DSO 1 wint belangrijke wedstrijd van Tiel

26 mei 2013door Webmaster

De strijd tegen degradatie is enorm. Er zijn maar liefst 4 ploegen die nog kunnen degraderen en DSO is daar 1 van. De opdracht voor de komende weken is duidelijk: twee keer winnen en dan is handhaving een feit. Handhaven in de tweede klasse is DSO nog nooit gelukt, dus zit zou bijzonder knap zijn. Vandaag stond de wedstrijd in en tegen Tiel op het programma.

Met een fitte selectie ging DSO op weg naar Tiel. Met fit bedoel ik dan de spelers die de laatste tijd speelden in de selectie, want Sander (blessure) en Tamara(zwanger) konden nog niet meedoen. Wel gingen zij ook mee naar deze wedstrijd, net als een aantal supporters. Dat is tijdens uitwedstrijden toch altijd even het vermelden waard, want wij als DSO 1 zijn bijzonder blij met elke vorm van support.

De wedstrijd van DSO 2 werd helaas verloren. Op zich geen schande, want Tiel 2 is de koploper in die poule. DSO 2 is al een tijdje uitgespeeld en zal zich volgend jaar moeten gaan richten op het kampioenschap in de reserve vierde klasse.

Tiel 1 – DSO 1 beloofde een mooie wedstrijd te worden. Eerder dit seizoen in Klundert won DSO eenvoudig en scoorde het maar liefst 23 keer. Gezien de competitiestand en de revanche die Tiel wilde halen zou dit alles behalve een makkelijke wedstrijd gaan worden. Tiel begon dan ook scherp aan de wedstrijd. De eerste aanval leverde meteen een doelpunt op. Bij DSO duurde dit iets langer, want pas na 5 minuten scoorde Carola de gelijkmaker, 1-1.

Vervolgens werd het stuivertje wisselen. Beide ploegen verdedigden slordig en gaven veel kansen weg, waardoor het gemakkelijk was doelpunten te maken. De scheidsrechter van vandaag hield het erg kort, waardoor er veel vrije ballen en strafworpen werden gegeven. Met nama Tiel maakte hier dankbaar gebruik van. Bij een stand van 6-6 kwam DSO voor het eerst op voorsprong door Remco. Iedereen van DSO hoopte nu dat er langzaam gebouwd kon gaan worden aan een ruime voorsprong, maar Tiel pareerde binnen 2 minuten met 2 goals. Vanaf 7-6 kwam Tiel steeds 1 doelpunt voor, maar was er altijd wel iemand bij DSO die de stand weer gelijk trok. De ruststand werd dan ook een gelijke stand, 11-11.

Verdedigend was het zwak aan DSO kant. Als dit niet heel snel zou verbeteren, zouden we Tiel kwijtraken en dan zou het heel lastig worden. Aanvallend ging het eigenlijk wel prima. Veel afwisseling, veel over in de rebound en er werd goed geduldig gezocht naar de juiste kans.

DSO begon de tweede helft zwak. Aanvallend liep het even niet en DSO gaf toch weer 2 cadeautjes weg, 13-11. Remco en Frank maakten deze achterstand ongedaan en Erik scoorde gelijk de 13-14. Tiel kwam toch weer op gelijke hoogte, maar het begon ze wat meer moeite te kosten de doelpunten te maken. Via opnieuw Frank en Remco liep DSO uit naar 14-16. Tiel kende een doelpuntloze fase van 10 minuten, waar DSO helaas niet van profiteerde. Het werd dan toch 15-16 en er waren nog 10 minuten te spelen.

Een spannende slotfase werd het echter niet. DSO wist binnen 5 minuten 3 keer te scoren en er stond opeens een 15-19 tussenstand op het bord. Tiel had hier geen antwoord meer op. De ploeg wisselde nog wel, maar de invallers waren duidelijk zwakker dan de basisspelers. Mandy en Rubin bepaalden de eindstand uiteindelijk op 15-21.

Een hele belangrijke overwinning voor DSO 1. De ploeg bleef in een goed resultaat geloven, ondanks de vele fouten in de verdediging. Volgende week speelt DSO de allesbeslissende wedstrijd in de strijd tegen degradatie. De tegenstander is een oude bekende, namelijk ONDO. In de zaal werd ONDO namelijk twee keer verslagen en ook op het veld won DSO van ONDO. De ploegen kennen elkaar nu wel door en door en dit zal vermoedelijk de wedstrijd alleen maar leuker maken. Bij winst is DSO veilig, bij een nederlaag is DSO afhankelijk van de andere uitslagen. Namens DSO 1 wil ik u dan ook van harte uitnodigen om ons aan te moedigen! De wedstrijd begint om 16.00 uur en alle support is welkom!