DSO C2 wint clinic Spelenderwijs Verbeteren!

27 januari 2016door Webmaster

 

DSO C2 heeft met een leuke actie van Spelenderwijs Verbeteren een gratis clinic gewonnen. En maandag 25 januari 2016 om 18:00 uur was het dan eindelijk zover! Tim van den Berg van Spelenderwijs Verbeteren kwam voor het C2 een clinic verzorgen, waarbij het D1 en C1 ook mochten meedoen.

Veel trainers van de D, C en B waren aanwezig om kennis te maken met deze andere manier van training geven. Door middel van veel spelletjes worden de kinderen in wedstrijdsituaties gebracht en zelf aan het denken gezet om in oplossingen te denken om te scoren of de bal te stelen!

De clinic bestond uit twee onderdelen. Allereerst stond het schieten met een dynamische rebound op het programma. Dat houdt in dat er een schot komt, waarbij de vang vanuit de ruimte wordt ingevuld. Op deze manier is iedereen in beweging. Natuurlijk was het wel de bedoeling om te scoren bij het schot! Want daar draait het korfballen toch om: het scoren?! De regels ‘na het schot is lopen’ en ‘pakken is delen’ is de boodschap die Tim van Spelenderwijs Verbeteren aan zowel de kinderen als de trainers mee gaf. Met ‘na het schot is lopen’ wordt bedoeld dat je eerst naar je eigen kans kijkt. Sta je vrij op een fijne positie, neem dan zelf de kans. De andere kinderen lopen na het schot richting de korf om de tweede bal te pakken en een nieuwe kans te creëren. Als de keuze wordt gemaakt om de bal niet te schieten geldt de regel ‘pakken is delen’. Dus wordt de bal beetgehouden, speel je de bal af naar een medespeler, maar gooi de bal zo dat er een nieuwe scoringskans ontstaat.

Een ander onderdeel van de clinic was het stelen in de verdediging. Tim had allerlei korte, interessante oefeningen waarbij de verdediger werd uitgedaagd om zowel op de bal te verdedigen als om te proberen de bal te stelen na een schot.

Het was een super leuke en interessante clinic dat allemaal begon met een selfie-actie; een selfie op het eind van de clinic kon uiteraard niet ontbreken!

DSO is bezig met het aanschaffen van de app en bundel van Spelenderwijs Verbeteren en wilt iedereen kennis laten maken met deze manier van korfbal en vooral motiveren om er mee aan de slag te gaan. 9 februari 2016 wordt er een clinic gegeven bij Oranje Wit in Dordrecht. Hiervoor zijn ook alle D, C en B-trainers uitgenodigd. Voor alle andere trainers komt er nog een ander moment om jullie kennis te laten maken. Mocht je nu al interesse hebben, mag je je uiteraard aanmelden via jtc@korfbal.net.

C2 wint clinic

ROUTE BESCHRIJVING

ADRES GEGEVENS

VELD
Molenvliet 9a
Sportpark de Niervaert
4791 GB Klundert
0168 - 402751

ZAAL
Molenvliet 7
Sportpark de Niervaert
4791 GB Klundert

OVERIGE INFORMATIE

© 2024 KV D.S.O. Klundert
Alle rechten voorbehouden

Privacy policy
Cookie policy