Woensdag 22 maart hebben de Giga Kangoeroedag en het Minitoernooi weer in de Niervaert plaatsgevonden. De Giga Kangoeroedag is onder schooltijd; de kinderen uit de groepen 1 en 2 komen een ochtend lang een spellencircuit afleggen van korfbal en niet korfbal gerelateerde spellen. Dit is DSO’s tweede Giga Kangoeroedag die plaatsvindt. Vorig jaar is er vanuit het bestuur gevraagd het al bestaande concept ook bij DSO uit te gaan voeren. Een groot succes bleek afgelopen jaar. Waardoor er dit jaar voor is gekozen dit concept door te zetten. Het Minitoernooi, bedoeld voor de groepen 3 en 4 is een toernooi op de woensdagmiddag, buiten schooltijd, waar scholen teams maken om een korfbaltoernooi te komen spelen. In 2 uur tijd worden er veel korte potjes korfbal gespeeld.

De werkgroep die dit organiseert bestaat uit een achttal vrijwilligers. Dit zijn onder andere Patrick en Miranda, die volgens mij 14 jaar geleden al nauw betrokken waren bij het eerste Minitoernooi en dit nog steeds doen. Ondertussen ook vaste kracht in werkgroep Minitoernooi, maar net iets korter dan bovengenoemde organisatoren zijn Martiena en Jeroen. Een hoop ervaring in het organiseren van toernooien dus. Vorig jaar hebben we de groep uitgebreid met Corrie C, Naomi d K en Joyce voor het extra toernooi: De Giga Kangoeroedag. Met dit drietal erbij hebben we van allerlei achtergronden wat in huis, ideaal zo!

Na een paar (lees: 4) vergaderingen en wat geklets over en weer in de groepsapp op WhatsApp was het vandaag dan weer zover. De meeste vragen er een dag vrij voor; voor een enkele is het zijn werk en je hebt ook iemand in de werkgroep zitten die op zijn werk gewoon zegt dat hij een dagje thuis werkt. De avond vooraf alles opgezet en op een paar hengeltjes na, dachten we alles in huis te hebben. Mooi, laat de dag maar komen; wij zijn er klaar voor. In de ochtend bleken er toch nog een paar kleinigheidjes te zijn wat zorgde voor een ietwat rommelige opstart. Maar iedereen pakt zo zijn taken op; sommigen staan niet in het draaiboek omschreven, maar worden gewoon automatisch gedaan. Super fijn!!

De hele ochtend beschikten we over 48 leerlingen van het Markland College. Zonder deze jongens en meiden is het een hele lastige opgave zo’n ochtend te organiseren. Zij hebben een begin- en eindactiviteit bedacht: “Hupsakee”!!! Een kindernummer waar de kleuters op kunnen losgaan met de danspasjes welke verzonnen zijn door de sportklas van het Markland (in het begin nog best spannend, maar uiteindelijk zie je de kleuters vanzelf leuk meedoen). Erg leuk! Vervolgens werden de Marklanders verdeeld over de spellen en de groepjes met kinderen. 11 spelrondes met 11 spellen en 2 pauzes. De spellen zijn heel divers en ik verwijs je graag naar de foto’s welke later op de site gepubliceerd zullen worden om een beeld te krijgen van de spellen die zijn gedaan. Ik kan je wel vertellen dat er pruiken, ballonnen, eendjes, blokken, kegels, ballen, korven, hoepels, matten, tumtums en touwen in de sporthal te vinden waren, maar het is veel leuker om dit van de foto’s af te lezen!

Als afsluiting hebben de kleuters samen het Markland nog een keer op het liedje Hupsakee gedanst, zijn we met zijn allen op de foto gegaan voor het grote spandoek en ging iedereen op de foto met de Kangoeroe. Ook kreeg iedereen een geel tasje mee met daarin een verassingspakket.

12:00 uur: bijna alles opgeruimd, eten en drinken opnemen en alvast de zaal klaarmaken voor het middagprogramma.

12:20 uur: hapje eten en drinken en klaarmaken voor het middagprogramma dat om 13:15 uur van start gaat. 11 teamopgaves van groepen 3 en 4 van verschillende scholen uit Klundert en Fijnaart. Laat maar komen! En wat zijn ze actief. Rennen, gooien, springen, duiken (oh nee, dat mag niet!) en vooral lekker veel schieten en dus ook scoren! Partijtjes van 10 minuten lang, verdeeld over 3 velden. De einduitslag van de wedstrijd is na het eindsignaal nog niet bepaald, want na ieder potje worden er per team nog 12 strafworpen genomen. Dit zorgde uiteindelijke nog voor best wel wat spanning wie er uiteindelijk naar de finale ging (voor de kinderen dan, de organisatie was zeer relaxed).

Uit beide poules kwam een winnaar en dit waren Molenvliet 2 en Julianaschool 2. Zij speelden nog een finale die werd gewonnen door de jongens van de Julianaschool. Op zo’n dag zie je weer een heleboel talentjes rondlopen, waarvan merendeel nog niet eens op korfbal zit! Hoe kan dat toch?! Iedere deelnemer ging naar huis met een mooie medaille, een kaartje voor 4 gratis trainingen en een lekkere sappige appel.

Dan is het half 4 en moet alles nog even opgeruimd worden. Dit gaat gelukkig altijd sneller dan opzetten. Moe maar voldaan op de bank! Wat is het leuk om voor een toffe club als DSO iets te organiseren.

Bedankt Cocon, Molenvliet en Rietvest voor de deelname aan de Giga Kangoeroedag! Bedankt Molenvliet, Rietvest, Bastion, Kennedyschool en Julianaschool voor de deelname aan het Minitoernooi! Bedankt Tess , Jodie en Izzie voor het vangen bij de strafworpen! Bedankt Roks voor de appels! Bedankt Optisport en bedankt Beljaars voor de sponsoring! En opnieuw bedankt leuke werkgroep! En tot slot bedankt alle mensen die bij hebben gedragen aan deze dag maar die niet zijn genoemd! 

 

Foto’s van de dag volgen.

ROUTE BESCHRIJVING

ADRES GEGEVENS

VELD
Molenvliet 9a
Sportpark de Niervaert
4791 GB Klundert
0168 - 402751

ZAAL
Molenvliet 7
Sportpark de Niervaert
4791 GB Klundert

OVERIGE INFORMATIE

© 2024 KV D.S.O. Klundert
Alle rechten voorbehouden

Privacy policy
Cookie policy