DSO start zaalseizoen met nipte nederlaag

10 november 2013door Webmaster

DSO 1 wil dit zaalseizoen gaan strijden voor handhaving in de tweede klasse. Na het overtuigende kampioenschap van vorig jaar in de derde klasse is DSO erop gebrand ook dit jaar successen te behalen in de zaalcompetitie. In een poule met veel onbekende ploegen is het nog even de vraag hoe sterk de tegenstanders zijn, maar dit maakt het ook wel weer leuk. De eerste wedstrijd van DSO was uit tegen zo’n onbekende ploeg, Achilles uit Den Haag. 

File, betaald parkeren, trams. Het is weer eens wat anders dan de gebruikelijke ritjes over de saaie A58 naar Zeeland. Persoonlijk vind ik het wel leuk om bij andere tegenstanders in de poule te zitten. De mensen in Den Haag zijn ook weer net even anders. Dat heb ik na deze wedstrijd wel gemerkt. 

De wedstrijd ging gelijk op. Beide ploegen hadden het verdedigend aardig voor elkaar, maar Achilles beschikte over een paar topschutters die scoorden onder grote druk. De thuisploeg pakte direct een kleine voorsprong en gaf deze nooit meer weg. Steeds als DSO dacht dichterbij te komen, was er weer een antwoord van Achilles. Er waren voldoende kansen om het gat te dichten, maar de zuiverheid ontbrak vandaag helaas. 

Toch waren er genoeg positieve dingen te noemen. DSO, waar Martin vandaag Marcel verving als coach, speelde met beleving en er werd over veel schijven gescoord. Olaf speelde een onopvallende, maar zeer sterke wedstrijd. Sowieso draaide zijn vak, met verder Frank, Mandy en Marieke wel aardig. Het andere vak had beduidend meer moeite met afronden. De aanvallen op zich waren prima, de functies werden goed verzorgd, maar doelpunten leverde dat helaas niet op. In de slotfase probeerde DSO nog een keer aan te zetten en het gat van 4 doelpunten te verkleinen, maar dichterbij dan 13-11 kwam DSO niet meer. Dat was dan ook de eindstand.

De eerste van de 14 zaalwedstrijden werd dus verloren, maar laten we vooral het positieve onthouden en volgende week revanche nemen. DSO 1 speelt om 15.45 thuis tegen Fluks, ook een onbekende tegenstander. Met de steun van het sfeerteam, het team van de week en alle andere enthousiaste supporters is het voor mij in ieder geval iets om naar uit te kijken! 
Doelpuntenmakers DSO:
Frank 4x, Marieke 2x, Erik 2x, Rubin 1x, Olaf 1x, Remco 1. 

Uitslagen poule:
KNKV 2e klasse E
Velocitas 1 – Weidevogels 1 13 – 15
DVS ’69 1 – ADO 1 19 – 9
Achilles 1 – DSO 1 13 – 11
Fluks 1 – VEO 1 10 – 18

ROUTE BESCHRIJVING

ADRES GEGEVENS

VELD
Molenvliet 9a
Sportpark de Niervaert
4791 GB Klundert
0168 - 402751

ZAAL
Molenvliet 7
Sportpark de Niervaert
4791 GB Klundert

OVERIGE INFORMATIE

© 2024 KV D.S.O. Klundert
Alle rechten voorbehouden

Privacy policy
Cookie policy