DSO start met verliespunten

15 november 2009door Webmaster

Voor bijna alle teams was zaterdag de start van de zaalcompetitie. DSO 1 speelde in Rotterdam tegen Velox. Het eerste aanvalsvak kende door het ontbreken van Kiki Lankhuijzen en de lengte van de tegenstander een moeilijke start en kwam al in de beginfase op een 2-0 achterstand.

De tweede aanval was beter op dreef en wist de stand weer gelijk te brengen. Hierna hadden beide teams in de eerste helft moeite met scoren zodat kort voor rust de stand nog 4-4 was. Een overtreding tegen Monique Karel bracht DSO niet alleen op een 5-4 achterstand maar zorgde er ook voor dat zij geblesseerd het veld moest verlaten. Velox was hierna beter en liep uit naar een 11-5 voorsprong.
Hierna ging DSO vrij uit spelen en leek er alsnog een sensatie in de lucht, toen kort voor tijd de stand op 12-11 gebracht werd.Opnieuw was het de matig fluitende scheidsrechter die een Velox overtreding niet bestrafte zodat Velox de 13-11 winst veilig kon stellen.

DSO 3 speelde in Kinderdijk. Kinderdijk schoot in het begin van de wedstrijd met scherp en liepen uit naar een 8-0 voorsprong. DSO kon in deze fase weinig inbrengen. Pas na de rust ging het beter lopen en kwam DSO beter tot spel, maar kon het gat niet meer dichten. 15-12 was de einduitslag, desondanks kan DSO terug kijken op een goede tweede helft.

DSO 6 speelde met een gewijzigd team tegen ADO in ’s Gravendeel. ADO opende sterk en stond al na enkele minuten op 2-0 voorsprong. DSO scoorde kort daarna en even ging tot 4-4 de wedstrijd gelijk op. Daarna sloeg ADO een gaatje en werd de rust met een 9-6 achterstand ingegaan. Daarna lukte het DSO niet om op voorsprong te komen en de winst bleef met 16-13 achter in ‘s Gravendeel.

DSO jeugd
DSO A1 speelt voor het eerst in de eerste klasse en trof PKC A3. De eerste helft gingen de teams gelijk op, maar trok PKC een kleine voorsprong richting de rust. DSO was goed in staat hun spel te maken, maar moest de fouten tot een minimum beperken. DSO kwam in de tweede helft terug tot een gelijkstand en even op voorsprong. PKC maakte hun recht op een punt waar en sloot af met een gelijkstand.