Olympia geen partij voor DSO 1

15 februari 2016door Webmaster

Vorige week ging de DSO-selectie in het carnavalsweekend richting DVS om tegen de koplopers te spelen. Waar DSO 2 zeer knap won, wist het eerste het DVS knap lastig te maken in hun kampioenswedstrijd. Toch lukte het ze helaas net niet om het feest een week uit te stellen, in hoeverre er sprake was van feest want na een gemiddelde overwinning van DSO thuis is het nog gezelliger in de kantine. Deze week kwam de Olympia-selectie uit Spijkenisse richting Klundert. Beide ploegen spelen onderin de competities dus twee overwinningen moesten zeker mogelijk zijn.

Voor DSO 2 was het een kwestie van revanche voor de vorige wedstrijd waarin Olympia 2 de enige punten tot dusver had gehaald. Toch werd het weer een spannende wedstrijd, waarin het spel niet altijd even goed was en er veel fysiek in de de strijd werd gegooid. Elke keer als DSO 2 scoorde wist Olympia niet veel later tegen te scoren. Dit zou heel de wedstrijd zo blijven gaan. Toch wist DSO uiteindelijk verdiend de 2 punten over de streep te trekken.

DSO 1 had het vorige duel zonder al te veel moeite gewonnen dus het vertrouwen was groot. Wel moesten ze er niet te makkelijk over nadenken, omdat Olympia kort geleden nog knap met 19-10 van concurrent Triade had gewonnen. Het was dan ook een kwestie van scherp starten en de druk er heel de wedstrijd op te zetten. Zo gezegd, zo gedaan. Al in de eerste 10 seconden wist Damy met het eerste schot van de wedstrijd meteen de 1-0 op het bord te zetten. Niet veel later stond het al 2-0. Met 2 scores uit 2 schotpogingen leek het een doelpuntenfestijn te worden. Toch wist Olympia zich te herpakken en kwam het weer langs zij. Het eerste aanvalsvak zette DSO weer op voorsprong, 4-2. Het tweede aanvalsvak had het vizier alleen niet op scherp in de beginfase, de kansen waren er wel alleen de bal wilde er niet in. Daardoor kon Olympia wederom terugkomen in de wedstrijd 4-4. Toen het tweede vak eenmaal de score te pakken had, wist DSO redelijk eenvoudig uit te lopen tot een gat van 4 doelpunten. Uiteindelijk zou de ruststand 9-5 zijn. De tweede helft ging de doelpuntenmachine aan en denderde DSO over Olympia heen. De tegenstanders uit Spijkenisse lieten steeds meer het hoofd hangen, waar DSO juist door bleef gaan met scoren. Bij een stand van 18-8 mocht Arthur nog zijn debuut in het eerste maakte. Dit debuut bekroonde hij door de eindstand op het bord te zetten 22-9. DSO doet wat het moest doen en met een tweede helft waarin DSO hun tegenstander overklaste, gaan ze met een goede gevoel de 2 vrije weekenden in.

De laatste 2 wedstrijden zullen gaan beslissen of DSO de felbegeerde 2e plek voor de beslissingswedstrijd weet af te dwingen. Allebei de wedstrijden zijn tegen concurrenten die maar 1 puntje achter staan. Eerst komt Nikantes op bezoek in Klundert en vervolgens gaat DSO richting Strijen voor de wedstrijd tegen Ventura Sport. We hopen jullie dan ook allemaal weer te zien op 5 maart, voor de eerste ‘finale’! Om 10 over 4 speelt het tweede en rond de klok van half 6 zal het eerste starten. Tot dan!

Doelpuntenmakers:
Rubin 7x
Damy 4x
Erik 2x
Frank 4x
Remco 3x
Carola 1x
Arthur 1x

ROUTE BESCHRIJVING

ADRES GEGEVENS

VELD
Molenvliet 9a
Sportpark de Niervaert
4791 GB Klundert
0168 - 402751

ZAAL
Molenvliet 7
Sportpark de Niervaert
4791 GB Klundert

OVERIGE INFORMATIE

© 2024 KV D.S.O. Klundert
Alle rechten voorbehouden

Privacy policy
Cookie policy