DSO A1 wint ruim van zwak Albatros

15 september 2012door Webmaster

Voor DSO A1 stond vandaag de eerste uitwedstrijd op het programma. In Zwijndrecht werd gespeeld tegen Albatros A5.

DSO A1 wist dat het over meer kwaliteit beschikte dan de tegenstander, de enige vraag was nog hoe ze dit gingen uiten op het scorebord. Na een aantal moeizame aanvallen begon de doelpuntenmachine op gang te komen. Het spel was alles behalve goed, maar er werd gelukkig af en toe een bal ingeschoten. De tegenstander was zeer zwak, waardoor het soms lakse spel van DSO niet werd afgestraft. In de loop van de eerste helft ging het wat beter draaien, zodat er toch met een 1-8 stand gerust kon worden.

Tijdens de rust werd benadrukt het vertoonde spel absoluut niet goed was. De ruime voorsprong was leuk, maar het niveau moet echt omhoog, ondanks de zwakke tegenstand.

De tweede helft begon echter net zo slap als de eerste, waardoor het opnieuw zeer lang duurde voordat de korf werd gevonden. Door goed storen tijdens het uitverdedigen en door veel druk te geven op de rebound kon Albatros helemaal niets creeren, wat resulteerde in 80% balbezit voor DSO. De aanvallen werden iets beter, de taken werden beter uitgevoerd, maar de afronding was nog altijd matig. De gehele tweede helft bleef dit het wedstrijdbeeld, waardoor er uiteindelijk ‘slechts’ met 2-15 gewonnen werd.

Een moeizame wedstrijd, met te veel fouten. Desondanks toch een ruime overwinning en de 2 broodnodige punten, gezien de ambities van dit team. DSO moet in deze klasse gaan voor het kampioenschap en kan zich geen puntverlies veroorloven. Er is echter nog genoeg werk aan de winkel. Volgende week is de thuiswedstrijd tegen OZC, ook een laagvlieger in deze poule.
DSO A1 speelt dit seizoen ook weer mee in het bekertoernooi. Woensdag is de eerste ronde, een uitwedstrijd tegen Springfield A1. Supporters zijn van harte welkom.