DSO 1 wint opnieuw van VIOS

13 januari 2013door Webmaster

DSO moest vandaag op bezoek bij VIOS in Klundert. Toch lekker dat je uitwedstrijd in je eigen woonplaats is. Na een paar weken van champagne, oliebollen en gourmetten was het vandaag weer tijd om te knallen! Om 19.45 floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd.

DSO wilde gelijk weglopen van VIOS om ze zo niet de illusie te geven dat er voor hen iets te halen viel. In de beginfase lukte dit aardig. DSO speelde in een hoog tempo en overheerste in de rebound. Daardoor konden de schutters veel aanleggen, wat resulteerde in een paar fraaie goals van met name Remco. Maar zoals in bijna elke wedstrijd kwam er ook nu weer een fase waarin de scoringsmachine haperde. De aanvallen werden nog steeds goed uitgespeeld, maar DSO verzuimde af te ronden. VIOS rook in deze fase hun kans en sloot weer aan. Zo stonden beide ploegen bij rust nog dicht bij elkaar.

Na rust begon DSO opnieuw sterk. De juiste kansen werden genomen en er stond al snel een 6-10 tussenstand op het scorebord. Dit was het moment waarop DSO de wedstrijd vroegtijdig kon beslissen. Het eerste aanvalsvak scoorde echter moeizaam, waar VIOS dankbaar gebruik van maakte. Maar ook bij VIOS scoorde het eerste verdedigingsvak moeizaam. Daardoor kon die ploeg nooit echt aansluiten en won DSO de wedstrijd uiteindelijk met 11-14. De laatste minuten waren verre van spannend, omdat DSO heerste onder de korf.

Conclusie: onnodig moeizame overwinning, doordat het opnieuw ontbrak aan afronding. Maar goed, de 2 punten zijn binnen en volgende week wacht koploper Stormvogels. Wij hopen opnieuw op de steun van het publiek, want dat was vandaag ook weer super! Sfeerteam bedankt en tot volgende week!