Detective Spy Organisation: Missie geslaagd!

3 mei 2016door Webmaster

Zo…. De gebruikelijke inhaalslaap zit er weer op. De wasmachine draait weer op volle toeren. De kampspellen zijn weer opgeruimd en zeer voldaan en met een prettig en vrolijk humeur zit ik nu achter mijn laptopje. Oftewel, jeugdkamp 2016 was in mijn ogen een feestje! En ik zou zo graag willen dat jullie dat feestje met mij meevieren! Pak dus wat lekkers te eten en drinken, zet de interactieve tv eventjes op pauze en ga er eens voor zitten…

 

Puzzelen vooraf
Jullie moeten weten dat een kamp niet zomaar tot stand komt. Er gaat altijd een hele organisatie aan vooraf. Zo ook nu. Sterker nog, na het kamp in 2015 zou de helft (!) van de kampstaf gaan stoppen! Dus de eerste taak voor ons was om de staf weer compleet te krijgen. De eerste vergaderingen stonden dus in het teken van rekruteren, vacatures uitschrijven, sollicitatiegesprekken voeren, mensen teleurstellen, maar gelukkig ook mensen blij maken! Na een zware periode van selecteren waren wij zeer tevreden met het resultaat: Tessy, Luuk en Sjoerd zouden de kampstaf weer voltallig maken. Martiena en Tessie zouden doorschuiven van de kookstaf naar de kampstaf en we hadden good oldies Anton en Jeroen Strootman bereid gevonden om terug te keren als kookstaf. Missie 1 geslaagd!

Daarna zijn we ons bezig gaan houden met de organisatie van het kamp. De hilarische voorpret rondom het thema vind ik altijd de leukste vergadering. Er zijn altijd mensen bij die al jaren zeuren dat ze zo graag een bepaald thema willen. Op zich leuke thema’s hoor, maar gewoon net niet leuk genoeg… Daarnaast is het altijd leuk om een beetje te plagen en te sarren! 

Dit keer waren we vrij snel unaniem. De gebruikelijke thema’s die ieder jaar terugkomen, werden professioneel van tafel geveegd en er werd gekozen voor een geheimzinnig thema: Detective Spy Organisation (D.S.O.) Missie 2 geslaagd!

Nadat we ook de dagindeling gemaakt hadden en we de spellen verdeeld hadden, konden we aan de slag met het uitwerken ervan. Mijn taak was om samen met Sjoerd een nachtspel te bedenken en samen met Martiena en Rob zou ik een detective training in de duinen maken. 
In de kerstvakantie zijn Sjoerd en ik bijeengekomen en hebben we onder het genot van een speciaal biertje en een hapje invulling gegeven aan de vrijdagnacht. 
Een aantal weken erna hebben Rob, Martiena en ik, onder het genot van een biertje en een voetbalwedstrijd op RTL 7, de detective training in elkaar gezet.
Missie 3 geslaagd! 

De vergaderingen erna zijn van de laatste puntjes op de i. De opgaves van de kinderen kwam heel erg laat op gang. We maakten ons zelfs een beetje zorgen of er wel genoeg animo voor het kamp was. We moesten dus echt goed ons best gaan doen om meer kinderen te werven. Het kampthema moest op een briljante manier bekend gemaakt worden. Doel was om de kinderen ervan te overtuigen dat ze mee moesten gaan! Tessie en ik hebben een middagje samen gezeten om een verhaal uit te schrijven en we hebben Marcel Michielsen bereid gevonden om ons te helpen om er een film van te maken. En wat zijn we blij en dankbaar met het resultaat! Het werd een werkelijk ge-ni-a-le film! Marcel, nogmaals enorm bedankt! Missie 4 geslaagd!

Ook probeerden we de kinderen op een andere manier te overtuigen. Het leek ons namelijk erg leuk om tijdens het kamp wat grotere spellen te spelen. Alleen kost dat de nodige eurootjes. We besloten daarom om de bus te schrappen en ouders te vragen om de kinderen te brengen en te halen. Ook zouden we op wedstrijddagen geldinzamelingsacties gaan houden. En met succes! Want heel veel ouders wilden heel graag rijden (waarvoor onze dank!) en we haalden genoeg geld binnen om te gekke spellen te kunnen spelen! Missie 5 geslaagd!

Ook hebben we weer kampknutselavonden gehad. Tijdens deze avonden hebben we spellen en andere attributen gemaakt. Altijd leuk en gezellig om in de loods van Timmer- en Klusbedrijf Den Hollander te werken! De knakworstjes, koffie en de pintenmannen staan altijd klaar, dus je snapt wel dat ik daar graag kom!

De laatste dagen voordat het spetterende kamp weer plaats zou vinden, zijn alle spellen in orde gemaakt. De laatste zaken geregeld en de koffers gepakt! Ik ben er weer klaar voor!! Kom maar op met dat weekendje!

