Herfsttraining op 4 november voor alle C’s en B’s

29 oktober 2015door Webmaster

Na het succes van de zomeravondtraining, is ervoor gekozen om seizoenstrainingen te geven. Nu is de klok afgelopen zaterdag weer een uur naar achter gegaan en is de herfst alweer eventjes begonnen; dus er staat een herfsttraining op de planning! Dit keer voor de C’s en de B’s. De volgende keer weer voor andere teams. 

Wanneer:           Woensdag 4 november 2015

Tijd:                     19:00 – 20:00uur

Special guest:     Marcel de Jong (hoofdtrainer DSO 1)

Voor wie:           De B1, C1, C2 & C3 en alle trainers/coaches van deze teams

 

 

Het thema wordt op de avond zelf pas bekend gemaakt. We hopen jullie allemaal te zien! Kan je niet komen, meldt je dan even af bij je trainer/coach.

Mochten jullie nog niet enthousiast zijn, lees dan de onderstaande verslagen van de zomeravondtrainingen van Lotte en Lieke maar eens! Tijdens de seizoenstrainingen worden leuke, maar vooral leerzame clinics gegeven.

 

Lotte en Lieke vertellen over … de zomeravondtrainingen!

Als vervanging van het mixtoernooi is er vorig seizoen gekozen om het seizoen op een andere wijze af te sluiten voor de D’s, C’s en B’s. Er is gekozen om 3 specialisten hun kennis en vaardigheden, die bij korfbal super belangrijk zijn, te delen tijdens clinics. Lotte Eland en Lieke Giljam vertellen in onderstaande stukjes hun ervaringen over de zomeravondtrainingen! Bedankt voor het verslag dames!

Lotte Eland vertelt over de zomeravondtrainingen

Aan het eind van het seizoen werden de zomeravondtrainingen georganiseerd. De eerste 2 avonden kregen we training van Martin van de Ree. Die kwam ons een technisch goed schot aan leren. We moesten letten op de stand van je voeten en van je handen. En de aangever is ook heel belangrijk. Eerst moesten we schieten uit stilstand en daarna uit beweging.

De derde avond kwam Nada, zij speelt bij Sporting Delta 1. Zij kwam ons de looplijnen en de steun aanleren. De steun moest tegen de paal aan staan en met de looplijnen moesten we van elkaar af lopen in plaats van naar elkaar toe.

De laatste avond hadden we bootcamp; dit werd gegeven door 2 mensen uit Breda. Als warming up moesten we vierkantjes springen waarvan je veel spierpijn kreeg. Ook moesten we gewichten tillen, aan elastieken trekken en opdrukken. En als laatste gingen we touw trekken, de jongens tegen de meiden en natuurlijk wonnen de meiden.

Ik vond het leuk om het seizoen zo te eindigen, want het is een keer iets anders dan de normale trainingen.

Groetjes Lotte.

 

Lieke Giljam vertelt over de zomeravondtrainingen

Op de eerste dag van de zomertrainingen hebben we van Martin een schottraining gehad. Dit was erg leerzaam. We hebben hier bijvoorbeeld extra uitleg gehad over de techniek van schieten. Bij de tweede zomertraining kregen we ook een training van Martin en zijn we verder gegaan met de techniek. Ook deze training was erg leerzaam en natuurlijke met goede tips van Martin. 

De derde zomertraining hebben we een clinic gehad van Nada. Deze training vond ik ook erg leuk. Ook heb ik er wat dingen van geleerd zoals: als je in de steun staat, moet je de bal boven je hoofd houden, zodat je een goed overzicht hebt. Ook hebben we goede tips gekregen over looplijnen. 

De laatste zomertraining hebben we een bootcamp gehad. Deze bootcamp was best vermoeiend maar daarnaast was het wel leuk. We moesten bijvoorbeeld opdrukken ook deden hierbij ook de coaches mee die er waren; behalve Arthur…

Ook hebben we nog touw getrokken, de jongens tegen de meisjes. Eerst hadden de jongens gewonnen (met hulp van Erik) en vervolgens de meisjes. Op de bootcamp hebben we natuurlijk nog meer leuke oefeningen gedaan .

Kortom de zomertrainingen waren erg leuk en leerzaam! 

Groetjes Lieke 

 

ROUTE BESCHRIJVING

ADRES GEGEVENS

VELD
Molenvliet 9a
Sportpark de Niervaert
4791 GB Klundert
0168 - 402751

ZAAL
Molenvliet 7
Sportpark de Niervaert
4791 GB Klundert

OVERIGE INFORMATIE

© 2024 KV D.S.O. Klundert
Alle rechten voorbehouden

Privacy policy
Cookie policy