DSO pakt eerste 2 punten tegen GKV

12 oktober 2013door Webmaster

Een blik op de ranglijst zou het niet zeggen, DSO 1 staat nog steeds op 0 punten, maar de eerste overwinning van het seizoen is binnen. Uit bij GKV in Den Haag speelde DSO lang niet altijd even goed, maar bleek het vandaag goed genoeg voor de overwinning. Uitslag: 13-15.

GKV speelt nog altijd op gras en na de negatieve berichtgeving over grasmatten in Den Haag (ADO), had ik er persoonlijk weinig vertrouwen in. De weersvoorspellingen zagen er ook niet goed uit en GKV bezette de 3de plaats. Mijn geweldige topografische kennis liet me ook nog eens in de steek. Kortom, ik verwachte een zware middag.
Hoe anders liep het!
GKV begon wel scherp aan de wedstrijd en na amper 60 seconden stond het al 2-0. Gelukkig liet DSO het gat niet te groot worden en werd er geduldig aangevallen. Dit resulteerde in een aantal fraaie goals. Het werd een echte vechtwedstrijd en de eerste moddervlekken waren al snel zichtbaar. GKV kon er korfballend niet meer uitkomen, dus besloten ze om het op andere manieren te gaan proberen. DSO bleef echter rustig en bij rust stond het gelijk: 6-6.
De tweede helft begon GKV opnieuw scherp en liep het snel uit naar 4 punten voorsprong. DSO was zoekende en met name het vak van Rubin had erg veel moeite doelpunten te maken. Met nog een minuut of 18 te spelen kwam Erik in het veld voor Jasper. Een mooi moment voor Erik, want hij maakte zijn rentree na lang blessureleed.
Hij zorgde er ook tot 2 keer toe voor dat Rubin van dichtbij kon scoren, waardoor het verschil kleiner werd. Met nog een minuut of 5 op de klok stond er een 13-13 tussenstand op het scorebord. GKV kon het niet meer opbrengen om geduldig aan te vallen en DSO had veel balbezit. Uiteindelijk was het Olaf die met 2 mooie schoten de 13-15 eindstand bepaalde.
DSO heeft vandaag karakter getoond door ondanks de achterstand te blijven geloven in een goede afloop. Ook complimenten aan Erik, want in mijn ogen was deze wissel toch een cruciaal moment in de wedstrijd. Volgende week thuis gaan we opnieuw voor de 2 punten, dan is ODO de tegenstander. Die ploeg verloor vandaag verrassend van Dijkvogels. Wij hopen opnieuw op veel support!