DSO 1 steelt overwinning

23 maart 2014door Webmaster

De veldcompetitie is weer van start gegaan en DSO 1 moet alles op alles gaan zetten om niet te degraderen. Met nog 7 wedstrijden te gaan, staat DSO laatste en de concurrentie staat op 3 of 4 punten. 7 finales dus, met als eerste de uitwedstrijd bij ODO. De vorige wedstrijd eindigde in 11-12 voor ODO. Deze wedstrijd werd tijdens het inhaalweekend gespeeld, omdat de oorspronkelijke confrontatie werd verstoord door hevige regenval.

Omstreeks 15.30 uur werd er begonnen aan deze belangrijke wedstrijd. De omstandigheden waren prima: droog, niet teveel wind en af en toe zelfs zon. ODO begon goed en scoorde na 20 seconden al. DSO moest nog even wennen aan het veld en de omstandigheden, maar kon vrij snel aansluiten. Er ontstond vervolgens een boeiend gevecht, met aan beide kanten prima veldspel maar een matige afronding. ODO creëert een klein gaatje van 2 punten en dat blijft eigenlijk de gehele eerste helft zo. Bij DSO heeft met name het tweede aanvalsvak moeite met afronden. Gelukkig staat het in deze fase verdedigend wel goed, waardoor het verschil niet te groot wordt. Het rustsignaal klinkt bij een stand van 7-5.

DSO is vandaag zeker niet kansloos, maar dan moet er in de tweede helft aanvallend wel een schepje bovenop en verdedigend moet de ploeg niet verslappen. Tijdens het begin van de tweede helft is dit nog niet het geval, maar gaandeweg de wedstrijd komt DSO steeds dichterbij. Uiteindelijk is het Stefanie die de belangrijke 9-9 scoort. Er zijn dan nog zo’n 10 minuten te spelen.

ODO komt echter opnieuw op voorsprong (10-9) en deze stand staat er 2 minuten voor tijd nog steeds. Inmiddels is Karolien het veld in gekomen voor Marieke en zet DSO nog een keer aan. Uiteindelijk is het Frank die 1 minuut voor tijd de gelijkmaker binnenschiet, 10-10! DSO is blij en hoopt dit gelijkspel mee naar huis te nemen. ODO raakt de bal snel kwijt en DSO heeft dus nog kans op meer dan 1 punt. Mandy stapt goed uit onder de korf, Rubin snelt langs zijn tegenstander en wordt vervolgens in zijn rug gelopen: strafworp! Met nog 3 seconden op de klok blijft Rubin zeer koel en zo wint DSO deze wedstrijd.

Een prachtig resultaat. DSO pakt 3 seconden voor tijd de eerste voorsprong en op zo’n manier winnen is toch wel erg lekker. De concurrentie kan niet stunten, waardoor DSO weer helemaal meedoet. Volgende week speelt DSO thuis tegen DES. Die ploeg is al bijna kampioen en is normaal gesproken een maatje te groot voor DSO. Toch gaan we er alles aan doen deze wedstrijd te winnen en we hopen dan ook op voldoende steun! De wedstrijd begint om 16.00.