DSO loopt na rust weg bij KVK

9 september 2018door Webmaster

DSO 1 is de competitie goed gestart. In Kapelle werd er na een uitstekende tweede helft verdiend met 13-17 gewonnen.

DSO begon namelijk niet sterk aan de wedstrijd. De ploeg kreeg voldoende kansen, maar was in de afronding nog erg slordig. Zo kon KVK in de eerste helft uitlopen naar een 5-2 voorsprong. Verdedigend stond het wel goed en daardoor werd het verschil niet al te groot. Nog voor rust kwam DSO wat beter in de wedstrijd en werd het gat gedicht. Bij 6-6 floot de scheidsrechter voor het rustsignaal.

Na rust pakte DSO direct het initiatief om dat vervolgens ook niet meer af te staan. Er werd over veel schijven gescoord en toen het gat eenmaal 4 doelpunten werd was de wedstrijd wel beslist. DSO speelde in de slotfase geconcentreerd en zakelijk om de overwinning over de streep te trekken en dat lukte dus, 13-17.

Er kan worden teruggekeken op een wedstrijd met 2 gezichten. Een matige 1e en een goede 2e helft. Voor een eerste wedstrijd is daar niets mis mee, zeker niet als ook ‘gewoon’ de 2 punten worden gepakt. DSO mikt dit jaar op een top 3 klassering in deze poule en dan is dit gewoon een prima seizoensstart. Volgende week speelt DSO 1 thuis tegen Zaamslag. Ook in die wedstrijd moet DSO 2 punten kunnen pakken, al zal van onderschatting geen sprake zijn.