Vrijdag 29 april
Ik werd vroeg wakker. Mijn hoofd zat vol zaken die ik moest gaan doen. Op de een of andere manier zit ik altijd vol twijfels of ik alles wel gedaan heb en alles rond is. Dus nog maar een keer door het draaiboek bladeren, nog een keer de koffer controleren en nog een keer alle spullen die ik nodig heb voor de spellen nalopen. Volgens mij was ik er wel klaar voor.

Ik zou Tessy ophalen en vervolgens Rob oppikken. We zouden samen de spullen uit zijn loods ophalen en Rob kon dan gelijk in zijn bus verder op pad. We hadden om half 1 afgesproken. Het eerste belletje kwam rond een uurtje of 11. Rob. Of het ook wat later kon, uurtje of 1? Prima! Dat kwam voor Tessy ook beter uit. Rond kwart over 12 een whatsappje: kan het misschien nog iets later, de hond moet nog uitgelaten worden. Tuurlijk! Kwart over 1 doen? Deal! Omdat ik ervoor had gezorgd dat ik om half 1 spik en span was, was dat laatste half uurtje thuis eentje met een zenuwachtig kriebeltje in mijn buik; op de klok kijken, van het draaien, lopen, op de klok kijken, draaien, lopen; zitten, op de klok kijken, op mijn telefoon spelen en weer maar eens op de klok kijken… Je hebt van die halve uurtje die voorbij vliegen, maar er bestaan dus ook halve uurtje die wel een week duren.
Uiteindelijk toch de hoogste tijd om te gaan. Op het moment dat ik de deur uitstapte, leek het net of ze daarboven net de tuin aan het sproeien waren. Wat een enorme hoeveelheid hemels water kwam er naar beneden, zeg! Dat beloofde niet veel goeds, maar gelukkig waren de voorspellingen wel beter. Positief blijven dus.

Tessy stond al helemaal klaar, dus we konden snel door naar Rob. Die was nog bezig met het pakken van zijn spullen, maar na een minuut of 10 was ook hij gereed. Hup, naar de loods in Zevenbergen!
Eenmaal daar aangekomen, hebben we snel alle spullen ingeladen en hebben we onze route voortgezet richting de kantine waar de overige kampstaf al bezig was om alle spullen uit de kantine in te laden. Een uur later waren we onderweg naar Loon op Zand. Missie 6 geslaagd!

Helaas hadden we onderweg wat vertraging, omdat er een aantal jaar geleden weleens is besloten om midden op de A59 wat stoplichten te zetten, zodat het verkeer lekker door kan rijden… Nou, niet dus! En het ergste is nog dat de stoplichten daar 30 seconden op groen staan en 30 minuten op rood. Schiet dus lekker op. Maar we blijven positief, we hebben immers een geweldig vooruitzicht!
Iets later dan gepland kwamen we aan bij ’t Kuijpershoefke in Loon op Zand. We zijn gelijk begonnen met het gereed maken van het kamphuis. De eetzaal werd versierd met onze portretten en andere dingen die we hadden gemaakt tijdens de kampknutselavonden, de slaapzalen werden verdeeld, onze bedden hebben we opgemaakt, even wat “Top secret”-foto’s maken van onszelf, de boodschappen uitpakken en wachten totdat de kinderen zouden arriveren. De kookstaf had zich ondertussen uitgeleefd in de keuken. Heerlijke kaasgeuren (zoals Rob dat netjes beschreef) kwamen uit de keuken en niet veel later hebben we onze buiken volgepropt met overheerlijke lasagne. Was top mannen! Wij zijn er nu echt helemaal klaar voor! Missie 7 geslaagd!

Rond half 7 zagen we de eerste auto’s verschijnen en dan gaat het altijd erg snel. De koffie werd klaargezet voor de rijdende ouders, kinderen moesten op de foto alvorens ze door werden gestuurd naar hun kamer en we stonden op het punt om het kamp te openen en het eerste spel te spelen.

Dat eerste spel staat altijd in het teken van het bekendmaken van de groepjes. Dit jaar hadden Miranda en Tamara de eer om dit spel uit werken en ze hadden er echt een heel leuk spel van gemaakt. De kinderen moesten eerst naar de andere kant van het sportveld om een envelop te halen. Daarin zat vervolgens de locatie van de volgende envelop. In de volgende envelop zat een kleur, die leidde tot de groepjes. Daarna moesten de groepjes op zoek gaan naar bommen (ballonnen) die een lontje had in de kleur van het groepje. Als vervolgens iedereen de bom heeft gevonden, moesten de groepjes naar de eetzaal om de bom tot ontploffing te laten brengen. In de bom zat een puzzelstuk van een schoenzool, die leidde tot de groepsleider. Mijn groepje had me vrij snel gevonden, dus de eerste punten waren alweer verdiend. Daarna ben ik met het groepje, welke bestond uit Kelsey, Marou, Esmay, Tom, Esra, Cas, Jamilla en Bart, apart gaan zitten om elkaar voor te stellen en de groepsnaam bekend te maken. Wij zouden vanaf nu door het leven gaan als Baantjer! Daarna hebben we wat afspraakjes gemaakt. Een van de afspraakjes was om in het geheim samen te werken met het groepje van Mandy. Hierna hebben we alle kinderen weer verzameld, en vertelde Mandy een verhaal:

