Playbackshow 2013 groot succes

27 maart 2013door Webmaster

Zaterdag 23 maart was het weer tijd voor de playbackshow. Een dag eerder mocht de jeugd al hun talenten laten zien en op zaterdag zoals gebruikelijk de ‘volwassen’ playbackshow. Er waren dit jaar maar liefst 11 acts, leuk om te zien dat er nog steeds zoveel animo voor is. 

Nadat de winnaars van de jeugdplaybackshow de eerste act hadden opgevoerd, volgde Rom Keller met een schitterende imitatie van Hans Teeuwen met het nummer Nostradamus. Hij wist elk woord feilloos te playbacken en hij zette daarmee gelijk de toon voor een hoog niveau deze avond. 
Er kwamen veel verschillende artiesten voorbij. Zo verraste Daphne de complete zaal. Ze werd aangekondigd om solo een nummer van Adele te gaan doen, maar al snel stonden er heel veel mensen om haar heen. Leuke act!

Elk jaar is er ook wel een nummer wat iedereen kent en echt typisch 2012 is. Ook dit jaar was dat het geval met het nummer Gangnam Style van PSY. Onze eigen Karel van Dam besloot dat dit wel iets voor hem was. Niet alleen playbackte hij foutloos de Koreaanse tekst, ook zorgde hij voor verbazing met zijn schitterende dansjes. Niet in de laatste plaats dankzij de ondersteuning van twee mooie dames, Marloes en Stella. 

Rom en Jasper blijkt ook een goede combinatie. Irene, dochter van, doet inmiddels al flink wat jaren mee maar Rom heeft natuurlijk ook nog een zoon. Erik liet zien dat ook hij over goede playbackkunsten beschikt en samen met zijn vader en Jasper hadden zij een geweldige compilatie gemaakt. Hier werd erg veel om gelachen en ik heb er ook veel respect voor dat je zoveel tekst kan onthouden. Zeer knap!

Na dit geweld was het even tijd voor een pauze. Marcel Michielsen is namens het sfeerteam bezig met een dvd. Hierop staan beelden van het afgelopen zaalseizoen van DSO 1. Hij liet hier een erg leuke promo van zien. Als u de dvd graag wilt hebben, kunt u zich nog inschrijven op de intekenlijst die hangt in de kantine. 

En ja, er is ook elk jaar een musicalgroepje. Zouden ze dit jaar weer meedoen? Dat was vooraf de vraag. Het antwoord was ja, en hoe! Het hele podium was omgetoverd tot jungle en er kwamen verschillende diersoorten voorbij. Deze uitvoering van de Lion King was echt geweldig. Fantastisch om te zien hoeveel tijd en energie in zo’n optreden is gestoken. 

Pim en Ben zijn tegenwoordig ook vaste klanten op de playbackshow. Vorig jaar verraste Ben zijn vrienden Pim en Frank nog met een spontane act, dit jaar hadden zij in Angelique een perfecte partner gevonden voor het nummer Ding Dong Song van Gunther. Met Angelique  in de mannelijke hoofdrol en Pim en Ben als vrouwen zorgden dit voor een hoop humor. 

Voor Rob en Patrick geldt eigenlijk hetzelfde, ook zij komen elk jaar terug met een nieuw rock-nummer. Dit jaar hadden zij gekozen voor een nummer van Blur. Ook werden ze gelijk ingehuurd om te testen of de nieuwe vloer en het podium ook dit jaar stevig genoeg zouden zijn. Dit bleek het geval, want de mannen hebben flink staan springen. 

Anton van Dam vertolkte op fraaie wijze het nummer de Weg van Guus Meeuwis. Tijdens dit rustige nummer was goed te zien dat Anton elk woord kon playbacken, een knappe prestatie. 

Het slotakkoord was dit jaar voor Rom en Remco. Zij hadden wederom een leuke compilatie gemaakt. Ik, en met mij heel veel anderen, hebben weer genoten van dit humoristische stukje. Laat ik Irene trouwens niet vergeten, zij deed ondanks het feit dat ze ziek was, gewoon mee met dit optreden! Leuk optreden en een leuke afsluiter. 

De jury werd dus belast met de zware taak een winnaar te kiezen. Want wat was het niveau hoog dit jaar zeg, niet normaal! Uiteindelijk hebben ze een knoop doorgehakt en ging de aanmoedigingsprijs naar Patrick en Rob. De tweede prijs was voor Karel, Marloes en Stella. En de winnaar…..the Lion King. Deze groep wint nu voor het derde jaar op rij, heel knap. Helaas was dit echt de laatste keer dat ze meededen, maar zeg nooit nooit. 

Rest mij nog een paar mensen te bedanken. Rob, Jeroen en Luuk bedankt als gordijnmannen, Remco en Jeroen bedankt voor de muziek en het licht, JAC bedankt voor de hulp tijdens het klaarzetten, Paul bedankt voor het presenteren, Jury bedankt voor jullie inzet, barpersoneel ook bedankt voor jullie inzet en natuurlijk deelnemers bedankt voor de geweldige optredens. Ik heb wederom genoten van een toffe avond. 

Namens de NAC,
Frank Posthumus

ROUTE BESCHRIJVING

ADRES GEGEVENS

VELD
Molenvliet 9a
Sportpark de Niervaert
4791 GB Klundert
0168 - 402751

ZAAL
Molenvliet 7
Sportpark de Niervaert
4791 GB Klundert

OVERIGE INFORMATIE

© 2024 KV D.S.O. Klundert
Alle rechten voorbehouden

Privacy policy
Cookie policy