The Cast wint PlayBackshow 1999

26 februari 1999door Webmaster

Ook dit jaar was de playback show van DSO weer een enorm succes. In een afgeladen kantine traden de artiesten voor een verbouwereerd toekijkende jury op. Verbouwereerd? Jawel, want een playback show bij DSO is niet zo maar het nadoen van internationeel gerenomeerde artiesten als Whitney Houston, The Rolling Stones of The Backstreet Boys! Nee, de playbackavond bij DSO is uitgegroeid tot het opvoeren van complete toneelstukken waar de vonken vanaf vliegen.

De winnaars van de editie van 1999, die u hierboven kunt bewonderen, traden bijvoorbeeld op als “The Cast” met het wereldbekende nummer “De Finale”. Wie zegt u?? Ik zal trachten uit te leggen wat dit nummer inhield. Brigitte Kaandorp heeft ooit eens een liedje gezongen over Annelies van de Pies. Dit nummer is al eens opgevoerd in de originele uitvoering door Anja den Hollander en was destijds al een groot succes. Een aantal leden van de Kleinkunst Academie vond het zo’n leuk nummer dat ze het nummer in een wel heel speciale (gospel) uitvoering speelden. Dit bleek zo enorm aan te slaan dat Paul de Leeuw er lucht van kreeg en deze uitvoering is dan ook al eens te zien geweest in Laat de Leeuw. De uitvoering door DSO-leden was minstens zo succesvol en zowel de vak- als de publieksjury waren unaniem in hun besluit: dit waren de absolute winnaars.

Nummer twee in de eindrangschikking was Rom Keller, die als Meta nog eventjes meesterlijk het songfestival deed herleven met Diva. Nu was Dana International al een opzienbarende verschijning, maar onze diva mag er ook wezen, of niet soms? Als ik u vertel dat bij de onderstaande foto “De Dijk” met “Ik kan het niet alleen” wordt opgevoerd zult u me ook voor gek verklaren, maar het is toch echt zo. Ik zal niet uitleggen waar deze uitvoering precies over ging, maar het had te maken met een opblaaspop, wat plakspullen en een fietspomp…

Waren er dan geen “normale” artiesten? Zeker wel, er waren zeer verdienstelijke opvoeringen van bijvoorbeeld de Dolly Dots, The Offspring, Volumia en ook de Golden Earring hoeft zich over een eventuele plaatsvervanger geen zorgen te maken. De jury, die dit jaar was samengesteld uit sponsors van DSO, keek haar ogen uit. Kortom, er viel weer veel te genieten in de kantine van DSO. Ook juryvoorzitter Cees Donkers was dusdanig onder de indruk, dat hij later nog een leuke brief aan DSO geschreven heeft. Ik ben benieuwd wat de editie van 2000 voor fraais gaat opleveren!

{gallery}/playbackshow/senioren/1999{/gallery}

ROUTE BESCHRIJVING

ADRES GEGEVENS

VELD
Molenvliet 9a
Sportpark de Niervaert
4791 GB Klundert
0168 - 402751

ZAAL
Molenvliet 7
Sportpark de Niervaert
4791 GB Klundert

OVERIGE INFORMATIE

© 2024 KV D.S.O. Klundert
Alle rechten voorbehouden

Privacy policy
Cookie policy