Het is 28 april 2016. De selectie traint vanavond op het korbalveld omdat ze een belangrijke wedstrijd hebben volgende week. Deze avond is vrij rustig en verloopt zoals gewoonlijk. Atie C. staat achter de bar, Hans P. komt kijken of de voorbereiding op de belangrijke wedstrijd wel goed verloopt en Marloes de J. heeft afgesproken met Corrie C. om een verassing voor Marcel de J. te bedenken als het kampioenschap doorgaat. 

De training verloopt rustig. Helaas moet Remco P. geblesseerd naar de kant. Hij heeft veel last van zijn knie. Rubin V.D.D.H. helpt hem naar de kantine, maar komt daarna niet meer terug op het veld. Niemand weet waarom. 

Na de training gaat de selectie nog wat drinken binnen; het is gezellig en het belooft een latertje te worden. Tegen 11e wilt Marloes de J. naar huis en gaat Marcel de J. halen. Ze kan hem niet vinden en de mensen aan wie ze het vraagt weten ook niet waar hij is. 

Ze gaat kijken bij de kleedkamers en hier ziet ze alleen Marcel de J. zijn tas staan. Er ligt een brief op de tas. Hier staat het volgende op. 

“Hallo, 

Marcel is in goede handen.
Er zal niets met hem gebeuren zolang jullie aan mijn eisen voldoen. 
Breng 20.000 euro naar de open plek in het speelbos op 1 mei om 21.00.
Wanneer het geld hier op de afgesproken tijd ligt zal Marcel op 1 mei om 21.30 weer op vrije voet zijn. 
Wanneer de politie ingeschakeld wordt kan het verkeerd aflopen. 
Hierbij een foto als bewijs dat hij in leven is. 

Met vriendelijke groet, 

De ontvoerder.”

De technische recherche heeft de Detective Spy Organisation ingeschakeld om de ontvoering op te lossen. Dit moet ons lukken voor 1 mei 21.00 uur.

Aan jullie de taak om deze ontvoering op te lossen. Jullie krijgen per groepje een boekje en een pen. Hier mogen jullie aantekeningen in maken. Alles wat op dit kamp gebeurt kunnen aanwijzingen zijn naar de dader. Misschien hangen er wel hints op tijdens de spellen of in het kamphuis. Er zijn 6 verdachten die allemaal worden behandeld. Alles wat gezegd wordt, kan ook leiden tot een hint. Dus houd je boekje en pen goed bij en je oren en je ogen open zodat we aan het eind van dit kamp de ontvoerder gevonden hebben. Als je weet wie het is, hou het voor jezelf. Zodat je het kamp kan winnen.

Er zijn 6 verdachten naar voren gekomen. 

Rubin V.D.D.H.

Remco P.

Corrie C.

Marloes de J.

Hans P.

Atie C.

Succes met het zoeken naar de juiste hints en los het op. 

Er wordt op jullie gerekend. 

De schriften werden uitgedeeld en de eerste dingetjes werden erin gezet. Het ene groepje deed dit wat fanatieker dan het andere groepje, wat later zou leiden tot de uiteindelijke winnaars. Maar dat wisten we toen nog niet…

Het volgende spel stond inmiddels alweer op de planning en dit moest één van de hoogtepunten van het kamp gaan worden. Door de geldinzamelingsacties voorafgaand aan het kamp hebben we namelijk de mogelijkheid gekregen om te kunnen lasergamen! Tessie en ik zijn eerder naar het bos gegaan om het speelveld uit te zetten en in het kamphuis werd het spel uitgelegd en de eerste hints gegeven over de eventuele ontvoerder van Marcel de J.:

Rubin v D d H.

Rubin korfbalt in het eerste van DSO. Hij is bijna altijd wel aanwezig op de training maar gaat soms met frisse tegenzin. Als hij er eenmaal is vindt hij het altijd wel leuk. Hij gaat goed om met zijn coach Marcel de J. Voor de training hadden ze nog even een gesprek over het eventuele kampioenschap. Tijdens de training viel Remco P. geblesseerd uit. Rubin heeft hem naar binnen gebracht. Onderweg gaf Remco aan dat het allemaal wel mee viel maar dat hij blij was dat hij van het veld af kon. Rubin vroeg zich af waarom hij daar zo blij om was. Remco gaf aan een woordenwisseling te hebben gehad met Marcel. Rubin is er verder niet op in gegaan maar is naar de kleedkamer gelopen en vervolgens niet meer terug het veld op gekomen. 

