DSO beleeft moeizame hervatting van veldcompetitie

24 april 2023door Webmaster

Helaas voor DSO is de blessuregolf alles behalve over. De ziekenboeg loopt ook helaas niet leeg, maar juist nog voller. Toch zal de selectie vol aan de bak moeten, want DSO 2 strijd ook buiten voor lijfsbehoud en DSO 1 staat op een gedeelde 1e plaats en strijd dus mee voor het kampioenschap. De eerste horde van de seizoenshervatting was ADO. Zowel DSO 1 als 2 wisten in september thuis nog te winnen, maar in de laatste 6 maanden is er zoals gezegd veel gebeurd. Voor DSO 2 was het nogal een valse start te noemen, dus aan het vlaggenschip dan ook de taak dat niet te laten gebeuren. Met Per, Martijn, Lotte en Sophie in het ene vak en Jean-Paul, Daan, Maerle en Amy in het andere vak stapte de ploeg het veld op.

Zowel de ploeg uit ’s-Gravendeel als de Klundertenaren moesten even inkomen en duidelijk weer wennen aan het veld en de weersomstandigheden. Niet dat er niet genoeg kansen waren voor beide ploegen, maar gezien het aantal schoten dat niet de korf raakte was de scherpte nog niet aanwezig. Pas na ongeveer 10 minuten werd de score geopend door de thuisploeg, DSO scoorde meteen daarna via Martijn de gelijkmaker. En ook de 2-1 en vervolgens de 2-2 van Daan lieten niet lang op zich wachten. DSO kwam echter nooit echt goed in de wedstrijd tijdens deze 1e helft en ADO liep beetje bij beetje uit. De ploegen gingen uiteindelijk rusten met 7-3.

De klus om nog een resultaat te halen deze wedstrijd zou een zeer lastige worden, maar zeker niet iets wat onmogelijk is. Na rust tapte DSO uit een ander vaatje en via 2 goals van Jean-Paul werd het gat verkleind naar 7-5. En via een goede actie en vervolgens een geraakte strafworp van Sophie werd het zelfs 7-6. ADO was duidelijk even zoekende en met Arthur die in het veld kwam voor Per zorgde Enno voor wat meer reboundkracht in dat vak. Via Lotte werd de stand zelfs weer gelijk getrokken, 7-7. De thuisploeg was op tijd weer bij de les en via nog 2 strafworpen werd het eerst 8-7 en toen weer gelijk. Bij 10-8 kwam Per weer terug in de ploeg voor Martijn. De doelpuntenmachine die even aan was geschoten, schoot helaas ook weer af. Daan zorgde met een mooi afgemaakte doorloopbal nog wel voor de aansluiting 10-9, maar ADO gaf deze voorsprong niet meer uit handen. DSO kwam niet meer tot scoren en ADO maakte er nog 4 bij, wat de uitslag wel wat geflatteerd maakte. Bij 14-9 floot de scheidsrechter, die overigens uitstekend floot want dat mag ook wel eens gezegd worden, af.

Helaas niet de gehoopte hervatting van deze veldcompetitie. DSO heeft nu 3 trainingsweken om zich voor te bereiden op een ondertussen voor dit seizoen zeer bekende tegenstander. NIO uit Rotterdam komt namelijk op bezoek. Voor zowel 1 als 2 zijn dit belangrijke wedstrijden tegen directe concurrenten in de poule. Dus kom ze aanmoedigen op zaterdag 13 mei. DSO 2 start om 14:30 uur en DSO 1 start om 16:00. Daarnaast zal ergens om deze wedstrijden heen nog een speciaal moment georganiseerd worden, waar jullie later meer over horen. Tot dan weer bij ons mooie complex!

ROUTE BESCHRIJVING

ADRES GEGEVENS

VELD
Molenvliet 9a
Sportpark de Niervaert
4791 GB Klundert
0168 - 402751

ZAAL
Molenvliet 7
Sportpark de Niervaert
4791 GB Klundert

OVERIGE INFORMATIE

© 2024 KV D.S.O. Klundert
Alle rechten voorbehouden

Privacy policy
Cookie policy