DSO wint topper om eerste plaats van Scheldevogels

19 januari 2020door Webmaster

Na een prima opwarmer tegen Good Luck, was het tijd voor de kraker tegen Scheldevogels. Beide ploegen staan bovenaan met evenveel punten en het belang van de wedstrijd was aan alles af te lezen. Uitdagingen over en weer via Social Media, meegereisde supporters uit Klundert, strakke koppies tijdens het inschieten, alles er op en er aan.

Ook in het begin van de wedstrijd was de spanning goed te zien. Niet alles lukte even goed bij de ploegen en tot de 7-7 was het stuivertje wisselen geweest. Waar DSO het vooral zocht in de afwisseling, zocht Scheldevogels voornamelijk de doorbraak op. Ook bij de scheidsrechter lukte niet alles even goed. Na een overtreding op Frank, waardoor hij door de pijn nog even het veld moest verlaten voor Nico, kreeg Scheldevogels zelfs de bal mee. Maar dat weerhield DSO niet van een zeer sterke eindfase van de eerste helft. Onder andere door een aantal goals van Nico liepen ze uit naar 7-11. Waar de ploeg uit Bergen op Zoom begon te kraken, leek de 7-12 van Marieke ze daadwerkelijk te breken, maar deze werd onverklaarbaar afgekeurd. Daardoor  kon Scheldevogels nog net op 8-11 komen vlak voor rust.

In de tweede helft bleef het gat tussen beide ploegen 3 tot 4 doelpunten. Toen Lieke DSO voor het eerst op 5 verschil bracht, leek de overwinning een kwestie van uitspelen. De thuisploeg gaf alleen niet op en door een aantal onzorgvuldige aanvallen van de ploeg uit Klundert, knokte Scheldevogels zich terug tot zelfs 1 punt verschil. Naomi die in de laatste paar minuten in het veld was gekomen bleek met de 18-20 de wedstrijd te beslissen. Scheldevogels wist nog te scoren, maar met nog maar 30 seconden op de klok speelde DSO de wedstrijd keurig uit. 19-20!

Een wedstrijd die onnodig spannend werd, maar wel eindigde met die 2 zeer belangrijke punten die mee naar Klundert werden genomen. Het grote doel, kampioen worden, is dan ook weer een stapje dichterbij. Met nog een wedstrijd te gaan tegen Focus zit de eerste helft van de competitie er bijna op. We kunnen dan ook voorzichtig alvast een eerste balans opmaken. 3 concurrenten, 3x een uitwedstrijd, 3x een overwinning. Oftewel prima cijfers. Volgende week om 17:30 uur start de wedstrijd tegen Focus bij ons in de Niervaert. Tot dan!

ROUTE BESCHRIJVING

ADRES GEGEVENS

VELD
Molenvliet 9a
Sportpark de Niervaert
4791 GB Klundert
0168 - 402751

ZAAL
Molenvliet 7
Sportpark de Niervaert
4791 GB Klundert

OVERIGE INFORMATIE

© 2024 KV D.S.O. Klundert
Alle rechten voorbehouden

Privacy policy
Cookie policy