Wat Marcel niet weet is dat Rubin een verhouding heeft met Marloes de J, de vrouw van Marcel. 

Rubin denkt dat Remco P. de schuldige is. Dit vanwege het criminele verleden en de woordenwisseling die Remco had. 

Hint

Er is een schoenafdruk gevonden met een versleten maat erin. We kunnen nog net 1 cijfer zien. Wij denken te zien dat het een 6 is maar het zou ook een 8 kunnen zijn. 

Barvrouw Atie C. 

De barvrouw van de korfbalkantine ‘t Thuishonk wordt nou niet echt gezien als de beste vriendin van coach Marcel de J.. Marcel de J. zorgt er namelijk door met zijn anti-alcohol-campagne dat de omzet van de kantine flink keldert. 

Barvrouw Atie C. is de beste kandidaat om voorzitter te worden bij het wegvallen van voorzitter Hans P. Zij weet dat voorzitter Hans P. een stroopwafelverslaving heeft en dat hij soms uit de kas geld pakt om te kunnen gokken. 

Atie heeft Remco P., nadat de training klaar was, even met Marcel de kantine uit zien gaan. Remco P. kwam vervolgens alleen terug de kantine in. 

Hint

Rubin geeft aan in het verhoor dat hij Marcel niet meer heeft gezien. Hij geeft toe een geheime verhouding te hebben met Marloes. Hij zegt samen met Marloes even weg te zijn geweest. 

Een aantal minuten later waren de kinderen in een felle strijd verwikkeld in het bos! In de schemer zag je overal groene en rode lampjes voorbijvliegen en hoorde je overal gunschoten vandaan komen. Het was een fantastisch spel! Zo leuk, dat ook de leiding een ronde meegespeeld heeft. En in ons fanatisme hebben we misschien wel een beetje vals gespeeld, maar dat weet ik eigenlijk niet helemaal zeker meer… 

Tijdens het spelen van het lasergamen, zijn Sjoerd en ik in het geheim op pad gegaan om een route uit te zetten voor ons nachtspel. Met breekstaven hebben we een mooie tocht uitgezet, dwars door de bossen. De oudere jeugd had helemaal niets in de gaten. Ondertussen contact gezocht met onze zombies, want we zouden hulp krijgen van Naomi, Damy, Jeanine, Stefanie, Benjamin, Ricardo, Erik en Remco. Die waren ondertussen onderweg naar Loon op Zand.

Toen we van het lasergamen terug kwamen lopen, kwam een overheerlijke geur ons tegemoet. En eenmaal in het kamphuis, zagen we wat die geur eigenlijk was. De kookstaf was namelijk de hele avond bezig geweest om overheerlijke pizzaatjes te bakken en na een felle strijd in het bos, is iedereen wel toe aan een versnapering!

De oudere jeugd had zich inmiddels warmer aangekleed, in de hoop dat ze nog naar buiten zouden gaan. Sjoerd en ik hebben de zombies, die ondertussen waren aangekomen, geïnstrueerd en naar het bos gebracht. De kleinere jeugd werd ondertussen naar bed gebracht.

Toen Sjoerd en ik weer terug waren in het kamphuis, hebben we de oudere jeugd ingedeeld in kleine groepjes, van 4 a 5 personen. De groepjes zijn apart gaan zitten en hebben een verhaal gehoord. Na dit verhaal werden de groepjes om de beurt naar het bos gebracht en aan de rand afgezet. Vanaf dat punt moesten ze zelf de weg vinden. De rode/gele/roze breekstaven was de route. Bij de blauwe/groene/paarse breekstaven lagen hints die zou leiden tot de moordenaar. 

Tijdens de route hoorden wij veel gegil, geschrokken mensen en zagen we ook huilers (en nee, ik ga hier niet noemen wie dat waren), dus konden wij concluderen dat ons spel geslaagd was. Missie 8 geslaagd!

Na afloop hebben we nog een lekker biertje gedronken en zijn we allemaal moe, maar zeer voldaan naar bed gedaan. De eerste dag zat er alweer op. De weergoden hebben ons uiteindelijk goed geholpen. Het was een super eerste dag! Missie 9 geslaagd!

