Zeer knappe zege DSO 2

3 februari 2013door Webmaster

DSO 2 moest aantreden tegen de nummer 3 uit de poule, Tjoba. Uit was kansloos met 15-5 verloren, maar DSO 2 heeft de laatste wedstrijden heel aardige dingen laten zien, dus stiekem werd toch op een stuntje gehoopt. Door de blessure van Erik was Jasper doorgeschoven naar het eerste. In Luuk hadden we een prima vervanger, maar aangezien Luuk een heel ander type speler is hebben we de opstelling aangepast. Vooraf hebben we duidelijke afspraken met elkaar gemaakt hoe te gaan spelen en dat pakte uiteindelijk geweldig uit.

Het eerste doelpunt was voor Tjoba, maar Olaf scoorde al snel de gelijkmaker. We kwamen wederom op achterstand door een ver afstandsschot van Tjoba, maar dat zou ook direct de laatste keer zijn. Met lange geduldige aanvallen en telkens weer de juiste mensen in stelling brengen liepen we uit naar 6-2. Met name de doorloopbal van Robert was een beauty. Olaf bepaalde met zijn derde treffer de ruststand op 7-3.

In de rust kon ik niets anders doen dan complimenten geven aan het team. Zeer gedisciplineerd gespeeld, zowel aanvallend als verdedigend en iedereen op de juiste wijze de rollen ingevuld. Als coach kun je dan niet anders dan tevreden zijn. We waren er echter natuurlijk nog niet en moesten vooral blijven scoren.

Zoals wel vaker dit seizoen hadden we na rust helaas weer een lange fase waarin we niet tot scoren konden komen. Het was dan ook logisch dat Tjoba steeds dichterbij kwam en zelfs tot op 1 punt wist te naderen. Eindelijk scoorde Olaf weer, direct gevolgd door een vrije bal van Rob voor de 9-6. Deze treffers werkten bevrijdend op het team, hoewel Tjoba er alles aan bleef doen en telkens weer tegen wist te scoren. De irritatie bij Tjoba nam zichtbaar en hoorbaar toe en DSO profiteerde dankbaar. Uiteindelijk werd de overwinning binnengehaald met 12-10.

Een uitstekende zege van DSO dat als het zo blijft spelen genoeg punten moet kunnen pakken om zich te handhaven. Helaas degraderen er 2 ploegen uit onze poule dus we zullen nog flink aan de bak moeten.

Een compliment voor de inzet van iedereen en vooral het uitstekend uitvoeren van de gemaakte afspraken. Dit aangevuld met het nodige spelplezier heeft geleid tot deze dikverdiende overwinning. Petje af!

Doelpunten:
Olaf 6, Rob 3, Anita 1, Jeanine 1, Robert 1

 

ROUTE BESCHRIJVING

ADRES GEGEVENS

VELD
Molenvliet 9a
Sportpark de Niervaert
4791 GB Klundert
0168 - 402751

ZAAL
Molenvliet 7
Sportpark de Niervaert
4791 GB Klundert

OVERIGE INFORMATIE

© 2024 KV D.S.O. Klundert
Alle rechten voorbehouden

Privacy policy
Cookie policy