DSO 1 sluit veldseizoen af met winst

12 oktober 2014door Webmaster

Het is een wisselvallig seizoen voor DSO 1. Goede wedstrijden, zoals uit bij Zaamslag en uit bij Seolto, worden afgewisseld met slechte wedstrijden en daardoor staat DSO in de middenmoot. Vorige week werd er onnodig en knullig verloren van Vios, tegen NIO de kans op revanche.

Olaf stond tegen NIO in de basis, omdat Remco voorlopig rust moet houden i.v.m. een knieblessure. Voor Frank en Robert zou het de (voorlopig) laatste wedstrijd zijn in DSO 1. Genoeg reden dus om nog 1 keer vol gas te geven. Thuis, voor de trouwe supporters.

De eerste 10 minuten ging het nog wat stroef. DSO maakte wat onnodige plaatsfouten en was nog onzuiver in de afronding. Wel werd al snel duidelijk dat er veel geschoten kon worden, omdat DSO heerste in de korfzone. Na een minuut of 10 ging de doelpuntenmachine dan toch eindelijk draaien. Opvallend dat al vrij snel alle spelers van het eerste aanvalsvak gescoord hadden. NIO kon via wat verre schoten en 1 goed schietende dame toch redelijk bij blijven, waardoor het voor DSO zaak was niet te verslappen.

Juist de strijd en beleving gaven op dit moment de doorslag. Waar DSO vaak wat verslapte naarmate de wedstrijd vorderde, bleef DSO nu de gehele eerste helft vol gas geven, wat resulteerde in een 11-8 ruststand. 11 goals is prima, 8 tegendoelpunten is wat aan de hoge kant. In de tweede helft zo doorgaan en het zou een leuke uitslag kunnen opleveren.

Helaas stokte de doelpuntenmachine in de tweede helft. Omdat NIO ook niet in staat was nog dichterbij te komen, kon DSO de wedstrijd eenvoudig uitspelen. 1 keer kwam NIO nog tot op 1 punt, maar in de eerst volgende aanval was het al direct weer raak. De rest van de wedstrijd werd uiteindelijk een formaliteit.

Het gaf coach Marcel de gelegenheid Robert en Frank een publiekswissel te gunnen. Onder luid applaus werden ze vervangen door Erik en Jasper. De ploeg waarmee DSO de wedstrijd eindigde zal ook de ploeg zijn die het zaalseizoen van start zal gaan (onder voorbehoud).

De wedstrijd eindigde in een 18-13 overwinning. Een prima resultaat, waardoor DSO op een veilige 3de plaats staat. Helaas wat ver onder Olympia en Weidevogels, maar het gat met de onderste plaatsen is in ieder geval gemaakt.
Na de zaalcompetitie gaan we kijken tot wat DSO nog in staat is tijdens het restant van deze veldcompetitie.

De zaalcompetitie komt er nu aan. DSO 1 speelt ook in de zaal wedstrijden in de derde klasse, met alleen maar tegenstanders uit Zeeland. Of we hier blij mee moeten zijn weet ik niet, maar het sfeerteam zal ongetwijfeld weer met creatieve acties komen om DSO aan te moedigen. Of we nu thuis spelen, of in het ‘buitenland’.

Omdat het mijn laatste wedstrijd was, stop ik ook met schrijven van wedstrijdverslagen. Ik heb het altijd leuk gevonden en ik hoop dat er iemand binnen DSO 1 bereid wordt gevonden dit van mij over te nemen.