Zaterdag 30 april
We hadden om 7.45 uur de wekker gezet. Het ontbijt stond om half 9 gepland, dus dat gaf me nog mooi de tijd om lekker te douchen en een bakje koffie te drinken. In tegenstelling tot vorig jaar, had ik dit jaar eigenlijk wel lekker geslapen. Mijn humeur was dus eigenlijk best goed! Vooral toen tijdens het ontbijt de scrumbled eggs voorbij kwamen met heerlijk gebakken spek erbij. Een prima begin van de dag, al zeg ik het zelf!

Na het ontbijt was het weer tijd om de vermoedelijke daders door te nemen:

Marloes de J. 

Vrouw van korfbalcoach Marcel de J., Marloes de J. wilde graag scheiden van haar man om zo haar toekomst veilig te kunnen stellen met Rubin van D. den H. De enige die hiervan wist was haar rivale, Corrie C., de stiekeme minnares van Marcel de J.

Marloes de J. wist dat er een aanzienlijk geldbedrag stond op de rekening van haar man. Voor zover zij wist, zou zij ook een groot deel hiervan erven. 

Marloes de J denkt dat voorzitter Hans P. de ontvoering op zijn naam heeft staan. Ze denkt dat hij het goed kan gebruiken om zijn stroopwafelverslavingsschulden af te betalen. 

Marloes de J. heeft Atie C. stiekem zien bellen. Ze kon alleen net niet horen wat er werd gezegd.

Hint

Er is een bankafschrift gevonden met daarop een saldo van – 15.000 euro. De naam en het rekeningnummer kunnen we helaas niet achterhalen. 

Voorzitter Hans P. 

Voorzitter Hans P. is de beste vriend van coach Marcel de J.. Hij is samen met Marloes de J. de enige die weet dat Marcel de J. een aanzienlijk bedrag op zijn bankrekening heeft staan. Hans P. heeft een stroopwafelverslaving. Hiermee heeft hij helaas schulden op gelopen. Hans P. staat binnen de vereniging bekend als een betrouwbare voorzitter. Hans P. heeft die avond heel de training zitten bekijken. Hij hoorde wel een gesprek wat gaande was tussen Corrie C. en Marloes de J. Het gesprek ging over Marcel de J. Hij hoorde Marloes vertellen dat ze van hem af wilde. 

Hans P. wilde zoals hij op de ledenvergadering had verteld een investering doen in nieuw materiaal voor de club. 

Helaas is dit materiaal er nog niet gekomen. Als mensen er naar vragen bij Hans P. krijgen ze een vaag antwoord en draait hij eromheen. 

Hint 

Het geheime telefoongesprek wat Atie C. stond te voeren was niet zo geheim als dat het leek. Atie had de drankhandel aan de lijn en stond haar beklag te doen over het anti-alcoholbeleid van Marcel de J. 

Het eerste spel wat we vandaag zouden gaan doen, was de detective training van Rob, Martiena en mezelf. Na het ontbijt zijn we gelijk aan de slag gegaan met het verzamelen van alle spullen en hebben we de bus van Rob ingeladen. De training zou namelijk in de duinen plaatsvinden. Dankzij de hulp van de oudere jongens, Per, Tom, Menno, Wouter en Jeroen, konden we vrij snel op pad.

Eenmaal aangekomen op de plaats van bestemming hebben we alle onderdelen snel klaargezet, want alle andere kinderen zouden we ook met auto’s heen en weer rijden. Dat verliep eigenlijk allemaal best goed. Alle leiding die met een auto waren gekomen, reden op en neer en na ongeveer een half uur waren alle kinderen afgezet in de duinen. Tijd om het spel te gaan spelen!

De training was eigenlijk een soort zeskamp. Er waren 6 onderdelen, waar iedere keer twee teams streden om de hoogste score. De onderdelen waren big bag lopen, spijkerbroek hangen, vuurpeloton, hersenkraker, donut werpen en een speurspel. Tussen de rondes door werd een rode draad spel gespeeld, namelijk het vullen van de bak. Mijn team was tijdens de training op een vierde plek terecht gekomen. Het was vooral erg gezellig in het groepje, denk ik…

Toen de detective training voorbij was, kwam de kookstaf aangelopen met overheerlijke gesmeerde boterhammen. Wat blijft het picknicken in de duinen toch altijd leuk en gezellig! Nadat de eerste kinderen klaar waren, werd er even vrij gespeeld in het zand. Er waren kinderen aan het frisbeeën, voetballen of gewoon lekker aan het chillen in de duinen. Natuurlijk moest er nog een partijtje gevoetbald worden tegen de kids, dus de mannelijke leiding kon laten zien dat ze naast het korfballen ook beschikken over voldoende voetbaltalent! We hebben verloren…

Na het spelen zouden de kinderen een speurtocht richting het kamphuis gaan doen. Ieder groepje moest de zwart-gele lintjes volgen en op verschillende plekken waren opdrachten. Van de oud kampstaf was Jeroen van Dam namelijk vermist en ontvoerd door een andere oud kampleiding. Tijdens het spel kregen de kinderen allerlei fragmenten te horen en hints te zien, die zou leiden tot de ontvoerder. Ook moesten de groepjes zelf een filmpje maken, om de ontvoerder ervan te overtuigen dat ze Jeroen moest vrijlaten. Mijn groepje is blijkbaar erg goed in speurtochten, want dit onderdeel hebben ze gewoon gewonnen! Wat een kanjers! Missie 10 geslaagd!

