DSO 1 kan lang mee met Merwede

1 april 2013door Webmaster

Zaterdag 30 maart, de hervatting van de veldcompetitie. Voor DSO 1 is de doelstelling nog steeds handhaving. DSO begint de tweede helft van de veldcompetitie vanaf de 5de plaats. Er zijn 4 ploegen die bovenin bepalen wat er gebeurd en 4 ploegen die het onderin uitvechten. Aan DSO de taak te winnen van de 3 concurrenten en waar mogelijk punten pakken tegen de bovenste 4. Tegenstander Merwede behoort tot de beste 4 ploegen in deze poule. Maar van die ploegen, is Merwede de minste. Aan DSO de taak om het de ploeg uit Sliedrecht zo lastig mogelijk te maken.

Wegens een vakantietripje naar Barcelona was Mandy er vandaag niet bij, zij werd vervangen door Tessy. De andere spelers waren er wel, al waren er hier en daar wat pijntjes en klachten. DSO begon sterk aan de wedstrijd. Na 2 goede acties van Remco wist Frank 2x te scoren, 0-2. Merwede reageerde direct, maar Erik was zijn tegenstander weer eens voorbij en scoorde de 1-3. Een hoopvolle beginfase dus. Merwede kwam terug tot 2-3, maar Frank schoot ook zijn 3de schot raak waardoor het 2-4 werd.
Vervolgens kwam Merwede langzaam terug in de wedstrijd. DSO kreeg meer en meer moeite om de aansteun goed te verzorgen, waardoor de doelpunten ook uitbleven. Gelukkig stond het verdedigend wel goed. Met nama Erik verdedigde ijzersterk tegen de beste heer van Merwede. Via goals van Rubin, Remco en een strafworp van Jeanine kwam DSO tot een totaal van 7 in de eerste helft. Niets mis mee tegen deze tegenstander. De ruststand was 7-7.

Ten opzichte van de vorige wedstrijd tegen Merwede was er dus een flinke vooruitgang geboekt. De ruststand toen was 1-11. Nu moest DSO de tweede helft ook gas blijven geven en dan zou het nog wel eens flink spannend kunnen worden.
Ook in de tweede helft kon DSO aanvankelijk goed mee. De doelpunten waren spaarzaam, maar doordat Merwede ook niet met scherp schoot, bleef het spannend. Tot aan een kwartier voor tijd. DSO begon kansen te missen en Merwede voerde de druk op de aanvallers nog wat op. Helaas was dit de fase waar DSO het weggaf. Erik kon na 58 minuten niet meer verder en werd verdienstelijk vervangen door Jean Paul. Scoren zat er niet meer in en Merwede deed dit wel. Zo werd het uiteindelijk 14-11 voor de ploeg uit Sliedrecht.

Conclusie, DSO heeft vandaag verdienstelijk gespeeld en aangetoond een waardig tweedeklasser te zijn. Helaas kwam de ploeg net wat kwaliteit te kort om het af te maken, maar deze wedstrijd geeft wel hoop voor de komende weken. De wedstrijden tegen Swift en Vitesse zijn niet zo belangrijk, maar de thuiswedstrijd tegen ACKC op 13 april is dat absoluut wel!

Volgende week speelt DSO 1 thuis om 16.00 uur tegen Swift 1.