DSO en Seolto in evenwicht na spannend potje

18 februari 2018door Webmaster

DSO is er niet in geslaagd de thuiswedstrijd tegen Seolto om te zetten in een overwinning. De gehele wedstrijd stond DSO aan de goede kant van de score, maar in het laatste kwartier kwam Seolto langszij en na een bloedstollende slotfase wist de ploeg uit Vlissingen een punt te stelen: 14-14.

Tijdens de beginfase ging het nog gelijk op. DSO stond verdedigend prima en wist de dames van Seolto goed uit te schakelen. Aanvallend liep het echter nog niet en daardoor stond er een 3-3 tussenstand op het scorebord. Erik moest al vroeg het veld verlaten en werd vervangen door Remco. DSO liep vervolgens uit naar een voorsprong en bij rust was het verschil 3: 9-6.

Ook in de tweede helft bleef DSO uitstekend verdedigen. De dames van Seolto, in de uitwedstrijd nog zeer doeltreffend, kwamen nauwelijks in het stuk voor en daardoor lukte het Seolto niet om het gat te dichten. Echter, DSO vergat in deze fase de voorsprong uit te bouwen en de wedstrijd te beslissen. In het laatste kwartier kon Seolto dan toch op gelijke hoogte komen en brak de spannende slotfase aan. Het werd stuivertje wisselen en met nog ongeveer 7 minuten te spelen was het nog altijd gelijk: 13-13. Rob en Rubin werden aanvallend gebracht en door het uitstekende reboudwerk van Rubin kon Rob blijven herhalen. Dit resulteerde uiteindelijk in de 14-13 met nog ongeveer 1 minuut op de klok. Niet veel later wist er een dame van Seolto vanaf de zijlijn onder grote druk toch nog te scoren, 14-14. In de allerlaatste aanval kreeg DSO nog een vrije bal, maar deze werd helaas niet benut, waardoor de eindstand op 14-14 uitkwam. 

Na afloop heerst er een dubbel gevoel. Deze wedstrijd had gezien het spelbeeld eigenlijk gewoon gewonnen moeten worden, maar na zo’n spannende slotfase kun je ook zomaar met lege handen staan en dan is een punt toch fijn. Door dit punt komt DSO weer op gelijke hoogte met KVK en beide ploegen mogen op 10 maart onderling gaan uitvechten wie er op plek 5 en 6 gaan eindigen. Tussendoor speelt DSO nog tegen VIOS, aanstaande woensdagavond om 20:30 uur in de Niervaert. Het rekenen is nu echt begonnen, hieronder een overzicht van de verschillende scenario’s. 

De huidige stand:

5e DSO              12 gespeeld 10 punten.
6e KVK               13 gespeeld 10 punten.
7e Scheldevogels 13 gespeeld 8 punten. 

Programma:
21 februari: VIOS – DSO
10 maart :   KVK – DSO
10 maart:    TOGO – Scheldevogels

DSO is veilig als:
– DSO wint van VIOS en van KVK.
– DSO wint van VIOS en gelijkspeelt tegen KVK. 
– DSO wint van VIOS en verliest van KVK met minder dan 3 doelpunten verschil. 
– DSO verliest van VIOS en wint van KVK.
– DSO verliest van VIOS en gelijkspeelt tegen KVK. 
– DSO gelijkspeelt tegen VIOS en wint van KVK.
– DSO gelijkspeelt tegen VIOS en tegen KVK. 

DSO wordt 6e en speelt een driekamp als:
– DSO verliest van VIOS en van KVK en Scheldevogels verliest van TOGO. 
– DSO wint van VIOS en verliest van KVK met meer dan 3 doelpunten verschil. 
– DSO gelijkspeelt tegen VIOS en verliest van KVK. 

DSO wordt 7e en degradeert direct naar de 4e klasse als:
– DSO verliest van VIOS en van KVK en Scheldevogels wint van TOGO. 

ROUTE BESCHRIJVING

ADRES GEGEVENS

VELD
Molenvliet 9a
Sportpark de Niervaert
4791 GB Klundert
0168 - 402751

ZAAL
Molenvliet 7
Sportpark de Niervaert
4791 GB Klundert

OVERIGE INFORMATIE

© 2024 KV D.S.O. Klundert
Alle rechten voorbehouden

Privacy policy
Cookie policy