Tijdens de speurtocht waren Rob en ik onderweg naar Hank om de stormbaan op te halen, die we nodig hadden voor zondag. Ook dit konden we bekostigen met het opgehaalde geld voorafgaand aan het kamp. Op de route kwamen we een mcDonalds tegen. Wij zijn niet de beroerdste mannen, dus hebben we onszelf verwend met een lekkere hamburger en een McFlurry. Omdat wij graag delen met iedereen wat we hebben gedaan, hebben we voor iedere andere kampstaf nog lege doosjes van verschillende burgers meegenomen. Zo attent zijn we dan ook weer wel.

Tot aan het avondeten zouden er geen spellen op het programma staan, dus kon iedereen lekker doen wat ze zelf wilden. Ik ben met de jongens gaan voetballen, want stiekem is dat toch ook wel heel erg leuk!

Tijdens het avondeten stond patat op het menu. Sinds vorig jaar doen we dat op een speciale manier. De friet, snacks en de sauzen worden gewoon op tafel gedropt en iedereen mag lekker met de handjes van tafel eten! Naast het feit dat dit natuurlijk een beetje ongewoon is, is het ook verrekte handig. Mijn groepje had namelijk afwascorvee en het enige wat we moesten afwassen waren de bekers en de lepels van de toetjes. We waren dus zo weer klaar met onze corveebeurt! Perfect!

Na het eten was het weer tijd om een nieuwe verdachte te behandelen:

Remco P. 

Remco P. was die avond vol goede moed komen trainen. Voor de training is Remco naar Marcel toe gegaan. Hij gaf aan dat hij meer reiskostenvergoeding wilde. Hij kwam hier niet van rond en moest altijd maar rijden. Marcel gaf aan dat dit niet ging lukken. Dit omdat hij dan iedereen extra zou moeten geven. Hier was Remco het niet mee eens en er ontstond een woordenwisseling. Remco heeft een crimineel verleden. Hij probeert dit altijd geheim te houden maar Hans P. en Rubin v D d H. zijn hiervan op de hoogte. 

Remco is samen met Marcel de deur uitgelopen maar kwam alleen terug. 

Hint

Er is een anonieme tip binnen gekomen. Iemand heeft 2 mannen over geld horen praten. Het ging om een groot bedrag van duizenden euro’s. 

Na het verhaal gingen nog wat kinderen vrij spelen. Anderen gingen zich gereed maken voor de bonte avond die zou komen. Dit jaar werd er gekozen voor een iets andere opzet van de bonte avond. De eetzaal werd zo ingedeeld, dat ieder groepje een eigen tafel had met allerlei voorwerpen erop. Wij zaten helemaal achterin. 

We begonnen met een quiz en als je het antwoord wist, moest je met een bel, toeter, fluit of een ander voorwerp wat op je tafel lag zo snel mogelijk geluid maken. Wij hadden een toetertje waar bijna geen geluid uit kwam, dus kwamen wij bijna niet aan de beurt. Daarnaast wisten we ook niet zo heel veel vragen, dus als excuus heb ik iedereen maar doen geloven dat dit spel oneerlijk was, omdat het ene ding meer geluid maakte dan het andere…

Na deze ronde, zou de nieuwe kampstaf hun ontgroening krijgen. Een traditie, waarbij de nieuwe leiding in het zonnetje wordt gezet. Of voor schut. Het is maar hoe je het bekijkt. Er was een route uitgezet, waarbij eerst een ei uit een bak met pannenkoekenmix gehaald moest worden. Daarna met het ei op een lepel in je mond over de tafel om vervolgens dat ei in een emmer te koppen. Wat de nieuwe leiding niet wist, is dat de overige leiding klaarstond om overheerlijke spaghetti over de hoofden te gooien. Missie 11 geslaagd!

De bonte avond werd weer voortgezet en nu zouden we ‘a minute to win it’ spelen. Op de beamer kwamen allerlei opdrachten en om de beurt moesten deze opdrachten uitgevoerd worden door iemand uit het groepje. Complimenten voor de leiding die de bonte avond in elkaar hebben gezet, want het waren allemaal super leuke opdrachten!

Na de pauze stond er nog één activiteit op het programma en dat was een ware modeshow. Tijdens het kamp hebben wij als leiding stiekem wat kleren gepikt van de kinderen en deze hebben we tijdens de modeshow tentoongesteld. Vooral Rob zag er hilarisch uit!

