedigen te regelen.  Aanvallend had DSO redelijk wat pech in de afronding. Helaas moet DSO al direct een groot verlies incasseren.

DSO 2 kwam goed uit de startblokken tegen Bolnes in Ridderkerk.  Paul Langeweg scoorde een aantal doelpunten. Met de rust stond DSO riant voor met 10-4. Na de rust vielen de ballen aan DSO kant maar weinig door de mand. Uiteindelijk won DSO de wedstrijd wel met 12-7.

DSO 3 speelde in Oosterhout tegen Voltreffers.  Tot 2-2 ging het gelijk op, maar daarna kwam DSO steeds met 2 doelpunten voor, waardoor de ruststand 4-6 was. Met name het 2e aanvalsvak kwam in de 1e helft minder goed uit de verf door het achterverdedigen van de tegenstander. De 2e helft ging dit een stuk beter, waardoor er uitgelopen kon worden tot 7-12. De tegenstander kwam aan het einde van de wedstrijd nog iets terug, waardoor de eindstand bepaald werd op 9-12. De heren waren zeer trefzeker deze wedstrijd. Herbert Giljam scoorde 4 maal, waarvan 3 doorloopballen.  Jurgen Leijten en Wim Crezee waren goed voor ieder 3 doelpunten.

Bij DSO 4 ontbrak de scherpte in de afronding. Tijdens de wedstrijd ging het gelijk op. Vios scoorde met name in de eindfase nog een aantal doelpunten, waardoor zij er met de winst van door gingen.

DSO jeugd
DSO A2 speelde ook in Oosterhout.  DSO verdedigde er goed op en wist al snel een aantal ballen te onderscheppen. In de eerste helft ging het gelijk op. Aan DSO kant werden schotjes onde de korf en doorloopballen gescoord. De russtand was 7-6. Na de rust werd de scheids vervangen. Bij de spelers kwam Sjoerd van Bezooijen er in voor Jouke Roobol. Het lukte DSO niet om alle kansen de benutten en Voltreffers scoorde nog wel een paar keer. Ondanks het verlies houdt DSO A2 goede moed voor de komende wedstrijden.

De kinderen van DSO F speelden de eerste competitiewedstrijd van hun leven. Natuurlijk is dat vastgelegd op foto.