Verslag PlayBackShow 2015

22 maart 2015door Webmaster

Jurylid Ton van Hoof heeft een leuk verslag gemaakt van de PlayBackShow 2015:
Wat een enorm hoog niveau gisteren op de playbackshow van DSO. Moeilijk om te jureren zeg…. Een avond vol entertainment met een grote lach, en een kleine (spreekwoordelijke) traan. Erg goede optredens en geweldige sketches en presentatie van Judith en Titia Broersma.

Zoals gezegd, het jureren viel niet mee, maar toch wisten we (Peter de Kruyff, Martin Van de Ree en ik) tot een top 3 te komen:

3 was een ex equo positie voor 2 solo acts waar het playbacken van heel hoog niveau was: Ben Stam aka mr yolo die een jazzy improvisatie opera opvoerde met geweldige mimiek.

Ook ex equo 3e werd Daphne Strootman die Brigitte Kaandorp opvoerde met ‘het leven is verschrikkelijk’. De timing van Brigitte is vreselijk out of sync in dit cabaretstuk, maar Daphne wist die timing precies te raken. Enorm goed gedaan.

Op de tweede plaats hebben we Rom Keller, Erik Keller en Jasper Kaijen laten eindigen, met een boyband achtige act in een loflied aan de piemel en wat je er allemaal wel niet mee kan doen. Ook werd de tongzoen bezongen, waarbij Stefanie van Kaam de gelukkige was die er een kreeg van Jasper. Tot het laatste optreden was dit mijn favoriet, alsmede die van de andere juryleden.

Met het laatste optreden blies echter Erik Keller iedereen omver. Erik heeft duidelijk het creatieve playback-gen van zijn vader Rom, en kwam op als een typetje zoals ik volgens mij al eerder van Rom zag en hoorde. Vervolgens werd het een optreden met plotwendingen in de muziekmix waar een bandparodist als Andre van Duin zelfs nog wat van kan leren. Met assistentie van neefje Arthur Keller, die duidelijk ook playback-gen heeft. Het resulteerde in een fantastisch optreden waarin Rom onverwachts door erik geeerd werd, oa met Stef Bos’ papa, waarbij Rom zichtbaar geëmotioneerd was. Overduidelijk voor de jury een terechte winnaar.

Normaliter treedt de winnaar nogmaals op, maar die eer gaven we dit jaar aan Anton van Dam, Jeroen van Dam, Jasper Kayen, Erik Keller en Jean-Paul Commereuc die een act opvoerden waarin ze als DSO hunks getransformeerd waren. Bij met name de vrouwen in het publiek liep de temperatuur hoog op, toch Evelyn van Dijk?

Verder nog noemenswaardig te benoemen: de winnaars van de jeugdplaybackshow, het d1, bij wie het optreden nog beter ging dan op vrijdag. En Rob Den Hollander en Patrick Michielsen, die als rockend onkruid ieder jaar weer de playback onveilig komen maken. Dit jaar sloopten ze de akoestische gitaar van Simon and Gartfunkel om paradise city van guns n roses op te voeren. Ook weer zeer memorabel te noemen.

Het lijkt me duidelijk, dit was weer een prima editie van de playbackshow van DSO.

ROUTE BESCHRIJVING

ADRES GEGEVENS

VELD
Molenvliet 9a
Sportpark de Niervaert
4791 GB Klundert
0168 - 402751

ZAAL
Molenvliet 7
Sportpark de Niervaert
4791 GB Klundert

OVERIGE INFORMATIE

© 2024 KV D.S.O. Klundert
Alle rechten voorbehouden

Privacy policy
Cookie policy