Tilburg wint Brabocup 2018

3 januari 2019door Webmaster

Zaterdag 29 december was het weer tijd voor het jaarlijkse Brabocup toernooi in de Niervaert. Dit jaar deden naast DSO ook VIOS, Scheldevogels, Voltreffers, Tilburg en de DSO Talents (junioren) mee aan het toernooi. Tilburg wist uiteindelijk het toernooi te winnen door in de finale DSO na verlenging te verslaan.

Dit jaar werd er voor het eerst gespeeld met schotklok. Dat houdt in dat je als ploeg iedere aanval die je start moet zorgen dat je binnen 25 seconden de korf hebt geraakt. Lukt dat, dan gaat de klok weer op 25 seconden. De organisatie hoopte vooraf dat de wedstrijden hierdoor attractiever werden en dat bleek uiteindelijk ook! Ook werd de regel gehanteerd dat de persoon die een strafworp mee kreeg deze zelf moest nemen. Dit zorgde ervoor dat het percentage rake strafworpen een stuk lager lag dan normaal. 

Het toernooi verliep erg goed. Leuk om te zien dat onze buren uit Willemstad een team hadden samengesteld speciaal voor dit toernooi. Ze wisten er zelfs de 3e plaats mee te veroveren! En ook de junioren van DSO mochten voor het eerst meedoen. Ze wisten een aantal wedstrijden uitstekend tegenstand te bieden en ook tijdens dit toernooi bleek weer dat er voldoende potentie in de groep zit! 

De finale ging zoals benoemd tussen Tilburg en DSO. Niet Tilburg 1, maar het zaalteam van Tilburg waar DSO geregeld tegen oefent. Tijdens die oefenwedstrijden gaat het vaak gelijk op en dat was in deze finale niet anders. Tilburg stond de gehele wedstrijd voor, maar DSO wist vlak voor tijd toch nog een gelijke stand op het bord te zetten. In de verlenging liep Tilburg uiteindelijk toch nog uit naar een ruime overwinning en zo mochten zij de beker mee naar huis nemen. 

De uitslag:
6e plaats: DSO Talents.
5e plaats: Voltreffers
4e plaats: Scheldevogels
3e plaats: VIOS
2e plaats: DSO
Winnaar: Tilburg

Uiteraard werd er na de prijsuitreiking nog flink gefeest in de Niervaert. Leuk om te zien dat vrijwel alle ploegen lekker lang bleven hangen en dat de verenigingen samen er een top feest van maakten. Wij als organisatie zijn onwijs tevreden over het verloop en kijken nu al uit naar volgend jaar. 

Tot slot nog een dankwoord aan alle scheidsrechters, schotklokbedieners, scorebordbedieners, sponsoren en alle andere hulptroepen. 

ROUTE BESCHRIJVING

ADRES GEGEVENS

VELD
Molenvliet 9a
Sportpark de Niervaert
4791 GB Klundert
0168 - 402751

ZAAL
Molenvliet 7
Sportpark de Niervaert
4791 GB Klundert

OVERIGE INFORMATIE

© 2024 KV D.S.O. Klundert
Alle rechten voorbehouden

Privacy policy
Cookie policy