Trainerscursus!

18 maart 2022door Webmaster

De trainers hebben op woensdag 23 februari een cursus training geven gekregen!

 

Trainersworkshop Korfballeren

Op woensdag 23 februari hebben de jeugdtrainers van DSO een workshop gevolgd van Rene Bakker. Hij kwam langs om te vertellen over zijn boek: “Korfballeren >>> meer dan oefeningen”. Na een korte introductie vertelde Rene wat er allemaal in het boek staat en gaf hij tips hoe je dit het beste kunt toepassen in de praktijk. Na de presentatie in de kantine nam hij de trainers mee naar de sporthal, om daar direct de theorie in de praktijk te brengen.

 

Diverse trainers moesten de oefening mee doen, om zo te ervaren wat de effecten zijn van zijn manier van uitleggen. Het was erg interessant om te zien hoe Rene zowel didactisch als korfbal inhoudelijk te werk ging. Hij begon steeds met een basis oefening, om daar vervolgens meer en meer elementen aan toe te voegen. Voor je het wist was je niet alleen aan het trainen op vrijlopen, maar ook op andere onderdelen zoals gooien/vangen, afronden, verdedigen, teamwork.

Na het praktijk gedeelte gaf Rene aan waarom hij op deze manier te werk gaat en welke voordelen dit oplevert. Absoluut bruikbare tips voor de trainers! Middels een applaus werd Rene bedankt voor zijn workshop.

 

Na afloop hebben de jeugdtrainers allemaal zijn boek digitaal ontvangen waar al zijn tips en tricks, voorbeeldoefeningen en denkwijze in uitgelegd staan. Zo hebben zij weer extra handvatten gekregen om nog betere trainers te kunnen worden.

ROUTE BESCHRIJVING

ADRES GEGEVENS

VELD
Molenvliet 9a
Sportpark de Niervaert
4791 GB Klundert
0168 - 402751

ZAAL
Molenvliet 7
Sportpark de Niervaert
4791 GB Klundert

OVERIGE INFORMATIE

© 2024 KV D.S.O. Klundert
Alle rechten voorbehouden

Privacy policy
Cookie policy