Mini-korfbaltoernooi 2010

16 februari 2010door Webmaster

Op woensdagmiddag 10 februari is weer het jaarlijkse een mini-korfbaltoernooi gehouden voor de kinderen uit de groepen 3 en 4 van de basisschool. Daarnaast was er voor de kinderen uit de groepen 1 en 2, maar ook aan de deelnemers aan het toernooi een spelletjescircuit uitgezet.

De opkomst was met ruim 50 kinderen voor de wedstrijdjes en naar schatting zo’n 40 kinderen voor de spelletjes uitstekend. Hopelijk hebben een groot aantal kinderen het zo naar hun zin gehad dat ze zich komen aanmelden als lid, we hebben in ieder geval weer heel veel positieve reacties gehad. 

Het spelcircuit bestond uit een tiental spelletjes waarbij stickers verdiend konden worden. De spelletjes hadden in veel gevallen een link met korfbal, denk aan gooien of rollen met een bal en spelletjes met een korf. De behaalde en zeer gewilde stickers konden op de achterkant van de kleurplaat worden geplakt en aan het einde van de middag werd deze geseald, waardoor je gelijk een leuk aandenken had. 

De opkomst bij de wedstrijden was groot met 5 teams van het Bastion, 3 van de Molenvliet, 2 van de Rietvest en 1 van de Cocon, weer een team meer dan vorig jaar. De wedstrijden werden in 3 poules gespeeld en tijdens de rust van iedere wedstrijd werden nog strafworpen gehouden. Uit de uitslagen bleek wel dat na het wennen in de eerste wedstrijdjes het steeds beter ging, waardoor uiteindelijk 129 doelpunten zijn gemaakt in 15 wedstrijden. Na afloop is de eindstand opgemaakt, met als winnaars in de 3 poules Bastion 5, Rietvest 2 en Bastion 1. Deze teams gingen dan ook met een beker naar huis, terwijl alle deelnemende kinderen een medaille kregen. 

De kinderen die aan de spelletjes hebben meegedaan kregen hun kleurplaat met op de achterkant de resultaten bij de spelletjes geseald. Alle kinderen kregen verder nog een door onze hoofdsponsor Strootman Group beschikbaar gestelde snoepzak, brochure over DSO en een strippenkaart waarmee 4 keer gratis mag worden getraind mee. We kunnen weer spreken van een geslaagde dag die hopelijk nog leden zal opleveren. DSO is in ieder geval weer positief aanwezig in het Klundertse verenigingsleven. Graag willen wij iedereen die zijn of haar steentje heeft bijgedragen aan de organisatie van en op deze middag te bedanken voor de inzet.

Lees meer op:

http://www.bndestem.nl/regio/moerdijk/6225919/Kleintjes-maken-kennis-met-korfbal.ece

{gallery}/mini_toernooi/2010{/gallery}

ROUTE BESCHRIJVING

ADRES GEGEVENS

VELD
Molenvliet 9a
Sportpark de Niervaert
4791 GB Klundert
0168 - 402751

ZAAL
Molenvliet 7
Sportpark de Niervaert
4791 GB Klundert

OVERIGE INFORMATIE

© 2024 KV D.S.O. Klundert
Alle rechten voorbehouden

Privacy policy
Cookie policy