De jongste kinderen gingen vervolgens naar bed en voor de ouderen hadden Martiena en Angelique een ware escape room ingericht in het bijgebouwtje. Er hingen en lagen 11 verschillende opdrachten en de bedoeling was om zo snel mogelijk uit de escape room te komen. Rob en ik kregen de taak om de boel een beetje te saboteren. Ik moet zeggen dat dit behoorlijk goed gelukt is!

Na de escape room was er nog ruimte om een potje te weerwolven onder het genot van een chipje en een biertje! De zaterdag zat er weer op en ook deze dag kan ik bestempelen als: Missie 12 geslaagd!

Zondag 1 mei
De volgende ochtend verliep vrij moeizaam. De wekker ging weer om 7.45 uur, maar het slaaptekort begon ons op te breken. Ik sliep op een kamer met Sjoerd, Luuk en Rob en allemaal wilden we nog 5 minuutjes verder slapen. Dat kan wel, 5 minuutjes… Drie kwartier later werden we dringend doch vriendelijk gewekt door Martiena, Tessy en Daphne die het nodig vonden om met pannen en pollepels en alom bekende “Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht!” in onze kamer te zingen. Achteraf zijn we de dames eeuwig dankbaar, want waarschijnlijk hadden we pas tegen lunchtijd wakker geworden….

Doordat we wat later waren, konden we direct aan tafel voor het ontbijt. Ideaal! Deze keer had de kookstaf een overheerlijk croissantje opgewarmd, dus dat werd wederom lekker bikken!

Mandy nam nog één keer het woord over de ontvoering, want er was nog een verdachte:

Corrie C.

Corrie C. is de minnares van Marcel de J. Ze had afgesproken met Marloes de J. om een verassing voor Marcel te organiseren als ze kampioen worden. Tijdens het bespreken van het verrassingsfeest kwam te sprake dat Marloes de J. van Marcel af wilde. Dit omdat ze graag verder wilt gaan met Rubin v D d H. 

Corrie zag dit wel zitten en zou dan met Marcel de J. verder kunnen. Ze wisten alleen niet hoe ze dit moesten aanpakken. 

Corrie heeft Marloes en Rubin samen de kantine zien verlaten. 

Hint

We hebben gevraagd aan de verdachten waar ze het geld voor zouden gebruiken. Dit waren hun antwoorden.

Atie C. 

Als ik het geld zou hebben zou ik het kas verschil oplossen dat we nu hebben door het anti-alcohol beleid. We zijn een vereniging met mensen die wel van een drankje houden. Doordat dit nu niet meer word geschonken blijven mensen korter en is de omzet een stuk lager. 

Remco P.

Ik zou een deel gebruiken om mijn benzine kosten eruit te halen. Een ander deel zou ik in de vereniging stoppen om nieuwe velden aan te leggen. Ik zou graag op een kleiner veld willen spelen. Ook denk ik dat dit goed is voor de hele vereniging. 

Corrie C. 

Ik zou het gebruiken voor de ledenwerving binnen de vereniging. Zodat we een nog grotere vereniging kunnen worden. Als er een deel over zou blijven zou ik dat investeren in mijn paarden hobby. Een nieuw zadel kan ik altijd wel gebruiken. 

Hans P. 

Ik zou het gebruiken om mijn schulden af te lossen. Ik wil met een schone lei beginnen. Dit blijft wel tussen ons neem ik aan?? 

Mocht er nog wat over zijn zou ik dat investeren in het nieuwe materiaal. Het moet er toch een keer komen he. 

Marloes de J.

Ik heb dat geld helemaal niet nodig. Als ik weg ga bij Marcel krijg ik een duid geld mee. Hiermee zou ik lekker een reis gaan maken met Rubin. Ik hoop dat jullie mijn Marcel snel terug vinden. 

Rubin v d d h. 

Als ik dat geld zou hebben zou ik lekker op vakantie gaan. Dan had ik hier toch nooit meer gezeten. Jullie snappen toch wel dat ik het niet heb gedaan. Toch??

Als ik het had gedaan had ik veel meer losgeld gevraagd, dat weet ik zeker.

Tijdens alle keren dat Mandy het verhaal vertelde, viel 1 iemand erg op, namelijk Iris van Dam. Die hield in haar boekje de verhalen tot in detail bij en zelfs als iedereen al bezig was met andere dingen, zag je haar nog alles opschrijven en uitdokteren. Dat moest invloed hebben op het eindresultaat.

Op zondag na het ontbijt staat het altijd in het teken van de koffers al pakken en de kamers opruimen. Ondertussen natuurlijk ook even korfballen met een paar kids en genieten van het heerlijke weer! Want vandaag hadden de weergoden echt heerlijk weer voor ons in petto! Nogmaals dank daarvoor!

