DSO blijft op titelkoers na zege op Luctor

9 februari 2020door Webmaster

DSO heeft de belangrijke thuiswedstrijd tegen Luctor gewonnen. Bij rust stonden de gasten nog voor, maar door een uitstekende tweede helft pakte DSO verdiend de punten: 18-14.

De heenwedstrijd in Terneuzen werd door DSO gewonnen met 4 punten verschil. Een doelpuntloze fase zorgde er toen voor dat Luctor nog terug kon komen. Het was voor DSO zaak om dat dit keer niet te overkomen en vanaf het begin tot eind scherp te zijn. Dat lukte helaas niet. DSO kreeg voldoende kansen, maar de afronding was nog niet in orde. Luctor kon aan de hand van 2 zuivere heren de gehele eerste helft bijblijven en pakte vlak voor rust zelfs brutaal de leiding: 7-8.

In de tweede helft kwam Luctor al snel op 7-9 en dit was voor coach Mandy het moment om te wisselen. De niet geheel fitte Erik werd vervangen door Frank en DSO kwam binnen de minuut terug tot 9-9. Dit zorgde voor een ommekeer in de wedstrijd. Toen ook het andere vak van DSO ging scoren wist de ploeg gestaag de voorsprong uit te bouwen. Verdedigend stond het ook goed en werd de bal vaak al na 1 schot onderschept. Luctor oogde verslagen en kon in de laatste 10 minuten maar weinig meer klaar spelen. Zo maakte DSO het opnieuw onnodig spannend, maar werd er uiteindelijk verdiend gewonnen: 18-14.

DSO blijft zo ongeslagen en is de topfavoriet voor de titel in deze vierde klasse. Volgende week treed DSO aan tegen ZKV in Zuidland, daarna ligt de competitie 2 weken stil. Concurrent Scheldevogels gaat volgende week op bezoek bij Zaamslag. Wellicht kan de ploeg uit Terneuzen voor een stuntje zorgen.