DSO 1 op koers na winst op ONDO

3 maart 2013door Webmaster

DSO 1 moest aantreden tegen ONDO 1, de medekoploper. Eerder op de dag was DSO 3 al kampioen geworden door ONDO 3 te verslaan. Dit was voor ons een mooi voorbeeld. Helaas wist DSO 2 net niet te winnen van ONDO 2, maar met slechts 4 spelers uit het 2de was deze nipte nederlaag een prestatie op zich.

DSO 1 kon zich bij winst de enige koploper noemen met een voorsprong van 2 punten op ONDO, met dan nog 1 wedstrijd te spelen, tegen nummer 3 Seolto.

Jasper kon vandaag helaas niet meespelen, hij was ziek. Gelukkig was Erik weer net op tijd hersteld van zijn blessure, waardoor Erik zijn vertrouwde plek naast Rubin, Mandy en Stefanie kon innemen. In het andere vak geen wijzigingen: Remco, Frank, Carola en Jeanine. We begonnen de wedstrijd met vertrouwen, we hadden immers al 2 keer eerder gewonnen van ONDO.

In de sfeervolle hal, dankzij het in grote getale meegereisde publiek van DSO, werd om 19.50 uur begonnen aan de wedstrijd. De beginfase was vooral even aftasten. De spanning was voelbaar en er werden hier en daar wat foutjes gemaakt. Beide ploegen scoorden ook af en toe, maar er was geen ploeg die het initiatief had. Jeanine bleef koel vanaf de strafworpstip, Erik liet zien weer helemaal terug te zijn en Remco was bij vlagen onhoudbaar voor zijn directe tegenstander. Vlak voor rust wist DSO voor het eerst een verschil op het scorebord te zetten. Via doelpunten van Frank en Remco in 2 opeenvolgende aanvallen ging DSO de kleedkamer in met een 4-8 voorsprong.

In de kleedkamer benadruket coach Marcel dat ONDO nu alles uit de kast zou gaan halen. Zo zouden de wisselspelers, die doorgaans beter spelen dan sommige basisspelers, worden ingezet en daardoor zou ONDO alleen maar sterker worden. Belangrijk was om zelf geduldig te blijven aanvallen en geconcentreerd te blijven verdedigen.

De tweede helft begon goed want Stefanie zorgde met een fraai schot voor de 4-9. Deze doelpunten net voor rust en net na rust waren heel belangrijk. ONDO kwam echter wel gelijk terug tot 5-9. Doordat het tweede aanvalsvak van ONDO een stuk minder scoorde, kon het tweede aanvalsvak profiteren. Remco en Jeanine deden dit, 5-11.  Dat verschil van 6 goals bleef lang staan, tot een kwartier voor tijd. ONDO had inmiddels al de nodige wissels ingebracht en deze waren inderdaad gevaarlijker dan de basisspelers. Binnen 4 minuten scoorde ONDO 4x, waardoor het verschil opeens nog maar 2 doelpunten was.
Rubin was in deze fase zeer belangrijk. Hij wist 2 zeer belangrijke goasl te maken waardoor het gat weer 4 werd. Deze klap kwam ONDO niet meer te boven. Via goals van Remco, Frank en Rubin werd de eindstand uiteindelijk 18-14.

Er is zeer hard geknokt voor de punten vandaag. DSO was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij, op een klein dipje in de tweede helft na. Over 8 spelers gezien beschikt DSO over een betere ploeg dan ONDO en dat was vandaag goed terug te zien. Nu volgende week de klus afmaken, thuis tegen Seolto. De wedstrijd begint om 16.20 uur, maar kom vooral ook onze andere teams aanmoedigen. DSO A1 speelt om 14.00 uur haar kampioenswedstrijd en DSO 2 speelt om 15.10 uur een cruciale wedstijd in de strijd tegen degradatie. Komt allen en laten we er net zo’n mooi feestje van maken als gisteren in Middelburg.

Supporters, invallers en in het bijzonder het sfeerteam: bedankt voor jullie geweldige steun. Dit heeft ons wederom enorm geholpen tijdens de wedstrijd. Wij hopen dat jullie volgende week weer in grote getale aanwezig zullen zijn. Bedankt!