DSO begint seizoen met overwinning

12 september 2021door Webmaster

DSO is goed begonnen aan het nieuwe korfbalseizoen. In Klundert werd er met 13-10 gewonnen van KVK.

Na ongeveer een maand voorbereiding was het afgelopen zaterdag eindelijk zover: de start van het nieuwe seizoen! Met Enno Verhoef als nieuwe coach en Arthur Keller en Sophie Leijten als nieuwe spelers kende DSO een wisselende voorbereiding, dus het was onduidelijk waar DSO zou staan t.o.v. de andere ploegen in deze poule. Een poule met veel oude bekenden, namelijk Blauw Wit, Seolto, Scheldevogels, Luctor, Good Luck, Stormvogels en dus eerste tegenstander KVK.

DSO begon matig aan de wedstrijd. De 0-1 van KVK werd nog wel gecounterd met de gelijkmaker, maar daarna waren het de gasten uit Kapelle die een gaatje sloegen en op 1-4 kwamen. DSO speelt onder coach Enno een ander systeem en vooraf was ook al wel de verwachting dat dat nog wat zoeken zou zijn in de eerste wedstrijden. Desondanks kreeg DSO voldoende mogelijkheden om het verschil te verkleinen, maar daar slaagde de ploeg aanvankelijk niet in. Vooral 1 vak scoorde zeer moeizaam. Toch lukte het om nog voor rust de achterstand om te buigen naar een 8-7 voorsprong. Dat was ook de ruststand. 

In de tweede helft kwam KVK nog wel op 8-8, maar daarna was het eigenlijk steeds DSO dat op voorsprong kwam. Via 10-8 werd het 11-9 en ook op het speelveld was DSO de betere partij. Echter, 1 vak scoorde nog steeds zeer moeizaam, dus DSO kon het gat niet vergroten. Het missen van 3 strafworpen in dit vak hielp ook niet mee. KVK bleek gelukkig niet bij machte om daar iets tegenover te zetten en dus kon DSO uiteindelijk vrij eenvoudig de overwinning over de streep trekken. Via onder meer de 7de goal van Frank werd het 13-9 en in de slotfase scoorde KVK nog eenmaal, eindstand 13-10. 

Na afloop wat gemengde gevoelens. Natuurlijk is DSO blij met de 2 punten, maar het verschil op het scorebord had wel wat groter mogen uitvallen. Neemt niet weg dat DSO dus goed is begonnen aan het seizoen. Een nieuwe coach, een nieuw systeem, nieuwe spelers en nieuwe vakken, dan is het ook logisch dat nog niet alles perfect verloopt. Komende week gaat DSO 1 op bezoek bij Scheldevogels er alles aan doen om deze goede start een positief vervolg te geven. De wedstrijd in Bergen op Zoom begint om 16:30 uur. 

ROUTE BESCHRIJVING

ADRES GEGEVENS

VELD
Molenvliet 9a
Sportpark de Niervaert
4791 GB Klundert
0168 - 402751

ZAAL
Molenvliet 7
Sportpark de Niervaert
4791 GB Klundert

OVERIGE INFORMATIE

© 2024 KV D.S.O. Klundert
Alle rechten voorbehouden

Privacy policy
Cookie policy