Rob en Tessy hadden ondertussen het spel uitgezet, wat nu gespeeld zou worden. Er was een parcours uitgezet, waarbij de kinderen onder een net door moesten. Vervolgens over de stormbaan en als ze daar afkwamen, moest een puzzelstukje gehaald worden. Als dan alle puzzelstukjes verzameld waren, ging je met je groepje naar binnen om de puzzel op te lossen. Helaas was mijn groepje wat geblesseerd en gingen andere groepjes sneller, want we waren uiteindelijk 5e geworden. Het was wel weer heel gezellig in het groepje!

Na dit spel zouden we nog een keer over de stormbaan gaan, maar dan zouden er blokjes gehaald moeten worden. Dit was gewoon voor de fun en telde niet mee voor de punten. Ik vond die stormbaan er ook gaaf uit zien, dus ik heb meegedaan! Sjoerd en Luuk waren net zo fanatiek als ik, dus ook die twee vlogen over het luchtkussen! Ik moet heel eerlijk bekennen, dat ik mijn groepje heb aangespoord om vals te spelen, want ik wilde persé winnen. En ook met valsspelen is dat helaas niet gelukt. Missie 13 niet gehaald…

Na afloop van dit spel, stond er een overheerlijke lunch klaar met broodjes en zo’n 300 knakworstjes. Een traditie die in ere gehouden moet worden, want wat is dat lekker zeg!

Na de lunch ben ik, samen met Jeroen, aan de gang gegaan om de beamer aan te sluiten, want tsja… Ook op kamp denken we aan ons cluppie Ajax. En het slot van de competitie is erg spannend, dus ook dit moest goed in de gaten gehouden worden. Ook tijdens het finalespel…

Het finalespel bestond dit jaar uit verschillende puzzels. Alle vragen en oplossingen hadden te maken met het verhaal, de voorgaande spellen en het eten. Degene die dus het best opgelet heeft, zou dus ook waarschijnlijk winnen. Ik noemde Iris net al. Hoe verrassend is het dat haar groepje uiteindelijk heeft gewonnen? Ze hadden de dader, Hans P., goed en daarnaast waren ze ook nog eens het snelst met het beantwoorden van alle vragen! Verrassende winnaars? Voor mij totaal niet! En wat hebben ze het verdiend! En wat ben ik een beetje jaloers… Ik had zo graag, na al die jaren, weleens een kamp met mijn groepje willen winnen. Maar het mocht weer niet baten. Uit jaloezie heb ik stiekem de beker, die het groepje van Martiena heeft gewonnen, snel gepakt in mijn auto gelegd. Ik zal hem keurig teruggeven, dat beloof ik! Maar eerst even op de foto… Missie 14 geslaagd!

Aan het eind van de middag, kwamen de ouders alweer aanrijden om de kinderen op te halen. Nadat we het eindpraatje hebben gehouden en nog wat spullen hebben verdeeld, hebben we alle kinderen een handje gegeven en zee onwijs bedankt voor weer een onvergetelijk kamp.

Tsjonge, wat ben ik trots op de vereniging DSO! Ik heb de eer om in een geweldige werkgroep te zitten die maand in, maand uit alles uit de kast haalt om geweldige kampen te organiseren. We hebben lol, lachen veel, kunnen fel discussiëren, houden elkaar voor de gek, klieren elkaar, maar we zorgen er ook voor dat alle kinderen met een lach op het gezicht huiswaarts keren! En volgens mij gaat het daar allemaal om! Het plezier wat kinderen onderling hebben en wat wij als leiding uitstralen is typisch iets wat bij onze vereniging hoort! En daarom kan ik alleen nog toevoegen aan mijn verhaal: MISSIE GESLAAGD!!

Rest mij nog twee dingen te zeggen. Het eerste is dat we volgend jaar sowieso weer op kamp gaan! De datum hebben we al vastgelegd, namelijk 28-29-30 april 2017. 

Het tweede is dat op 27 mei aanstaande een groot 10 jaar kamp-feest gehouden zal worden! En ik hoop daar zoveel mogelijk oud deelnemers en leiding terug te zien! Het belooft een spetterende avond te worden!

Houdoe en tot volgend jaar (en waarschijnlijk al veel eerder in de kantine…)

Jasper

 

ROUTE BESCHRIJVING

ADRES GEGEVENS

VELD
Molenvliet 9a
Sportpark de Niervaert
4791 GB Klundert
0168 - 402751

ZAAL
Molenvliet 7
Sportpark de Niervaert
4791 GB Klundert

OVERIGE INFORMATIE

© 2024 KV D.S.O. Klundert
Alle rechten voorbehouden

Privacy policy
Cookie policy