Ruime zege DSO 1 op Scheldevogels

27 januari 2013door Webmaster

DSO 1 speelde vandaag tegen Scheldevogels. De koploper tegen de nummer laatst. Doelstelling vooraf was winnen en dan het liefst met 20 doelputen voor en minder dan 10 tegen. Alle spelers werden voorgesteld aan het publiek en om 13:30 begon de wedstrijd in Bergen op Zoom.

DSO speelde in dezelfde samenstelling als de laatste paar weken. De wedstrijd begon wat onrustig. Toch had DSO na 4 minuten al een 0-2 voorsprong te pakken door doelpunten van Frank en Remco. Scheldevogels kon helemaal niets, maar DSO wist niet door te drukken. Pas na 18 minuten stond het 0-4 dankzij doelpunten van Erik en Rubin. De kansen waren er wel, maar de afronding was nog niet overtuigend. Dat was eigenlijk het beeld van de gehele eerste helft. Scheldevogels wist zowaar nog een keer raak te schieten, wat een ruststand van 1-7 opleverde.

Dat DSO zou gaan winnen was wel duidelijk, maar de manier waarop was nog niet zoals gewenst. De tweede helft moest er een tandje worden bijgeschakeld. Het geloof om de 20 te halen was er nog steeds. De tweede helft begon DSO sterk en na 13 seconden lag de eerste goal er al in. De aanvallen werden nog beter opgezet en de rust werd bewaard bij het zoeken naar de juiste kans. Via doelpunten van Rubin, Remco en Mandy liep DSO verder weg en 10 minuten voor tijd stonden er 16 goals op het scorebord. Scheldevogels benutte vervolgens een (onterecht gegeven) vrije bal en Rubin en Mandy scoorden allebei een doorloopbal, 2-18. Frank zorgde voor 2-19 na een mooie pass vanuit het andere vak van Rubin. Scheldevogels wist ook nog te scoren, waarna Rubin via een strafworp voor de 20ste goals zorgde.
In de slotfase werden Marieke en Jean-Paul nog ingebracht. Deze talenten uit de a-selectie konden zo hun debuut maken in DSO 1. Marieke wist na een aantal goede acties nog bijna te scoren, Jean-Paul heeft alleen maar verdedigd. De eindstand werd uiteindelijk 3-20 voor DSO.
Een dikverdiende zege op een zwak Scheldevogels. Later op de middag kwam er nog meer goed nieuws, want Stormvogels verloor voor de tweede week op rij, nu van Seolto. Hierdoor staan alleen DSO en ONDO nu samen aan kop.

Volgende week speelt DSO 1 thuis tegen Blauw-Wit. Een lastige tegenstander, dus wij kunnen uw steun goed gebruiken.