Welkom in de Niervaert

11 november 2012door Webmaster

Zaterdag 10 november 2012. Eindelijk begint het echte korfbalseizoen. De zaalcompetitie gaat van start! Fijn om dan lekker een hele dag in je eigen sporthal te mogen beginnen. Hieronder wat (korte) verslagen van de wedstrijden die ik gezien heb.

DSO A1 – Albatros A4

Deze wedstrijd in de vierde klasse A-jeugd begon moeizaam voor DSO. Het lengteoverwicht van de dames van Albatros zorgde voor veel onrust in de aanval. Het ontbrak DSO ook aan schotkracht. Gelukkig was Jean Paul Commereuc wel goed op dreef. Hij nam de ploeg op sleeptouw en DSO won uiteindelijk de wedstrijd met 13-6. Volgende week speelt DSO A1 om 19.00 uur ‘s avonds, uit tegen PKC.

DSO 3 – ‘t Capproen 2

DSO 3 speelde vandaag zonder coach. Vanaf minuut 1 bleek echter dat de tegenstander erg zwak was. De vraag was niet of DSO zou gaan winnen, maar met hoeveel. Winnen van een zwakke ploeg is leuk, maar de overwinning mooi verpakken is nog veel leuker. Het werd een galavoorstelling van DSO 3, met veel mooie combinaties. Wilbert Bongers beperkte zich vooral tot het schieten en met succes, hij maakte maar liefst 9 doelpunten. Eindstand van deze wedstrijd, 24-5.

DSO 2 – DVS 2

Voor het nieuwe DSO 2, dat door een aantal wijzigingen in een andere samenstelling speelt, begon de wedstrijd ook moeizaam. DVS bleef meescoren en nam vlak voor rust zelfs een brutale voorsprong. DSO begon vanaf dat moment beter te spelen. De acties waren overtuigender en de schoten veel doeltreffender. Jasper Kayen en Olaf Verton zorgden middels fraaie schoten voor een voorsprong, die daarna niet meer in gevaar kwam. Toch lukte het DSO 2 niet helemaal om de wedstrijd rustig uit te spelen, een aandachtspuntje voor de volgende keer. Eindstand, 19-16.

DSO 1 – VIOS 1

De derby van Moerdijk als openingswedstrijd van het seizoen, het affiche kon bijna niet mooier. Helaas verliep de wedstrijd wat minder spectaculair. DSO was beter, maar wist dit maar moeilijk op het scorebord weg te zetten. VIOS kon daardoor de gehele eerste helft mee blijven doen en de voorsprong bij rust was dan ook klein: 9-7. De tweede helft zette DSO iets meer gas bij, waardoor het verschil snel groter werd. Zo kwam de overwinning niet meer in gevaar. De 18-12 eindstand mag dan ook vooral worden gezien als een zakelijke overwinning, want goed was het niet. Erik Keller maakte zijn rentree bij DSO. Hij was deze wedstrijd goed voor 3 doelpunten. Volgende week speelt DSO 1 tegen Stormvogels, een lastige tegenstander.

Veel overwinningen tijdens deze eerste competitieronde. Laten we hopen dat alle teams deze lijn door kunnen zetten. Tot volgende week.