DSO 1 verliest eerste wedstrijd in 2e klasse

11 september 2016door Webmaster

Na een aantal weken voorbereiding op het nieuwe seizoen met een driekamp bij OZC, een aantal doordeweekse wedstrijden en een trainingsweekend in Eersel, was het eindelijk tijd voor de eerste competitieronde. De selectie van VZOD kwam op bezoek in Klundert. VZOD, een club die voor de meeste van ons, zo niet allemaal, een grote onbekende was. Wel was duidelijk dat de Klundertse selectie niets aan het toeval mocht overlaten. VZOD 2 speelde namelijk vorige week gelijk tegen Korbatjo 2 en hun eerste pakte misschien wel redelijk verrassend de 2 punten mee in Oud-Beijerland.

DSO 2 mocht het spits afbijten en deed dit op zeer overtuigende wijze. Het scorebord stond nog niet aan of de 1-0 zat er al in door een schot van Olaf. Met vervolgens nog 2 snelle doelpunten, schoot DSO uit de startblokken met 3 doelpunten uit 3 schoten. VZOD kwam er niet aan te pas en DSO wist uit te lopen naar een flinke marge. Met name Jasper schoot met scherp. Uiteindelijk wist het tweede redelijk eenvoudig, maar toch zeer verdiend en overtuigend te winnen met een eindstand van 22-11.

Vervolgens was het aan DSO 1 om ook de punten in Klundert te houden, bij hun rentree in de 2e klasse. Na het kampioenschap van vorig jaar namen Stefanie en Rubin afscheid, daarmee raakten ze twee sterkhouders van de afgelopen jaren kwijt. Het vertrouwen is echter groot dat dit opgevangen kan en gaat worden. DSO begon met de volgende acht namen aan de wedstrijd: Marieke, Carola, Damy, Frank, Remco, Erik en de twee nieuwe namen vergeleken met vorig jaar Martiena en Rob. De wedstrijd begon en net als het tweede wilde DSO 1 snel de 1-0 maken. Het leek of in de openingsminuten de spanning nog te aanwezig was, maar na een aantal mislukte aanvallen kwam uiteindelijk toch de 1-0 op het scorebord. De eerste helft bleken de ploegen aan elkaar gewaagd. VZOD kwam vaak op voorsprong, maar dat wist DSO vaak meteen terug te draaien naar een gelijke stand. Uiteindelijk ging de ploeg uit Kudelstaart mede door een aantal fouten aan Klundertse kant met een 6-8 voorsprong de rust in.

Alles was echter nog mogelijk. De kop was er af en DSO heeft vorig jaar vaak genoeg bewezen een achterstand om te kunnen draaien naar een overwinning. Er zou wel het een en ander moeten veranderen aan het spel. Er moest meer beweging en tempo komen en de kansen, die er genoeg waren, moesten alleen nog worden afgemaakt. DSO bleek goed uit de kleedkamers te zijn gekomen, want de achterstand werd weer snel recht getrokken. Toch lukte het DSO niet om in hun eigen spel te komen en VZOD pakte weer de leiding. De 9-9 werd nog gemaakt, maar toen volgde een moeizame periode. Waar de ploeg uit Kudelstaart steeds makkelijker ging scoren, leek bij DSO niets meer te lukken. Met 6 doelpunten in minder dan 10 minuten wist VZOD de wedstrijd naar zich toe te trekken tot een 9-15 voorsprong. De wedstrijd bleek te zijn gespeeld en het vertrouwen ebte weg bij DSO. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een teleurstellende 10-19 nederlaag. Qua scores een groot verschil tussen 2 ploegen die eigenlijk niet veel voor elkaar onder deden. Aan de hitte heeft het niet gelegen, want daar had VZOD even veel last was. Of het de zenuwen waren, dat is mogelijk. Maar DSO kwam vandaag gewoon niet in hun spel. Kansen kwamen er uiteindelijk genoeg, maar die werden helaas niet afgemaakt.

De eerste wedstrijd in de tweede klasse zit er nu op, een wedstrijd om snel te vergeten, maar waar wel veel van kan worden geleerd. Nu is het tijd om de schroom van het team af te gooien en het vertrouwen weer terug te pakken. Deze week staan er 2 wedstrijden op het programma. In de doordeweekse ronde speelt DSO 2 woensdagavond om 20:30 uur tegen en bij Nieuwerkerk en een dag later gaat DSO 1 naar Paal Centraal in Delft om, om 20:00 uur te beginnen. Zaterdags komt de selectie van Twist op bezoek. We hebben er alle vertrouwen in dat DSO 2 de lijn van deze zaterdag door kan trekken en dat het eerste de schroom van zich afgooit en ook de eerste punten van het seizoen gaat pakken.

ROUTE BESCHRIJVING

ADRES GEGEVENS

VELD
Molenvliet 9a
Sportpark de Niervaert
4791 GB Klundert
0168 - 402751

ZAAL
Molenvliet 7
Sportpark de Niervaert
4791 GB Klundert

OVERIGE INFORMATIE

© 2024 KV D.S.O. Klundert
Alle rechten voorbehouden

Privacy policy
Cookie policy